theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι
 αναγκαία για τη βιώσιμη ανάπτυξη 
Συνάντηση των βουλευτών Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Γεράσιμου Μπαλαούρα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/4, με θέμα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Οι βουλευτές μετέφεραν στον Υπουργό όλα όσα συζητούνται από φορείς και πολίτες και έθεσαν τις δικές τους σκέψεις και προτάσεις. Ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Υπουργείου, που θα εκθέσει και δημόσια στην επίσκεψή του στον Πύργο την Τρίτη 12/4.
Σημειώθηκε από όλους ότι το σχέδιο ΠΔ τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν λόγο, σε αντίθεση με την κλειστή διαβούλευση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τονίστηκε ότι πρέπει να σταματήσει η παραπληροφόρηση ότι δήθεν «απαγορεύεται» η οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή καθώς είναι σαφές ότι οι νομίμως υφιστάμενοι οικισμοί μπορούν να επεκτείνονται κανονικά. Επίσης, η εθνική αλλά και η διεθνής εμπειρία καταγράφει σημαντική άνοδο των αξιών των ακινήτων εκεί που υπάρχει καθορισμένο ρυθμιστικό πλαίσιο και όχι μια άναρχη κατάσταση, η οποία απομακρύνει βιώσιμες οικονομικές δραστηριότητες.
Για τους μη νομίμως υφιστάμενους οικισμούς, που δεν έχουν υπαχθεί στο ν.4178/2013, εξετάζονται όλες οι δυνατές λύσεις ώστε να μη διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή αλλά και να μπει τέλος στην άναρχη δόμηση.
Η έκδοση ΠΔ στην πραγματικότητα θα φέρει άνοδο στον τουρισμό. Υπάρχουν κοινοτικά κονδύλια για περιοχές Natura που πλέον θα μπορούν να απορροφηθούν. Η «αναρχία» και οι παρανομίες ούτε επενδύσεις έφεραν, ούτε ουσιαστική αύξηση του τουρισμού και στέρησαν από την περιοχή τη διεθνή προβολή που της αξίζει.
Για τους όρους δόμησης σημειώθηκε ότι με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τις περιοχές Natura (ν.3937/2011), το όριο αρτιότητας εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών νομίμως προϋφιστάμενων του 1923 ή εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2000 κατοίκους και εμπίπτουν σε ΕΖΔ ή ΖΕΠ, είναι 10.000 τ.μ., με τις όποιες παρεκκλίσεις. Η πρόταση για τα 20 στρέμματα δεν είναι ανελαστική. Άλλωστε έχει ζητηθεί από τους Δήμους να προτείνουν περιοχές που θα μπορούσαν στοιχειοθετημένα να διατηρήσουν τα 10 στρέμματα.
Τονίστηκε επίσης ότι η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη είχε παραληφθεί και εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Όσοι διαφωνούσαν, είχαν το δικαίωμα να την αμφισβητήσουν νόμιμα και έμπρακτα, κάτι που δεν έπραξαν. Ο κ. Τσιρώνης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι, με το νέο ΕΣΠΑ, θα επικαιροποιηθούν όλες οι ΕΠΜ, ώστε να αντιμετωπιστούν με ενιαίο τρόπο όλες οι προστατευόμενες περιοχές της χώρας.
Είναι αυτονόητο ότι η Πολιτεία οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις του ΣτΕ. Σε διαφορετική περίπτωση, πέραν όλων των άλλων, η χώρα μας θα κληθεί να καταβάλει τεράστια πρόστιμα για την έλλειψη προστασίας της περιοχής.
Είναι προφανές πλέον ότι χρειάζεται ολοκληρωμένη οπτική και σχεδιασμός για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής αλλά ταυτόχρονα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι μπορεί, με βάση τα ασφυκτικά δεδομένα που διαμόρφωσαν τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος σεβασμός στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ Κ.Κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ 

ΛΟΙΠΟΥΣ ΔΟΜΕΣΤΙΧΟΥΣ

ΜΠΡΑΒΟ ΤΣΙΡΩΝΗ !!!!!!

ΤΑΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ "ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΌ ΠΑΡΚΟ" ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΑ ΘΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝΕ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΧΑΡΗ ΦΑΡΑΩΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ!!!!!!! 
Εμφάνιση IMG_20160408_111943.jpgΕμφάνιση IMG_20160408_111943.jpgΕμφάνιση IMG_20160408_111943.jpgΕμφάνιση IMG_20160408_111943.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου