theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ & Η ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

        Στις 25 Οκτωβρίου 2012, πριν 8 ολόκληρα χρόνια, πάλι είχαμε  διαμαρτυρηθεί έντονα κλικ  εδω  αλλά και πέρυσι ΕΔΩ, κι όμως το έγκλημα στο περιβάλλον και ο βιασμός της Νέδας συνεχίζονται. Όλοι αυτοί οι μάγκες γράφουν στα...παπούτσια τους  και εμάς αλλά και το νόμο που απαγορεύει την απευθείας διάθεση των αποβλήτων ελαιοτριβείου στο υπάρχον αποχετευτικό δίκτυο και υπάρχει αυστηρή νομοθεσία για την ανεξέλεγκτη διάθεση. Και τούτο γιατί  το λιόζουμο, η μούργα, ο κατσίγαρος περιέχει ουσίες, τις πολυφαινόλες, που όταν πέφτουν στο νερό δεσμεύουν οξυγόνο και το στερούν από τους ζωντανούς οργανισμούς. 

    Όλοι αυτοί οι τύποι την κονόμα κοιτάνε και μόνο. Οι περισσότεροι έχουν τέτοια παιδεία  που για το περιβάλλον, όχι μόνο δεν τρέφουν καμία ευαισθησία αλλά το θεωρούν κάτι περιττό και άχρηστο. Κι εμάς  που φωνάζουμε  μας θεωρούν το λιγότερο γραφικούς & παλαβούς.  Οι κύριοι που μας άρχουν, βουλευτές και αυτοδιοικητικοί, που βασικό καθήκον έχουν την προάσπιση του περιβάλλοντος   όμως τι κάνουν; Ο εισαγγελέας γιατί δεν επεμβαίνει; Εντάξει η αστυνομία  είναι για άλλα πράγματα....
  Στην περιοχή μας το  πρόβλημα το υφίσταται η Νέδα, που έχει μελανιάσει. Μια τα άλλα απόβλητα και τα γεωργικά φάρμακα αλλά περισσότερο το λιόζουμο, χρόνια τώρα, έχουν καταστρέψει όλη την πλούσια πανίδα που αφειδώς μας χάριζε. Ούτε ίχνος από έμβια όντα, ψαράκια & σφαρδάκλια  ήταν γεμάτη! Εδώ που κάποτε ψαρεύαμε τη νύχτα με λουξ, με πυροφάνια, πιρούνια και λινάτσες, νέκρα. Θυμάμαι σαν χθες, παιδί τότε, για να λωλαθούν τα ψάρια τσοκανάγαμε  το σπλόϊμο, 
ένα χορτάρι, στις πέτρες μέσα στο νερό.
 Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα [διφασικά και τριφασικά λιοτρίβεια όπως αναφέρονται στο παλιό άρθρο του 2012] τη μεγάλη ζημιά την κάνουν τα ελαιουργεία της αντίπερα όχθης, της Μεσσηνίας που ΄συνεχίζουν να είναι τριφασικά. Όμως όπως μου είπαν διάφοροι, μερικά από εδώ δεν διαθέτουν ειδική δεξαμενή 
για τη συλλογή και έχουν ένα βυτίο που το αδειάζουν τη νύχτα δεν ξέρω πού. Όλα μπορείς να τα περιμένεις από μερικούς  αναίσθητους. Δυστυχώς ο τόπος έχει πληθώρα από δαύτους. 
     Διαβάστε και με τι μεγάλα λόγια και υποσχέσεις φοβέριζε τις προάλλες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: "τα ελαιοτριβεία θα ελέγχονται αν λειτουργούν όπως έχουν επιδοτηθεί -ως διφασικά δηλαδή-, ενώ έλεγχοι θα γίνονται ακόμα και κατά την παράδοση του πυρήνα στα πυρηνελαιουργεία. Παράλληλα, θα υπάρχει συνεργασία και με το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον, δήλωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «προτάσσουμε πάντα την δημόσια υγεία. Έχουμε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, δεν θα ανοίξει κανένα πυρηνελαιουργείο χωρίς να διαθέτει τις απαιτούμενες από τον νόμο προϋποθέσεις".
    Γι' αυτό το θέμα με το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα από τα υπολείμματα των ελαιοτριβείων, το λιόζουμο που είναι μπάχαλο, ξέφραγο αμπέλι, έχουμε συνταρακτικές αποκαλύψεις και ακράδαντα στοιχεία. Δευτεριάτικά όλα στο φως!
   Και επειδή οι τοπικές αρχές, διοικητικές [Περιφέρειες, δήμοι Ζαχάρως, Κυπαρισσίας] αστυνομικές και ο Εισαγγελέας μαζί, μη μου τους κύκλους τάραττε, δεν πράττουν το καθήκον τους, ούτε αυτεπάγγελτα ούτε αλλιώς πώς, θα προβούμε εμείς στις δέουσες ενέργειες και να  δούμε πώς  πηδάνε τα κάρβουνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου