theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

ΞΑΠΟΣΤΑΣΑΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΡΑΒΆΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ....


 Η ψυχή του ανθρώπου έχει βάθος περισσότερο από τον ωκεανό 
(Λωτρεαμών}

Είναι δυνατόν να βρούμε το πιο ωραίο 
κρινάκι το καλοκαιράκι στην παραλία; 

 Καθ΄ όλη τη μεγάλη, πολύχρονη διάρκεια ζωής και δράσης μας, από τον Νοέμβριο του 2010 η πορεία μας ήταν συνεχής και αδιάκοπη σε όλους τους κρίσιμους τομείς. Στο ίδιο πάντα μετερίζι με κοινωνικά πολιτιστικά, Περιβαλλοντικά, δημοτικά, ιστορικά, λαογραφικά με ένα λόγο τη σφαίρα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Εκτός από μια τετράμηνη σιωπή το καλοκαίρι του 2021 για λόγους ανωτέρας βίας,[1
  Πάντοτε σταθεροί και αταλάντευτοι στην προοδευτική μεριά του δικαίου, της αλήθειας και υπέρ του αδύνατου, του λαού με ριζοσπαστικότητα και στοχοπροσήλωση. 

 

Βεβαίως σε τίποτα δεν κολόσαμε και πάντα  με βασικές αρχές: 2)

  • το κοινό συμφέρον είναι υπεράνω του ατομικού σε όλες τις εκφάνσεις του ανθρώπου
  • σεβασμός στο οτιδήποτε διαφορικό, το άλλο &
  • Το Περιβάλλον είναι η επιδερμίδα μας και το κύριο καθήκον μας είναι η περιφρούρησή του.
    Λοιπόν από το τέλος του καλοκαιριού,[13-9-230 όπως είδατε,  έχουμε μια διακοπή όχι λόγω  ανωτέρας βίας αλλά  για καθαρά προσωπικούς λόγους. Τι λόγους; Δεν γνωρίζω πως και γιατί αλλά μολύνθηκα από ψυχο-οϊό, όμοιο  με εκείνο με τον λεβέντη Μανωλιό επί κοντώ. Μια μορφή κατάθλιψης, ο γιατρός την ονόμασε εποχιακή, που όμως για 3 μήνες βρισκόμουν σε ψυχική - πνευματική νάρκη. Δεν είχα καμία διάθεση για τίποτα και έτσι είχα  αποτραβηχτεί από τη ζωή και μάλιστα από τους φίλους και τα αγαπημένα μου χόμπι. Είχα π.χ." αφήσει να φύγει από κοντά μου το όμορφο  μπουζουκάκι μου, που  τό ΄χα συντροφιά μου" όπως λέει κι ο μεγάλος Μάρκος ή την μαγειρική που τόσο μου αρέσει [2]. Οι ταινίες στη ΤV έδιναν και έπαιρναν ολημερίς και όχι μόνο. Αφού στο χωριό μου, που τόσο αγαπώ, πρώρη φορά άργησα τόσο να επισκεφτώ και μάλιστα στις εκλογές δεν κατέβηκα καθόλου  
Περασμένα ξεχασμένα που λένε και τώρα να ΄μαι πάλι με τις σημαίες πλησίστιες, 
      Κι όπως  οι μουσουλμάνοι συρρέουν στη Μέκκα για προσκύνημα και μετά αποκτούν τον τίτλο του "Χατζή" και οι χριστιανοί στους αγίους τάφους των Ιεροσολύμων με τον τίτλο του "Χαζή" ή Χαϊβάνι, έτσι κι εγώ συχνά προστρέχω στον τόπο μου, στις ρίζες , τα βιώματα και τους ακριβούς φίλους μου. Πράγματι αυτοί οι ντερβίσηδες μου ταιριάζουν, ο καθείς ντάλε κουάλε και μοναδικός. Μου πάνε , όπως λένε για τα ρούχα οι πωλήτριες στην κυρία  πελάτισσα κι ας είναι πάνω της σαν σακί. Δίπλα, απέναντι  από τον πλάτανο στη γωνία της Κανελίτσας ανανήφω κάθε φορά από τις τόσες ναρκοληψίες και τα μουδιάσματα της ζωής. Παρέα: με αντιθέσεις, αντιπαραθέσεις κα  προστριβές με ουρανομήκεις ιαχές, φωνές και φωνασκίες. Έτσι είναι οι καλοί φίλοι κα τα αγαπημένα αντρόγυνα, που τρώγονται σαν τα σκυλιά. 
   Πάλι τους έχω αναφέρει αλλά χαλάλι τους! Είναι ο:
    - Κουμπαράκος, ο φιλόσοφος, που τίποτα δεν αφήνει ασχολίαστο και πάντα  με την κόντρα και την αντίδραση          επί ποδός. Το καλοκαίρι επιτέλους θα πάρει το πτυχίο και θα είναι φιλόσοφος και με τη βούλα του νόμου!     
    -  Βασίλης, Bill Drak,  φημισμένος Καλλιτεχνικός Δ/ντής, αν και μεγάλωσε δίπλα στη γνωστή γράνα.
    -  Αρφάνης, ψαράς αν κι από του Σκληρού καταγώμενος, εκεί που φυτρώνει φλουσκούνια ,φτέρες και σκίντα. κ 
   - Δημητράκης Μιχαλόπουλος, σπουδαίος οινολόγος κι αμπελουργόςκαι εξπέρ περί την Τ/Α.
    - Γιάννης Μαντάς με την γλυκερή όψη και το μυστηριακό γέλιο, ως ο πατριάρχης Φώτιος Ά του Βυζαντίου.
    - Θοδωρής Μπακάλης, μέτρ στα άσματα και στα ..μάρμαρα, και ο
     --- Θύμιος, μέγιστος ποιητής και λογοτέχνης με λαογραφικές και άλλες.... ευαισθησίες. Γλυκύτατος αν και                  Κοπατσάνος και αρτι αφιχθείς από την  Αυστραλία,    

      Στην τελευταία μου κάθοδο, που συνεχίζεται, έλαβαν χώρα αρκετά ωραία και ...αξιόλογα συμβάντα και έχουμε σπουδαία δρώμενα, τα οποία και θα σας παρουσιάσω εν καιρώ, όπως: η γιορτή του Θύμιου στην Κυπαρισσίατο, το γερό τσιμπούσι στον Κοντολέτα με το αγριογούρουνο του Αρφάνη, το θείο τσιμπόυσι στο Κοπανάκι από Δημητράκη Αραμπατζή τον αριστοκράτη μάγκα, τα ολίγον τραγελαφικά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακόμα προγραμματίζονται, απόψε το γλεντάκι στον Τσίλη  με πενιές και άσματα, η σαββατιάτικη εκδρομή στο Άργος, στους παλιούς φίλους, η κοπή πίτας στην Αρήνη από δικό μας Αργύρη επί τη αναλήψει των προεδρικών του καθηκόντων και ότι άλλο ήθελε προκύψει.  
 [1] Τότε για την τετράμηνη απουσία είχαμε  εξαγγείλει, το παρακάτω αμφίσημο και διφορούμενο ευτράπελο:
Λόγω εκτάκτου ανάγκης {πιθανή εγκυμοσύνη της γραμματέας μας} οι αναρτήσεις αναβάλλονται για την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε σίγουροι για τη κατανόησή σας !!!Και μου λέει ένα καλός φίλος:
Θοδωρή τι έγινε γέννησε η κοπελιά στο γραφείο; Πότε θα συνεχίσεις;[2] Προσεχώς θα σας μεταφέρω μερικές απλές και γρήγορες συνταγές, δικές μου και από άλλους φίλους. Η φαντασία στο...πιάτο! 
3) Πάλι είναι γραμμένα αυτά αλλά τα ξαναγράφω έτσι για εμπέδωση μια και  είναι βασικές μας πεποιθήσεις και πιστεύω ακράδαντα ότι οι περισσότεροι συνηγορείτε, Εξυπακούεται ότι οι αρνητέ, απλώς να μην μας διαβάζετε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου