theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ, ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΤΟΝ ΚΑΪΑΦΑ 
& ΠΕΡΙΛΑΛΗΤΟ  Π.Δ. 

    Ο Νέος Χρόνος, το 2019 μπήκε πολύ φουριόζος και απειλητικός. Αστραπές, βροντές, χιόνια και μπουμπουνητά αβέρτα πατέρα!
    Εκκωφαντικά μπουμπουνητά όμως έχουμε και στην επίκαιρη ενημέρωση για την περιοχή μας, τον πολύπαθο και καταπονημένο δήμο Ζαχάρως. Ειδικά το τελευταίο Σαββατοκύριακο τα νέα μάς πυρπόλησαν στην κυριολεξία! 
     Νάτα μας: Στο παράνομο και αυθαίρετο Ξενοδοχείο του έκπτωτου δημάρχου Ζαχάρως * φιλοξενούνται 64 μετανάστες, αυτοί που είχαν εντοπιστεί στη θάλασσα του Καϊάφα. Κι αυτό, άκουσον-άκουσον, με κανονική, αλλά εντελώς παράλογη απόφαση του Λιμεναρχείου Κατακόλου, μετά μάλιστα από σχετικό κάλεσμα-πρόσκληση του δήμου Ζαχάρως. Υπόψη ο  ίδιος ο δήμος μας πριν 2 χρόνια είχε απαντήσει αρνητικά στην έκκληση των αρχών της Περιφέρειας  εάν διαθέτει κατάλληλο κατάλυμα για μετανάστες. Ρατσιστές και ξενόφοβοι του κερατά είναι όλοι τους οι λεβέντες της Sugartown.

   Λοιπόν, το όλο θέμα βρωμάει από το κεφάλι! Είναι εξευτελιστικό, άθλιο και ποταπό την ανάγκη της προσφυγικής κρίσης και την ιερή έννοια της φιλοξενίας   να την εκμεταλλεύεται ένας έκπτωτος και καταδικασμένος πολλάκις για σειρά παραβάσεων και μάλιστα με διττό σκοπό: Από τη μια να τσεπώσει παχουλή αποζημίωση και από την άλλη, που είναι και το κυριότερο, αυτό να συμβάλει στην έμμεση και συμβατική νομιμοποίηση των αυθαίρετων ξενοδοχειακών καταλυμάτων του. 
    Για τον χαρακτηρισμό "ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ"  υπάρχει αρχικά η γνωμάτευση 1124/2009,  του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), όπου ρητά και κατηγορηματικά καταγγέλλεται ότι η οικοδόμηση του εν λόγω ξενοδοχειακού καταλύματος είναι παράνομη και αυθαίρετη διότι έγινε εντός του οικοσυστήματος του Καϊάφα που προστατεύεται από τη Natura 2000 αλλά και σε περιοχή απόλυτης προστασίας [Β2 ΖΟΕ-Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου]. (1) Μάλιστα για αυτόν τον λόγο έγινε στις 06/06/2015 Ερώτηση από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον οι 40&41/2000 άδειες οικοδομής κρίθηκαν παράνομες και όμως ποτέ δεν ανακλήθηκαν από την Πολεοδομία Ζαχάρως. Και από πάνω αυτές οι άδειες είναι άκυρες μια και φέρουν φαρδιά - πλατιά την υπογραφή όχι της πολεοδομίας αλλά του τότε αντινομάρχη, του Τάκη Αντωνακόπουλου, γιατρού στο επάγγελμα (2&3).  
   Όμως παρόλο που αυτές οι "αυθαιρεσίες και παρανομίες στην περιοχή απόλυτης προστασίας [Β2 ΖΟΕ] υποστηρίζονται σε όλα τα μέχρι τούδε σχετικά δημοσιεύματα διαρρήδην, τώρα, με το περιλάλητο Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά.  Οι ΖΟΕ [Α & Β]  για την περιοχή μας έχουν καθορισθεί με την 25794/16 υπουργική απόφαση [κλικ ΕΔΩ] την οποία όμως καταργεί το Π.Δ. Επί λέξει το προ-ακροτελεύτιο Άρθρο 9 (Κατάργηση) αναφέρει: 

Με τη δημοσίευση του παρόντος καταργείται η υπ’ αριθμ. οικ. 25794/20.5.2016 
υπουργική απόφαση (Δ΄141) καθώς και κάθε διάταξη που αντίκειται στις 
διατάξεις του παρόντος ή που ανάγεται σε θέματα που ρυθμίζονται 
από αυτό, εκτός αν θεσπίζει αυστηρότερους όρους και περιορισμούς δόμησης.

  Πρέπει να τονίσουμε όμως ότι ο Πίνακας με τη χαρτογράφηση της περιοχής με τις ζώνες προστασίας, που είναι αναπόσπαστο μέρος του Π.Δ. στο ΦΕΚ 391/Δ/3-10-18 είναι ΛΑΘΟΣ. [κλικ ΕΔΩ]
    Οπότε σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, το ΥΠΕΝ επίκειται να γίνει άμεση αντικατάσταση με την προσθήκη του σωστού. (4) 
   Είναι όμως άξιον απορίας ότι ο λαθεμένος Πίνακας ενώ στα βόρεια σύνορα της λίμνης καθορίζει περιοχή προστασίας(ΠΦΣ-2α, το λευκό χρώμα στο διπλανό χάρτη) στη νότια όμως μεριά της λίμνης, εκεί που είναι και τα αυθαίρετα του Πανταζή, δεν καθορίζει περιοχή προστασίας αλλά αμέσως από τις όχθες της λίμνης την χαρακτηρίζει ΖΑΤ [Ζώνη Αγροτικού Τομέα] 
 Αποτέλεσμα είναι ότι  τα αυθαίρετα του  Πανταζή  νομιμοποιούνται   μεγαλοπρεπώς!!!
   Δεν απαιτείται να έχει κάποιος ειδικές ικανότητες ώστε να κατανοήσει ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα ή καλύτερα υπάρχει ένα σχετικό κομφούζιο.
 Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω με τίποτα ότι αυτή η επαίσχυντη παραχώρηση έγινε συνειδητά,που καθένας μπορεί να υποθέσει, πράγμα που πολύ σωστά έκανε ο φίλος μου, ο Νίκος, ο Γλύπτης από το Σαμικό.
    Ας ελπίσουμε ότι το θέμα θα επιλυθεί δεόντως, διαφορετικά θα φάμε τα ....μουστάκια μας!!!

(1) Για τον σκοπό και τη σημασία των ΖΟΕ (κλικ ΕΔΩ)
(2) Μάλιστα για αυτές τις παράνομες μπίζνες ο Πανταζής το 2014 έφαγε  9 μήνες φυλάκιση. (κλικ ΕΔΩ
(3) Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος ο κ. Αντωνακόπουλος οργισμένος έκανε ευθέως λόγο για πλαστογράφηση της υπογραφής του από αγνώστους αλλά παραδόξως δεν προσέφυγε ποτέ στη Δικαιοσύνη..
(4) Μεγάλη χοντρομαλακία και  τούτο. ΄Τι να πω: Πάντως δεν γνωρίζω μήπως και η επανόρθωση έχει γίνει, γιατί από τότε πάει αρκετός χρόνος
Σημειωτέον ότι τα περισσότερα στοιχεία ελήφθησαν από το Documento (Νοδάρος) 

2 σχόλια:

  1. Τον έκανε μάγκα δηλαδή το "σωτήριο" Π.Δ. τον σύντροφο δήμαρχο. Τώρα που πέφτει η μάσκα της αριστεράς, φάνηκε πως Συριζαίοι και Πανταζής, ήταν, είναι και θα είναι σαν δυο σταγόνες νερό. Το ένα χέρι νίβει το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα λες γιατί δεν έχεις ιδέα τι πρεσβεύει και τι σημαίνει ΑΡΙΣΤΕΡΑ..Εμείς δεν έχουμε καμία ανάγκη για μάσκες και προσωπεία. Εσύ "ήσουν" ταγματασφαλίτης, δοσίλογος, μετά έγινες χουντικός και τώρα χρυσαυγίτης . ¨η μήπως κάνω λάθος:

    ΑπάντησηΔιαγραφή