theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ - ΜΠΕΖΕΝΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ

       Ο Χατζιδάκης με το θρυλικό τραγούδι " Ο ΜΠΕΖΕΝΤΑΚΟΣ" (1) που είναι ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της Αριστεράς, που τραγουδιέται ως σήμερα, έχει την εξής πικάντικη σχέση:
        - Ως γνωστό ο Χατζιδάκης στα πρώτα του νιάτα ήταν στην ΕΠΟΝ  και στο ΕΑΜ, οπότε έφαγε ξύλο με το..... τουλούμι! Στα επόμενα χρόνια έψαχνε  για δουλειά ως μουσικός. Και που βρήκε λέτε δουλειά; Στην χορωδία των Ανακτόρων όπου έδινε συναυλίες παρουσία των Κυριών της Αυλής. Εκείνη την εποχή ο Χατζιδάκης ερευνούσε το ρεμπέτικο. Και κάθε φορά οι Κυρίες του ζητούσαν να τους παίξει κάτι καινούργιο από τα ρεμπέτικα και ο Χατζιδάκης τους έπαιξε μια φορά τον "ΜΠΕΖΕΝΤΑΚΟ". Οι Κυρίες της Αυλής ενθουσιάστηκαν με αυτό το τραγούδι και του έλεγαν: 
"Τον Μπεζεντάκο κ. Χατζιδάκι, τον Μπεζεντάκο"
[Με τον αξέχαστο Πάνο Τζαβέλα]

[Με τον Μαχερίτσα]
(1) Ο Μιχάλης Μπεζεντάκος (ή Μπεζαντάκος) ήταν ο αγωνιστής κομμουνιστής που δραπέτευσε κατά τρόπο μυθιστορηματικό το Μάρτιο του 1932 από τις φυλακές Συγγρού και η απόδρασή του έγινε θρύλος και ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της Αριστεράς, που τραγουδιέται ως σήμερα. [Περισσότερα για τον Μπεζεντάκο κλικ ΕΔΩ] αλλά και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου