theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ...



 Α] Το βιβλίο μου « ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ», έχει λάβει κριτικές, που κατά βάση ήταν πολύ καλές. Γενικώς τέτοια βιβλία για τις νέες γενιές είναι σημαντικά, καθότι είναι η ιστορία του τόπου τους και όσο περνά ο χρόνος η σημαντικότητά τους γίνεται μεγαλύτερη. 
Το 2005 λοιπόν  που κυκλοφόρησε, εκεί περίπου, μου λέει ένας συγχωριανός μου:                 :Ξέρεις το βιβλίο σου δε λέει τίποτα. 
Ποιος ήταν ο τυπάκος δεν έχει σημασία, μετράει όμως η εμπαθέστατη μικρότητά του.
Τσούκι με πατέντα…..

Β] Η Βαγγελιώ Διαμαντοπούλου αγαπητή φίλη και κατά το ήμισυ συγχωριανή, εκ του πατρός της, είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μάλιστα στην έδρα της Ιστορίας της Τέχνης με ειδικά αφιερώματα και βιβλία σε πολλούς καλλιτέχνες [ζωγράφους, γλύπτες κτ.λ.]. κλικ ΕΔΩ, ΕΔΩ, 
Με την ευκαιρία ενός βιβλίου της για το μεγάλο λαϊκό μας ζωγράφο Θεόφιλο, ένας άλλος συγχωριανός, που αποκλείεται να έχει αντικρύσει έστω έναν πίνακα, αποφάνθηκε με απύθμενη…σοφία:
   :Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου ο Θεόφιλος. 
Τι να πω; Θρασύτητα, αυθάδεια;
 Και τούτος τσούκι με πατέντα…

Γ] Και ιδού ο τρίτος και ο νεότερος, το τσούκι με περικεφαλαία. Ενώ βλέπει ότι η ιστοσελίδα, https://yannitsochori.blogspot.com που διαχειρίζομαι από τα τέλη του  2010 έχει  μεγάλη επισκεψιμότητα που αγγίζει το 1 εκατομμύριο και συχνά αρκετά  κείμενά μου φιλοξενούνται στις τοπικές εφημερίδες, γράφει διάφορα εμπαθή, ευφάνταστα φληναφλήματα, όπως το τελευταίο: Τα κειμενα του " μηδενός" , μηδεν τα διαβαζουν..... Η γραφή βεβαίως κατάδική του, τα καταγράφει όλα, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσω τίποτα επ' αυτού. Πάντως ετούτος ο λεβέντης νομίζει ότι έχει πιάσει τον Πάπα από τα αρχίδια, επειδή είναι κουμπάρος του δήμαρχου και όποτε κριτικάρω το νέο φιντάνι, που προέκυψε  με πολλές ελπίδες αλλά δυστυχώς μας απογοήτευσε, γράφει κάτι τέτοιες …φανφάρες.
  Να προσθέσω ότι ο λεβέντης κάπως έτσι απαντά και σε άλλους και δη πατριώτες, όπως σε μια αξιόλογη και μορφωμένη κοπελιά, η οποία έγραψε κάτι για τον Ζακ.

Βεβαίως αυτοί οι τύποι, μέγιστοι κουραδόμαγκες, δεν μπορούν να γράψουν κάτι έστω και απλό, αλλά κάτι εξυπνακιδίστικα σχόλια. Τρομάρα τους! 

Και υπόψη και οι τρεις εμφορούνται από …εθνικόφρονα φρονήματα. Αλλά και το άλλο και στους τρεις κάποτε, λίγο ή πολύ, έχω συμπαρασταθεί!  

Εν κατακλείδι  η βλακεία είναι ανίκητη & η ημιμάθεια χειρότερη από την αμάθεια!!!

[Και βέβαια δεν με κατέχει ίχνος ανωτερότητας ή κάτι άλλο σχετικό απέναντι σε οποιονδήποτε απλό άνθρωπο και δεν δέχομαι ότι ένα  πτυχίο είναι η βασική προϋπόθεση της σωστής προσωπικότητας και της κοινωνικότητας του ανθρώπου, αρκεί να είναι ο άλλος καλοδιάθετος, μη εμπαθής και  χωρίς κόμπλεξ απέναντι στη γνώση και στην επιστήμη].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου