theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Η Ανακοίνωση που εξέδωσε η μείζων Αντιπολίτευση του Δήμου Ζαχάρως – Παράταξη ΝΕΔΑ ενάντια στο προεδρικό διάταγμα του κ. Τσιρώνη για τον Κυπαρισσιακό κόλπο. Αναλυτικά:



ΑΥΡΙΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ
 ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

TO Π.Δ. ΤΣΙΡΩΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ
Φίλες και φίλοι, δημότες του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλίας
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος θέλει να μας εξαφανίσει από τον τόπο μας και να τον χαρίσει στις ΜΚΟ. Ο Υπουργός γνωρίζει ότι το Προεδρικό Διάταγμα που ετοιμάζει είναι λανθασμένο γιατί στηρίζεται σε λανθασμένη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (Ε.Π.Μ.), αλλά επιμένει παρόλο ότι θα ξεσπιτώσει χιλιάδες κατοίκους της Δυτικής Πελοποννήσου. Οι Περιφερειάρχες της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου και όλοι οι εμπλεκόμενοι Δήμοι, του επεσήμαναν τα λάθη και τις ανακρίβειες της μελέτης, την οποία έχουν «απορρίψει» ακόμη και Δημόσιες Υπηρεσίες, όπως το Δασαρχείο Ολυμπίας και άλλοι Δημόσιοι φορείς όπως Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο Σύλλογος Ωκεανογράφων, κλ.π. Την περιβόητη αυτή μελέτη την έχει αμφισβητήσει ακόμη και το ίδιο το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με έγγραφό του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συνεπώς, το Υπουργείο οφείλει άμεσα να πάψει να αιτιολογεί την έκδοση του Π.Δ. με μία μελέτη που παρουσιάζει τον τόπο μας διαφορετικό από την πραγματικότητα, γιατί οδηγείται στη σύνταξη λανθασμένου και καταστροφικού για τον τόπο μας Π.Δ. Παίζοντας με τις ονομασίες για να δημιουργήσει σύγχυση στους πολίτες, όπως και αν τελικά ονομάσει το Π.Δ. του Κυπαρισσιακού Κόλπου είτε «Περιφερειακό Πάρκο» είτε «Εθνικό Πάρκο» είτε «Περιοχή Προστασίας της Φύσης», οι απαγορεύσεις που θα επιβάλλει στον τόπο θα είναι ολέθριες. Η μισή Ηλεία θα εξαφανιστεί οικονομικά και κοινωνικά. Ας πάψει ο Υπουργός να κρύβεται πίσω από τις δήθεν υποδείξεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Δεν σχεδιάζει το ΣτΕ αλλά η Πολιτεία.
Το Υπουργείο έχει δύο δρόμους να ακολουθήσει:
Ο πρώτος δρόμος, ο λανθασμένος, παράνομος και ανάλγητος, είναι να επιμείνει στην ίδρυση της «Περιοχής Προστασίας της Φύσης» ή όπως αλλιώς και να ονομάσει την περιοχή μας. Στην περίπτωση αυτή, όπως το ίδιο το ΣτΕ επισημαίνει, ΔΕΝ θα περιλαμβάνονται οικιστικές ενότητες, ΔΕΝ θα επιτρέπεται η εκτός σχεδίου δόμηση, ΔΕΝ θα είναι δυνατή η χωροθέτηση αξιόλογων τουριστικών εγκαταστάσεων και ΔΕΝ θα επιτρέπεται η αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων που εμπίπτουν σ’ αυτή, ενώ ακόμη και στον Καϊάφα θα επιτρέπεται μόνο η συντήρηση των υπαρχόντων κτηρίων, χωρίς την παραμικρή προσθήκη.
Ο δεύτερος δρόμος, που το ΥΠΕΚΑ οφείλει να ακολουθήσει, είναι να προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση νέας Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης, στην οποία θα αποτυπωθεί με ακρίβεια η περιβαλλοντική ταυτότητα της περιοχής, με ρεαλισμό, χωρίς σκοπιμότητες και φανατική μονομέρεια για να ληφθούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία τουπεριβάλλοντος, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη το γενικότερο εθνικό και δημόσιο συμφέρον και την ανάγκη οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας.
Καλούμε τον Υπουργό να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του ζητήματος και να απαγκιστρωθεί από τις μεθοδεύσεις και τα επικίνδυνα παιχνίδια των ΜΚΟ και άλλων παραγόντων και καλοθελητών σε βάρος των πολιτών. Τα αποτυπώματα των άνομων παρεμβάσεών τους, τόσο στο Υπουργείο όσο και στο Σ.τ.Ε. μας είναι γνωστά. Η απειλή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας careta δεν αφορά την Ηλεία, αλλά και για την περιοχή της Μεσσηνίας τα στοιχεία είναι αμφιλεγόμενα και προέρχονται αποκλειστικά από τη ΜΚΟ «Αρχέλον», δηλαδή από μία ομάδα ιδιωτών τα κίνητρα και οι πρακτικές των οποίων ελέγχονται. Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς που επιθυμούν να επεκτείνουν τις «δουλειές» τους στην Ηλεία, για να αυξήσουν τις απολαβές τους από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα να καταστήσουν ακτήμονες τους κατοίκους της Ηλείας και ειδικά τους δημότες του Δήμου Ζαχάρως.
Οι λανθασμένοι χειρισμοί της Διοίκησης στο παρελθόν έχουν ήδη κοστίσει πολύ. Ανάγκασαν την Ηλεία τα τελευταία τριάντα χρόνια, να στρέψει την πλάτη της στην παραλία (Ζ.Ο.Ε., κ.λπ.). Την απόκοψαν από το σημαντικότερο αναπτυξιακό κεφάλαιό της τη θάλασσα. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος της υπανάπτυξης του τόπου μας. Δεν αξιοποιείται και δεν λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, ούτε το κορυφαίας αξίας κεφάλαιο της Αρχαίας Ολυμπίας. Η Ηλεία είναι σαν να μην έχει παραλία και αντιμετωπίζεται πρακτικά σαν να είναι «μεσογειακός» νομός, όπως π.χ. οι νομοί των Γρεβενών, της Ευρυτανίας και της Καρδίτσας. Και όλα αυτά όταν η Ελληνική οικονομία χαρακτηρίζεται ως ΠΑΡΑΚΤΙΑ κατά 60%.
Η Ηλεία έχει άμεση ανάγκη ενός αναπτυξιακού προγράμματος που θα αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες στον σύγχρονο αγροτικό και τουριστικό τομέα. Η Ηλεία σήμερα, δεν έχει την πολυτέλεια να χαρίσει στις ΜΚΟ την πολύτιμη παραλιακή γη της, που την έχει ανάγκη για την ανάπτυξή της, με τα προσχήματα που θέλει να επιβάλει το ΥΠΕΚΑ όπως, το πρόσχημα της αναπαραγωγής της careta, των αμμοθινικών σχηματισμών τύπου δήθεν Βαλτικής Θάλασσας, της ανύπαρκτης Ποσειδωνίας και των ανύπαρκτων δασών Κουκουναριάς. Άλλωστε σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν από τις ίδιες τις ΜΚΟ, οι παραλίες της Ηλείας δεν θεωρούνται σημαντικές για την αναπαραγωγή των χελωνών, ούτε θα σπεύσουν οι χελώνες στην παραλία της Ηλείας, αν το Υπουργείο εκδώσει ένα παράνομο και παράλογο Π.Δ. Για τις χελώνες, όπως και για όλα τα πλάσματα, υπάρχει η φυσική επιλογή και κανένα Yπουργείο δεν θα τους αλλάξει και δεν θα τους επιβάλλει συνήθειες. Συνεπώς, το Υπουργείο αν προχωρήσει στην έκδοση του Π.Δ. το μόνο που θα επιτύχει είναι να διώξει τον κόσμο από τις περιουσίες και τα σπίτια τους και να ερημώσει, στην κυριολεξία, τον τόπο. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.
Όλοι μαζί λέμε: ΟΧΙ στο Π.Δ. Τσιρώνη, ΟΧΙ στην καταστροφή του τόπου και των οικογενειών μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου