theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩ

Την αδυναμία της να παράσχει κατάλληλους χώρους και υποδομές για τη φιλοξενία προσφύγων επεσήμανε η δημοτική αρχή Zαχάρως-Φιγαλείας κατά την προχθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο δήμαρχος Νίκος Φάμελος τόνισε στην εισήγησή του ότι ο δήμος δεν διαθέτει χώρους και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απ.Κατσιφάρα, να υποδείξει χώρους στη σημερινή σύσκεψη στην Πάτρα.

Στη συνέχεια, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Λαμπρόπουλος ανέλυσε την υπάρχουσα κατάσταση του δήμου και τις αντικειμενικές αδυναμίες στη φιλοξενία προσφύγων, υπογραμμίζοντας ότι «ο δήμος δεν διαθέτει τέτοιους χώρους που να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και όχι μόνο δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές, δεν διαθέτει ούτε καν τους χώρους, ούτε το προσωπικό, ούτε την οικονομική δυνατότητα ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη που απαιτούνται για μια αξιοπρεπή φιλοξενία ανθρώπων (σίτιση, στέγαση, περίθαλψη, προστασία των ιδίων και ασφάλεια).
Επιπλέον ο Δήμος Ζαχάρως αποτελεί ειδική περίπτωση σε όλη τη χώρα καθόσον κατεστράφη οικονομικά και οικολογικά ολοσχερώς από τις πυρκαγιές του 2007».(1)
Τη θέση του διαφοροποίησε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Γιαννόπουλος με την κατάθεση σχετικού υπομνήματος, στο οποίο εξήγησε ότι διαφωνεί κάθετα με τα hot spots  και τα κλειστού τύπου κέντρα που φιλοξενούν πρόσφυγες κα μετανάστες, σημειώνοντας ότι η πρότασή του είναι η λειτουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας με παροχές ώστε να υπάρχει ανθρώπινη και αξιοπρεπής διαβίωση. Η εισήγηση της δημοτικής αρχής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.                                    πηγη patrisnews.com
Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΑΜΕΛΟΣ ΖΑΧΑΡΩ

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΙΑ:

ΧΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΑΝΡΩΠΙΝΗΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ:

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ;

 Πανταζή εάν φιλοξενούσες μερικά προσφυγάκια 

στα καταλύματά σου στον Καγιάφα θα σε 

χειροκροτούσε όλη η ελλαδα !!!!


(1) Ρε παιδιά αφήστε πια αυτή την καραμέλα. Δεν έχει λιώσει τόσο καιρό; Έλεος πια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου