theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι καταστροφική και να τι επιφέρει;


  •  Αύξηση τιμολογίων και υψηλότερο κόστος για τους καταναλωτές, 
  •  Μείωση της ποιότητας του νερού, 
  • Ελλιπής συντήρηση, Περικοπές σε επενδύσεις, 
  • Περιορισμένη διαφάνεια και συμμετοχή του κοινού στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη διαχείριση του νερού, ανισότητα στην πρόσβαση στο νερό. 
Θα πρέπει η κοινωνία μας να σκεφτεί πολύ σοβαρά αν θα ήθελε να παραδώσει αυτό τον ζωτικό πόρο στα χέρια πολυεθνικών που σκοπός της λειτουργίας τους είναι να βγάζουν κέρδη. Το νερό δεν είναι σαν ένα πουκάμισο, ένα λουκάνικο, μία τηλεόραση. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα καθώς δεν υπάρχει επιλογή, χωρίς αυτό πεθαίνεις. Και ζώντας στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, το ποιος θα διαχειρίζεται αυτόν τον πολύτιμο πόρο τα αποθέματα του οποίου ολοένα και μειώνονται, αποκτά στρατηγική σημασία.
Ειδικά για την περιοχή της Μεσογείου πού αποτελεί hotspot της κλιματικής κρίσης καθώς θερμαίνεται δύο φορές γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη, οι προβλέψεις των επιστημόνων είναι τρομακτικές. Παρατεταμένες ξηρασίες και ερημοποίηση. Με άλλα λόγια Κρίση Νερού.
Ας αναλογιστούμε λοιπόν όλοι: Τι θα γινόταν εάν αντί της ενεργειακής κρίσης που βιώνουμε τώρα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία κρίση νερού; Τι θα γινόταν αν αντί των Χρηματιστηρίων Ενέργειας που έχουμε τώρα στην Ευρώπη, υπήρχαν Χρηματιστήρια Νερού; 
https://tvxs.gr/news/ellada/giorgos-aygeropoylos-nero-
den-einai-poykamiso-i-tileorasi-xoris-ayto-pethaineis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου