theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Ο ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ΓΙΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΔΑ & ΤΑ 5 ΝΕΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ..

 Χτες, 17 Νοέμβρη η ιστορική επέτειος του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, με τον κουμπαράκο μου πήγαμε κάτω στον μαγευτικό γιαλό, κάτω στο περιγιάλι. Κύμα-κύμα, πάνω στα πετραδάκια διανύσαμε μια μεγάλη απόσταση, από τον Άγιο Νικόλα έως τη Νέδα.

 Καταπληκτική διαδρομή και μοναδική από όλη την ακτή της Δυτικής Ελλάδας. Τεράστια, αμμουδερή και πιο πάνω οι θίνες με την πλούσια χλωρίδα και το μοναδικό παράκτιο δασύλλιο [1] καθόλη την ακτή. Τα κρινάκια είναι το απαύγασμα! Το άλλο δε μοναδικό είναι ότι σε μια απόσταση 2-3 χιλιομέτρων , μέχρι τη Νέδα υπάρχουν 5 ποταμάκια, που εκρέουν από τον κάμπο του χωριού. [2] και έχουν μπόλικο, κρύο νερό χειμώνα καλοκαίρι. Είναι τα Νεδάκια!

  Πλησιάζοντας τη Νέδα μια δυσάρεστη οσμή κυριαρχούσε στην όλη ατμόσφαιρα. Έμοιαζε σαν θειάφι στον Καϊάφα. Φτάνοντας στη Νέδα την είδαμε να κλαίει, τα νερά της κατάμαυρα. Καταλάβαμε ότι αιτία είναι το λιόζουμο που ρίχνουν τα λιοτρίβια από όλα τα παρακείμενα χωριά από εκεί πάνω τις πηγές της, ένθεν και ένθεν , Ηλεία  και Μεσσηνία. Το έγκλημα είναι διανομαρχιακό. Αν και είναι παράνομο δεν μιλάει κανείς, μα κανείς, Φυσικά οι δήμαρχοι και παραδήμαρχοι παριστάνουν τον ψόφιο κοριό, λόγω της γνωστής μικροπολιτικής τους, ο Εισαγγελέας όμως γιατί δεν επεμβαίνει; Αιδώς Αργείοι....

[1] Η περιοχή ευτυχώς που είναι προστατευόμενη με Π.Δ. κι αυτό χάριν της Ε.Ε.
[2] ¨ Όλος ο κάμπος ήταν βάλτος και αποξηράνθηκε τη δεκαετία του '30. Εξού και τα μπόλικα νερά με τις δεκάδες γράνες που καταλήγουν στα...Νεδάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου