theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤ/ΡΧΗ ΝΙΚΟΥ ΚΟΡΟΒΕΣΗ

     Με τον Νίκο Κοροβέση πριν να γίνει Αντιπεριφερειάρχης δεν είμασταν και φιλαράκια αλλά είχαμε μια καλή σχέση. Βεβαίως και τον κριτίκαρα και σατίριζα από τα πρώτα του πολιτικά μπουσουλήματα.
  Με το που έγινε Αντ/χης, επώνυμο πρόσωπο, η κριτική έγινε πιο έντονη με "πολεμική χροιά", όπως είναι φυσιολογικό στα πλαίσια της κριτικής κάθε εξουσίας.[κλικ ΕΔΩ] Είναι κάπως παρεμφερές με το που λένε "κακό χωριό τα λίγα σπίτια", όπου οι γείτονες τρώγονται μεταξύ τους μια και δεν έχουν τίποτα άλλο να ασχοληθούν. Έτσι και στον δήμο, οι πιο άμεσοι εκφραστές της εξουσίας είναι δυο πρόσωπα, ο Αλεξανδρόπουλος κι ο Κοροβέσης. Οπότε δέχονται τα πυρά μας. 
     Λοιπόν σήμερα θα ασχοληθούμε,  όπως έχουμε άλλωστε προαναγγείλει, εν εκτάσει με τις προχθεσινές δηλώσεις [κλικ ΕΔΩ] του Κοροβέση. 
   Εξ αρχής να τονίσω ότι ήταν ένα μικρό διάγγελμα και δη με περισσή εγωπάθεια και περιαυτολογία. Το εγώ και το εγώ κυριαρχούν στον λόγο του και το χρωματίζουν ανάλογα. [1]

  Πάντως είναι ένας λόγος ξένος με την πραγματικότητα, με μεγαλοστομίες, έντονο, φτηνό λαϊκισμό και  μπόλικες διαστρεβλώσεις, μέχρι και συκοφαντίες.
   Ας τα πάρουμε με τη σειρά, για να στηρίξουμε και τους παραπάνω μύδρους.
Είναι ανεξήγητο γιατί αναφέρεται και στις δυο περιοχές του νομού, τις πάλαι ποτέ επαρχίες Ολυμπίας και Ηλείας με τον ίδιο τρόπο λες και τις χαρακτηρίζει κοινή εικόνα και ίδιες ανάγκες. Η Ηλεία -δηλώνει- να αντιμετωπισθεί ενιαία και συνδυαστικά (sic) για την παραθαλάσσια ανάπτυξη σε όλο το μήκος του νομού μας[2]
  Το ΄Σχέδιο ανάπτυξης, ας δεχτούμε ότι είναι ένα θετικό μέτρο, μια και αναφερόμαστε σε μελέτη, [3] έχει να κάνει με την βόρεια πλευρά, από Κατάκωλο μέχρι Κυλλήνη, οπότε μπαίνει το μεγάλο ερώτημα: Γιατί όχι και σε μας; Αυτό ο Κοροβέσης το ξεπερνά με πηδηματάκια, με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Εύχεται όμως και αναμένει ο τόπος να λευτερωθεί από τη φυλακή που είναι κλεισμένος από το Π.Δ. Παραδέχεται ότι το Π.Δ είναι ο λόγος που το Σχέδιο δεν εξαπλώνεται και νοτίως του Πύργου. Ευτυχώς που είναι έτσι και σταματά κάθε Σχέδιο και απόπειρα ΄για "ανάπτυξη". Η θέση του για το ΠΔ, κόντρα με την Κυβέρνηση και τους ίδιους τους Ηλείους βουλευτές της [κλικ ΕΔΩ] ίδια ακριβώς με των Αλεξανδροπουλαίων, περιέχει την μεγαλύτερη διαστρέβλωση και τον πιο φτηνό λαϊκισμό. Υποστηρίζει κι αυτός ότι το Π.Δ στηρίζεται σε μη πραγματικά δεδομένα. Αλήθεια ποια θεωρούν μη πραγματικά δεδομένα; Δεν είναι πραγματικότητα τα τρία επαπειλούμενα είδη (αμμοθίνες, παράλιο δασύλλιο και Caretta-Caretta) για τα οποία η περιοχή είναι Natura 2000  και τελεί υπό υψηλή προστασία με το περιβόητο Π.Δ; Είναι κατασκευάσματα και ραδιουργίες της πολιτείας και της Ε.Ε για να κρατούν την περιοχή υπανάπτυκτη; Σίγουρα ξέρετε από πού πηγάζουν συνειδητά μάλιστα, τέτοιες κατευθυνόμενες αρλούμπες και φανφάρες.
   Τελικά κατανοώντας ότι περίπτωση κατάργησης του Π.Δ. δεν υπάρχει με τίποτα, κι ας γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, έχουν σταματήσει το γνωστό τροπάρι και ο κ. Αντιπ/χης μιλά για επανεξέταση των αυστηρών δεσμεύσεων [4], ώστε να ανοίξει ο δρόμος οργανωμένου επενδυτικού κλίματος, ακριβώς αυτό υποστηρίζει. Και τονίζει όμως βεβαίως με σεβασμό στο περιβάλλον. Πώς βλέπουν και θεωρούν το περιβάλλον και την προστασία του, ούτε ο Θεός δεν το ξέρει.
   Το άκρον άωτον και θαρρώ καινοφανές είναι η βαρυσήμαντη εξαγγελία για παραλιακό δρόμο σε όλο το μέτωπο. Αυτό μας έλειπε ένας παραθαλάσσιος δρόμος! Θα θυμάστε βέβαια την μεγάλη φανφάρα του Πανταζάρα για δρόμο παράλληλα με τις γραμμές. Κι αυτός, ο Κοροβέσης,  μια στο καρφί και μια στο πέταλο.
    Όμως είναι και μέγας συκοφάντης, λασπολόγος όταν υποστηρίζει σθεναρά, ότι το καθεστώς του Π.Δ το επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, νομική βάση του Π.Δ υπογράφτηκε από την Κυβέρνηση της τριανδρίας [Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ] με πρωθυπουργό τον Σαμαρά. η δε δεύτερη από την διανδρία [Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ] με τον ίδιο πρωθυπουργό. Δεν είναι φτηνός λασπολόγος; Εκτός αν το αγνοεί εντελώς, πράγμα πιθανό μια και τότε έκανε άλλη δουλειά. Όμως δεν έχει κάποιον δίπλα να τον ορμηνεύει;  
   Στο τέλος δε, κάνει και συστάσεις στους συναρμόδιους υπουργούς του κόμματός, ότι πρέπει να κατανοήσουν το πρόβλημα. 
  Είναι αδιανόητο γιατί επιμένει κι αυτός και οι άλλοι όταν και οι υπουργοί αλλά και οι Ηλείοι βουλευτές έχουν τοποθετηθεί κατάλληλα. 
Τα  υπόλοιπα περί παράπλευρων οφελών του πρωτογενούς τομέα (προβολή στις διεθνείς αγορές) είναι τόσο αφελή που τα αφήνω ασχολίαστα.
 
[1] Αλήθεια μήπως σε καθοδηγεί ή στα γράφει κάποιος σύμβουλος ειδικός στη διαλεκτική, όπως έκανε και ο πρωθυπουργός σου;
[2] Όπως καταλαβαίνω, την όποια ανάπτυξη στη βόρεια πλευρά, που είναι γεμάτη με μεγάλα ξενοδοχεία και κλειστά club, επιζητά και για την δική μας πλευρά. Αλίμονο…
[3] Για τον Καγιάφα, που επιτέλους προχωρά το master plan, έργο του ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ είχε κάνει 14 μελέτες, οπότε πιάσ’ το αβγό και κούρευτο.
[4] Θα σωπάσουν ΜΟΝΟ εάν επιτραπεί η ελεύτερη δόμηση, ακόμα και δίπλα στη θάλασσα. Κατανοείτε το λόγο, έτσι δεν είναι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου