theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΑΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ [ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟΙ]


Έχω γράψει για το βιβλίο ΟΙ ΑΤΑΚΤΟΙ" του Διονύση Χαριτόπουλου, που είναι ένας μεγάλος, αλλά αληθινός, διθύραμβος για τους αντάρτες του ΕΛΛΑΣ και περισσότερο για τον Αρη, τη μεγάλη αυτή φυσιογνωμία τους έθνους μας. Από εκεί λοιπόν θα παρουσιάζω διάφορα "κομμάτια" από τα πολλά!΄

Λοιπόν είναι απίθανη είναι η αναφορά στον Νάκο Μπελή , κλαρίτης στην Φθιώτιδα και Ρομπέν των δασών πριν την ένταξή του στην πρώτη ομάδα του Άρη, που έγινε μάλιστα Καπετάνιος και κολλητός του.


Ο Μπελής είναι αστείρευτος σε εμπνεύσεις.
Στη διάρκεια μιας πορείας, έκανε μάθημα σοσιαλισμού σε έναν παλιό αντάρτη, τον Ρένο, πρώην ενωμοτάρχη της Χωροφυλακής, Αρχικά τον είχε παραλάβει, περπατώντας πλάι του, ο Θάνος το πειραχτήρι του αρχηγείου. Όταν τον κούρντισε γερά κι ο Ρένος είχε ανάψει, υπερασπιζόμενος το αστικό καθεστώς, τον παρέλαβε ο Μπελής μπαίνοντας μπροστά του:
«Και τι σε νοιάζει εσένα αν γίνει σοσιαλισμός;» τον ρωτάει. Καρφώνει την γκλίτσα του στη λάσπη και του δείχνει την κορυφή της:
«Εδώ πάνω είναι το μεγάλο κεφάλαιο».
Του δείχνει τη μύτη χωμένη στη λάσπη: «Εδώ κάτω είναι ο λαός».
Του δείχνει και τη μέση της γκλίτσας:
«Κι εδώ είσαι συ, ο νωματάρχης! Εμείς τι θα κάνουμε; Αυτό!»
Γυρνάει την γκλίτσα φέρνοντας το πάνω κάτω: «Πάνω ο λαός, κάτω το κεφάλαιο. Εσύ πάλι στη μέση είσαι. Τι φωνάζεις;» 

[1] Εκτός από τον Χαριτόπουλο που έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο, υπάρχει και και βιβλίο για τον Μπελή και μακρόσυρτη αναφορά από την ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.   https://ethniki-antistasi-dse.gr/nakos-mpelis.html.

Όμως προκειμένου  να οικιοποιηθεί το μεγαλείο αυτού του λαϊκού αγωνιστή, διαστρεβλώνει αρκετά την πραγματικότητα κρύβοντας ακόμα και τη διαγραφή του, όχι βέβαια ως προδότη και πράκτορα της αντίδρασης, όπως έκανε  με τόσους και τόσους ο περιβόητος Ζαχαχαριάδης και τα τσιράκια του [Γούσιας, Μπαρτζώκας και σία] αλλά επειδή "η όλη στάση του είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του μέλους του κόμματος" (ΑΣΚΙ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου