theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

ΞΑΠΟΣΤΑΣΑΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΡΑΒΆΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ... [Γ]

       Μετά την τελευταία  εξιστόρηση των συμβάντων στην  κάθοδό μου κλικ ΕΔΩ συνεχίζουμε  με τα τσιμπούσια, το ένα  με τη φασολάδα και μετά από 2 μέρες το αγριογούρουνο στα "ΠΕΥΚΑ" του Κοντολέτα

Αγριογούρουνο στα ¨ΠΕΥΚΑ"
που έγινε   ...ελάφι

  Ένα μεσημέρι, νομίζω Τρίτη 23 Γενάρη όλη η παρέα μας μετέβη στη ωραία ταβέρνα "ΤΑ ΠΕΥΚΑ" και φάγαμε φασολάδα. Στο τέλος παίρνει τον λόγο ο Αρφάνης κι αφού περιπλανιέται ως συνήθως στις γενικές αμφισβητήσεις του, κάνει την πρόταση: Έχω 2 kg αγριογούρουνο και εάν συμφωνείτε να το δώσω στον Κοντολέτα και την Πέμπτη  μεσημέρι να το φάμε στιφάδο! Πράγματι συμφωνήσαμε όλοι εκτός από τον Κουμπαράκο γιατί την άλλη μέρα θα έδινε εξετάσεις για εκείνο το θρυλικό πτυχίο.  
   Οπότε την Πέμπτη, την  καθορισμένη ώρα νάμαστε ντούροι και ορεξάτοι στα "ΠΕΥΚΑ" έλειπαν όμως ο Μπακάλης κι ο Γίάννης Μαντάς. Αισθητές οι απουσίες τους, γιατί εκτός άλλων το κόστος έπεφτε σε λιγότερα άτομα. Τέλος πάντων, περιττό να σας πω ότι φάγαμε του σκασμού με το κέφι στα ύψη και τον συνήθη  σχετικό φραμπαλά με πρώτον τον Μπίλη.

  Όλα ωραία και καλά, μέχρι που ήρθε ο λογαριασμός. Το πληρώσαμε πολύ ξινό το αγριογούρουνο μας βγήκε από τη μύτη...  Ακούστε και κρίνετε: 85 ευρώ, από τα οποία τα 50 ήταν το μαγείρεμα, μάλιστα το μαγείρεμα. Ούτε και στη Μεγάλη Βρετάνια! Και τ' άλλο ο Τάσος είναι, ή κάνει καλύτερα το φίλο. Ποτέ όμως  δεν συνέβαλε ούτε με ένα ευρώ στα πολιτιστικά δρώμενα στο παρελθόν, Ανθεστήρια, Γάμος της Ζαχαρούλας κτ.λ.
     Τασούλη να είσαι καλά και ότι επιθυμείς, αλλά  ούτε η φωτογραφία μας άλλη φορά. 
   Να τονίσω δε ότι ωραία νότα ήταν όταν ο Θοδ. Μπακάλης [Theo Bakal είναι τα προσωνύμιο του] τραγούδησε ένα δημοτικό, που έχει γράψει για τον πατέρα του. Ο Μπίλης όμως χασκογελούσε κοροϊδεύοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου