theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ!!! [Β]

   ΜΕΡΟΣ 2ο  


      Ένα από τα μεγαλύτερα στρατηγικά λάθη των Γερμανών, που συνέβαλε κατά πολύ στην μεγάλη τους ήττα κατά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο ήταν ο αποπροσανατολισμός, η παραπλάνηση που υπέστησαν σχετικά με τον τόπο απόβασης των Συμμάχων. Σχετικά με αυτό οι Σύμμαχοι προέβησαν σε μια σειρά στρατιωτικών επιχειρήσεων σε όλα τα Βαλκάνια και δη στην Ελλάδα προκειμένου να παραπλανήσουν τον εχθρό. Σύμφωνα με το σχέδιο animals (ΖΩΑ) που καταστρώθηκε από το Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής το καλοκαίρι του ΄43, Ιούλιο και Ιούνιο, πραγματοποιήθηκε σειρά σαμποτάζ και δολιοφθορές στον Ελλαδικό χώρο από την Βρετανική Στρατιωτική Αποστολή, κυρίως από την Ενωμένη Εθνική Αντίσταση. Έγιναν πολλές ανατινάξεις γεφυρών, τούνελ σε όλο το δίκτυο συγκοινωνιών και επικοινωνιών ως αντιπερισπασμός με τελικό αποτέλεσμα την επιτυχή απόβαση στη Σικελία.
   Αν και γενικώς η παραπλάνηση του εχθρού είναι ένα σύνηθες στρατηγικό επιχείρημα, το μεγάλο ερώτημα είναι για πιο λόγο η Βέρμαχτ σχημάτισε την εντύπωση ότι η απόβαση θα γίνει στο Κλειδί; Ακριβώς για αυτό το λόγο κατασκευάσθηκαν 7 πολυβολεία και ισχυρές ιταλικές δυνάμεις παρέμειναν οχυρωμένες στον σε όλο το χώρο. Όταν ο συγκεκριμένος τόπος, είναι εντελώς ακατάλληλος για τέτοιες επιχειρήσεις. Εκτός από τη όλη μορφολογία της περιοχής, στενός, ελώδης και βαλτώδης, αλλά και η ίδια η θάλασσα είναι ακατάλληλη, αβαθής και αμμώδης. Μήπως όμως αυτοί οι λόγοι συντέλεσαν στην παραπλάνηση; 




Τελικά τα 7 πολυβολεία, που διακρίνονται εύκολα, ανάμεσα στην οργιώδη βλάστηση, στέκουν αθάνατα στίγματα - μνημεία εκείνου του πολέμου [1].
   Έχουμε τη γνώμη έπρεπε να αναδειχθούν ως σπουδαία ιστορικά μνημεία και εδώ να γίνουν τα Ηρώα των όμορων δήμων, όπου θα τελούνται οι εθνικές γιορτές [2] με κατάθεση στεφάνων τιμής και δόξας. 

[1]  Ευρισκόμενοι επάνω στο λόφο και καθώς ο Αρφάνης, εξιστορούσε, ως συνήθως κι εγώ  βιντεοσκοπούσα παραλίγο να γίνω Μάρτυρας, να γκρεμοτσακιστώ. Θα μου πείτε θα έχανε η Βενετιά το βελόνι. Ας αφήσουμε την πλάκα, εγώ πάντως πρόσφερα σπονδές δίπλα στον Ποσειδώνα.


[2]   Αντί αυτού οι Ζαχαραίοι μεταλάμβαναν των  εθνικοφρόνων φρονημάτων τους  σε γιορτές μίσους όπως στις 15 Οκτωβρίου στο νεκροταφείο. Καραγκιοζιλίκια...[κλκ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου