theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΚΑΣΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟ "ΟΝΕΙΡΟ"

 

 Η ιστορία πίσω από τον πίνακα: Το Όνειρο (Le Rêve) του Πάμπλο Πικάσο
Ο Πάμπλο Πικάσο, ο ζωγράφος που λάτρεψε τις γυναίκες, έχοντας ταυτόχρονα μια σχιζοφρενική συμπεριφορά απέναντί τους, δημιούργησε ένα έργο σύμβολο της ερωτικής λαγνείας, τον πίνακα “Το Όνειρο” (The Dream).
ΚΛΙΚ ΕΔΩ
----------------------------------------
Και η απάντηση από την Αννα Διπλαράκη [1] 
στο προχθεσινό μας σχόλιο στην ανάρτηση 
Έρωτας ή τίποτα

"Τον επέλεξα για το γραπτό του «ερωτικός άνθρωπος» γιατί έχει σχέση με τον ερώτα για το αντικείμενο του πόθου του ερωτικού ανθρώπου. Στον πίνακα ,η κοπέλα σκέφτεται τον φαλλό του Πικάσο βέβαια ,και δημιουργεί ηδονή στον εαυτό της και ευχαρίστηση γενικότερα , αλλά κάθε ερωτικός άνθρωπος ,έτσι σκέφτεται το αντικείμενο του πόθου του: την δουλειά του, το χόμπυ του ,το θέμα που τον απασχολεί τέλος πάντων. Έτσι είναι όλοι οι δημιουργοί ,τόσο της τεχνολογίας ,όσο και των λεγόμενων καλών τεχνών.
Ερωτας είναι ο ενθουσιασμός με τον οποίο καταπιανόμαστε για κάτι /κάποιον. Η επιμονή και η υπομονή για τις δυσκολίες ,το ψάξιμο ,είναι οι αρετές που οδηγούν σε θετικά αποτελέσματα. Τότε δενόμαστε και αγαπάμε.
Ανεξάρτητα από τον πίνακα ,για τις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων ,συμφωνώ με ότι λες. Χρειάζεται το δούνε και λαβείν .Πιστεύω ότι ο αντλούμε ευχαρίστηση και δύναμη από τον έρωτα. Κυρίως όμως πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον εντάσσομε στο ΟΛΟ. Αγαπάμε φυσικά όλο τον κόσμο. Γιατι τι να δώσεις και τι να πάρεις εκ του μη έχοντος???
Το σεξ σκέτο δεν βοηθάει .Μάλλον καταστρέφει. Ο Έρωτας σε κινητοποιεί αλλά δεν είναι μόνιμος. Είναι σαν το κύμα. Είναι στο χέρι μας να εξισορροπήσουμε τον Ερωτα με την λογική ,όπως κάνουμε και με τα άλλα συναισθήματα. Έτσι αντέχουμε στον χρόνο.
Το Φθινόπωρο προσφέρεται για περισυλλογή και ψάξιμο "

[1] Η Άννα είναι καθηγήτρια (το καλοκαίρι βγήκε σε σύνταξη) και συνάμα Ζωγράφος. Είναι Κυψελιώτισσα αλλά τώρα μένει στη Ζαχάρω, καθότι είναι πεθερά του Γιάννη Κούκιου. Πιστεύουμε ότι εκτός από τον δίπλα, προσεχώς θα φιλοξενίσουμε κι άλλος πίνακες. 
Δράττομαι δε της ευκαιρίας   να παροτρύνω τη δημοτική αρχή να διοργανώνει εκθέσεις, τέτοιων ατόμων της  τέχνης και του Πολιτισμού !
[Βεβαίως, βεβαίως εάν το επιτρέψει το Π.Δ.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου