theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ECO ΠΑΙΔΙΑ!!! ΟΜΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ....ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο...ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, Η ΚΡΙΣΗ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Ο ΔΗΜΟΣ ΚΤ.Λ.

ΦΩΤΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  Σίγουρα κάθε δραστηριότητα, μέσα από μια κοινωνική συλλογικότητα, είτε αυτή είναι παρέα, ομάδα, σύλλογος, σωματείο, κόμμα, είναι θετική πέρα για πέρα. Κάθε μια χαρακτηρίζεται αναλόγως σε ποιον τομέα εντάσσεται, δρα και τι επίδραση έχει στα μέλη της και στον κοινωνικό της περίγυρο. Με αυτό το πρίσμα και η δική σας δραστηριότητα καταχωρείται σε αυτές που έχουν κύριο σκοπό την ψυχαγωγία  και την ανάπτυξη της προσωπικότητας των μελών.

 Για μη παρεξήγηση των αξιών, πρέπει να τονιστεί  ότι η δραστηριότητα της ποδηλασίας (eco ποδηλατικός γύρος Ζαχάρως)  που έχει πάρει πολύ καλές διαστάσεις, είναι αξιόλογη και ωφέλιμη γιατί συμβάλλει αρκετά όχι μόνο στην σωματική και ψυχολογική υγεία και ευεξία των μελών αλλά και στο κτίσιμο υψηλών αρετών και αξιών, όπως κοινωνικότητα, φιλία, αλληλεγγύη, σεβασμό κτ.λ.   Επίσης έχει και μια άλλη θετική ιδιαιτερότητα. Με φυσιολατρικό, εμπειρικό τρόπο περνά τα άτομα  στην οικολογική ευαισθητοποίηση και συνειδητοποίηση χωρίς υποχρεωτικά το στάδιο τη γνώσης και της παιδείας που διαφορετικά είναι απαραίτητες. Σίγουρα η ορειβασία σε αυτό το σημείο υπερέχει.
Φώτο Μίλτου Θάνου
     Ας επιχειρήσουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.    Προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να ανθίστανται και να αποκρούουν τον κρατικό αυταρχισμό αλλά και τον άκρατο αυταρχισμό από κάθε μορφή παραβίασης λόγω κακής άσκησης της εξουσίας η κοινωνία πρέπει να μην είναι μαζικοποιημένη και παθητική. Αλλά να έχει ισχυρά ενδιάμεσα στρώματα με πολίτες ενεργούς, προβληματισμένους, ευαίσθητους και ανήσυχους και όχι απλά πειθήνια όργανα  και πιόνια. Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλουν τα μέγιστα οι κοινωνικές συλλογικότητες, με δραστηριότητες σε διαφόρους τομείς, όπως πολιτισμός, παράδοση, περιβάλλον, κατανάλωση, ορειβασία, ποδηλασία κτ.λ. Πρέπει δε να τονιστεί ότι η κυρίαρχη σχέση όλων των μελών είναι ο Εθελοντισμός. Έτσι κτίζεται η κοινωνία των πολιτών. 
   Ευνόητο λοιπόν είναι ότι δραστηριότητες παρεμφερείς με τις δικές σας π.χ. ορειβασία [1] παρά τα όσα οφέλη που αναφέρθηκαν, δεν διαχέονται και δεν ενδιαφέρουν μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας με σπουδαιότερες ανάγκες. Περισσότερο δε στον τόπο μας που ανθεί το παρακράτος και η διαφθορά με τα χρόνια προβλήματα να μεγαλώνουν επικίνδυνα, όπως πολιτισμός, περιβάλλον, αποχέτευση, νερό, σκουπίδια, χωματερή. Έτσι δεν είναι αγαπητέ Μίλτο;

   Μη ξεχνάμε ότι κύριος σκοπός του ανθρώπου ως κοινωνικό ον είναι η ολοκλήρωση του μέσω της ισορροπίας των συστημάτων της φύσης και της γενικής ευδαιμονίας. Οπότε δίπλα στα δικαιώματα είναι και τα καθήκοντα.
      Είναι δυνατόν να περνάμε ξώφαλτσα το καθήκον της περιφρούρησης και προάσπισης του περιβάλλοντος, που είναι το δέρμα μας, από τόσους επικίνδυνους επιτήδειους σφετεριστές; Μια βόλτα από τον παλιό, παραλιακό δρόμο, από το Γιαννιτσοχώρι μέχρι τον Καΐάφα, σε πνίγουν τα δάκρυα της ίδιας της φύσης από τον βιασμό των νεοελλήνων.
      Είναι δυνατόν να μην είμαστε μπροστινοί στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας; Δεν πρέπει να αγκαλιάσουμε ότι κινείται στα πέριξ; Συγνώμη δεν εννοώ τα πανηγύρια, τη γουρουνοπούλα και  τα συναφή που έχουν πνίξει τα χωριά μας. Από πού κι ως πού αυτά έχουν σχέση με την παράδοση και τον πολιτισμό; Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαχάρως έχουμε αρκετά δείγματα προς την σωστή κατεύθυνση. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!!!
       Είναι δυνατόν να μη μας ενδιαφέρει η οικτρή κατάσταση της χώρας μας όταν η φτώχεια έχει φθάσει στο 30%, η ανεργία καλπάζει στο 20% και το χειρότερο όταν η ελπίδα και η προοπτική για τις νέες και τους νέους συνεχώς μηδενίζεται;
       Είναι δυνατόν να μένουμε απλοί θεατές  στην τραγική κατάσταση του δήμου μας, που είναι το κοινό μας σπίτι; Αρκεί να παρακολουθήσετε ένα Δ.Σ. να δείτε το χάλι μας. Τα μέτωπα που μας πνίγουν είναι πάρα πολλά.
    Ας το γράψω και ας το βροντοφωνάξω πάλι: Είναι ακράδαντη ανάγκη  η ενεργή συμμετοχή και η παρέμβαση των πολιτών σε όλα τα κοινά. Η διαπαιδαγώγηση  πρέπει να είναι συνεχής ότι το γενικό συμφέρον υπερβαίνει το ατομικό, το οποίο εξυπηρετείται μέσα από το πρώτο.
Παίδες Ζαχαραίων 
η δραστηριότητα  με κέντρο το ποδήλατο 
είθε να αποτελέσει το διάδρομο αυτών που αναφέρθηκαν.
 Από μόνη της είναι παντεσπάνι. 

[1] Όλη η δραστηριότητα του φίλου μας του Αριστιγείτωνα είναι η ορειβασία. Έχει ανέβει σε όλα τα βουνά της Ελλάδος. Όμως αυτό φάνει;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου