theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Κυπαρισσιακός κόλπος: Οι τοπικοί άρχοντες μαζί και τα ΜΜΕ του Πύργου και Καλαμάτας .....στο γάμο του Καραγκιόζη!!!

tsironis.kuparissiako
(2)
         Από την επίσκεψη του Τσιρώνη ΄και τη  σχετική συνεδρίαση στον Πύργο με τους φορείς της περιοχής, (Περιφέρεια και Τ.Α.) και από ότι διαμηνύθηκε, καθείς συμπεραίνει για  άλλη μια φορά την αλλοπρόσαλλη και αντι-οικολογική  τοποθέτηση των φορέων που ξεχειλίζει από έντονο συντηρητικό λαϊκισμό.    Οι περισσότεροι, μαζί και ο Αλεξανδρόπουλος (1), καταφέρθηκαν κατά της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης αφήνοντας τα άλλα τους επιχειρήματα και κυρίως τα της δόμησης. Μάλιστα μερικοί ισχυρίσθηκαν ότι απαιτείται ανάκληση της Μελέτης, άλλος ότι έπρεπε να την κάνει δημόσια υπηρεσία και όχι ιδιώτης, άλλος ότι πρέπει να ισχύσουν τα χωροταξικά, άλλος ότι .θα κάνει προσφυγή στη δικαιοσύνη, άλλος ότι ήταν μικρή η διαβούλευση και λοιπά και λοιπά. Ο δε δικός μας ο Κώστας Μητρόπουλος ενδιαφέρθηκε για το κυνήγι. Δεν είναι εύστοχος ο τίτλος ...στο γάμο του Καραγκιόζη; 
Αποτέλεσμα εικόνας για κυπαρισσιακός κόλπος τσιρώνης   Όμως εντύπωση προκάλεσε η θετική στάση του δημάρχου Πύργου, που μέχρι τώρα ήταν λάβρος εναντίον όλων. 
   Αξίζει να σημειώσουμε ότι πλέον για την αρτιότητα της δόμησης λαμβάνονται υπόψη από το  υπουργείο οι ενστάσεις κατά τη διαβούλευση. 
   Όλοι αυτοί οι κύριοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα περί Ε.Ε. Natura 2000, Ευρωπαϊκό δικαστήριο και τι ανάγκες απορρέουν. Αν δεν είναι αυτά τα πράγματα φτηνός λαϊκισμός, τότε τι είναι; Από κοντά δε και τα τοπικά Μ.Μ.Ε (Κοινωνικά δίκτυα και εφημερίδες). Δέστε πώς παρουσιάζουν το θέμα. Πάντοτε προβάλλουν και μεγιστοποιούν τα δήθεν αρνητικά . Αντί με τη σωστή πληροφόρηση να καθοδηγούν τον λαό και να καλλιεργούν την περιβαλλοντική κουλτούρα, όλοι αυτοί στην ουσία υποκινούν και ξεσηκώνουν τους κατοίκους σε αλλοπρόσαλλη αντίδραση.
    Ξανατονίζω ευτυχώς που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος υπουργός είναι από τους Οικολόγους Πράσινους!!! Ούτε αυτό το έχουν καταλάβει οι λεγάμενοι. Είχαν καλομάθει χρόνια και χρόνια με όλους τους προηγούμενους (Σαμαρά, Βενζέλο, Παπανδρέου), κουμπάροι οι περισσότεροι, που από την μια διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους για το περιβάλλον και από την άλλη άνοιγαν χαλιά στον Παπά και στον κάθε Παπά συνάμα χαϊδεύοντας τα ώτα των τοπαρχών και των κάθε δομέστιχων για την πουτάνα την ψήφο. Ναι πουτάνα και καλά έκανε που τους γύρισε την πλάτη!
(1) Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Ζαχάρως, Κ.Αλεξανδρόπουλος, επισήμανε  ότι η μελέτη έχει κριθεί εσφαλμένη και σε βάρος του τοπικού πληθυσμού, δηλώνοντας ότι αναγκαστικά θα καταφύγει στη  νομική οδό. Παράλληλα, έθεσε το ζήτημα του Αγίου Νικολάου, λέγοντας ότι αν δεν συμπεριληφθεί στο ΠΔ, ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση των σπιτιών με μια απλή προσφυγή.
{Να δούμε εάν μετά την δόμηση -10 στεμ. από 20- καθορισθεί το θέμα του Αγίου Νικολάου, τι θα έχει να προσάψει στο Π.Δ. ο  Αλεξανδρόπουλος.} κλικ εδώ
(2) Η κυρία δίπλα στον υπουργό είναι η  περιβαλλοντολόγος Κατερίνα  Στυλογιάννη που έχουμε παρουσιάσει σε προηγούμενες αναρτήσεις. Πρέπει δε να παραδεχτείτε ότι τα τότε λεγόμενα εφαρμόσθηκαν όλα στο ήδη διαβουλευθέν Π.Δ.
κλικ ΕΔΩ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου