theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

η αλήθεια για τη γέννηση του Χριστού

       Το χριστιανικό ημερολόγιο είναι παράλογο!

Αντώνιος Αντωνόπουλος, Ο Μεγαλοπρεπής Κυπαρρισεύς

Ας προσέξουμε τί λέει το Ευαγγέλιο του Λουκά, σχετικά με τη γέννηση του Ιησού, και θα βρούμε την αιτία που ο χριστιανισμός  διέστρεψε το φυσικό ημερολόγιο έως και σήμερα, 2000 χρόνια μετά !!
  Ενώ το φυσιολογικό είναι να αρχίζει το νέο έτος  όταν αρχίζει να μεγαλώνει η μέρα, δηλαδή στο χειμερινό ηλιοστάσιο, όμως αυτοί έβαλαν στη θέση του τα Χριστούγεννα, και όρισαν ως αρχή του έτους 8 μέρες μετά, την 1η Ιανουαρίου, όταν -υποτίθεται πως- έκαναν περιτομή στον Χριστό !!

  Αλλά ας αφήσουμε  τον κ. Λουκά, να πει το παραμυθάκι του…

Λουκάς: 1:5-80     
Ο ιερέας Ζαχαρίας και η γυναίκα του Ελισάβετ, σε γεροντική ηλικία, δεν είχαν παιδί, γιατί η Ελισάβετ ήταν στείρα.   Άγγελος κυρίου παρουσιάστηκε και του είπε η γυναίκα σου θα γεννήσει γιό και θα τον ονομάσεις Ιωάννη.(…) Λίγες μέρες μετά η Ελισάβετ έμεινε έγκυος (!). Αλλά το έκρυβε για 5 μήνες !!!
 Τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της Ελισάβετ, ο Θεός έστειλε τον άγγελο Γαβριήλ σε μια παρθένο, τη Μαριάμ, και αφού ‘εισήλθε’ σ αυτήν,  της είπε «χαίρε χαριτωμένη, ο κύριος μαζί σου, μη φοβάσαι, θα μείνεις έγκυος, θα γεννήσεις γιό, θα τον ονομάσεις Ιησού». Η Μαρία ρώτησε: «πώς θα μου συμβεί αυτό, αφού δεν έχω γνωρίσει άντρα?»
  Ο άγγελος απάντησε: το άγιο πνεύμα θα έρθει σε σένα, γι αυτό το παιδί που θα γεννήσεις θα ονομαστεί ‘γιός Θεού’. Μάθε πως και η συγγενής σου η Ελισάβετ συνέλαβε γιό στα γεράματά της, και τώρα είναι στον έκτο μήνα της. Για το Θεό τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!!.
  Αμέσως η Μαρία πήγε στην Ελισάβετ, και  έμεινε εκεί περίπου 3 μήνες ,  και ύστερα γύρισε σπίτι της. (έγκυος η Μαρία, 3 μηνών)
 Όταν ήρθε ο καιρός να γεννήσει, η Ελισάβετ , έκανε γιό. Όταν το παιδί έγινε 8 ημερών, ήρθαν να του κάνουν π ε ρ ι τ ο μ ή , και να του δώσουν το όνομα Ζαχαρίας, όπως και ο πατέρας του. Όμως η μητέρα είπε, «όχι, θα ονομαστεί Ιωάννης».

Λουκάς: 2:1-21  
  ο Καίσαρας  έβγαλε διαταγή να γίνει γενική απογραφή, και πήγαιναν όλοι στο τόπο καταγωγής τους. Ο Ιωσήφ με τη Μαρία, που ήταν έγκυος, πήγαν στην Βηθλεέμ. Τις μέρες αυτές, ήρθε η ώρα να γεννήσει. (…)  Όταν πέρασαν 8 μέρες για να κάνουν π ε ρ ι τ ο μ ή στο παιδί, του έδωσαν το όνομα Ιησούς, όπως είχε πει ο άγγελος, πριν ακόμα συλληφθεί…

  Ο  Λουκάς ‘λέει’ πως Χριστός γεννήθηκε 6 μήνες μετά από τον Ιωάννη. Όταν έγινε κρατική θρησκεία ο Χριστιανισμός , τον 4ο αιώνα, θέσπισαν να γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου, σε αντικατάσταση της αρχαίας εορτής του Ηλίου, δηλαδή του Ηλιοστασίου. Και  έβαλαν , παράλληλα, την ‘γέννηση’ του Ιωάννη στο θερινό Ηλιοστάσιο, στις 24 Ιουνίου !!!

  Όμως είχαν και το θέμα με την περιτομή του Ιησού, η οποία φέρεται πως ‘έγινε’ 7 μέρες μετά την γέννηση, την 8η μέρα !!!  Και επειδή στην εβραϊκή θρησκεία η περιτομή θεωρείτο κάτι πολύ σημαντικό , πως τότε αρχίζει κάποιος να γίνεται Ιουδαίος, έβαλαν να αρχίζει το έτος  μια βδομάδα μετά τα Χριστούγεννα, την Ιη Ιανουαρίου. Κυρίως τότε γιορτάζουμε την περιτομή, και μετά τον Αγιοβασίλη !!!
   Ευτυχώς σήμερα, 2000 χρόνια μετά, καταλάβαμε πως όλες αυτές οι ιστοριούλες σχετικά με την γέννηση είναι πλαστές, είναι μύθος !!
  Και σύντομα θα επιστρέψουμε στο αληθινό αρχαίο ημερολόγιο !!!!!
                            antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr

Υποσημειώσεις:
1. --Τα σοβαρά ευαγγέλια του Ιωάννη, και του Μάρκου, δεν λένε τίποτα για τη γέννηση. Αναφέρουν μόνο τα θαύματα που έκανε από 30 έως 33 χρονών. Μόνο τα ευαγγέλια του Ματθαίου και του Λουκά λένε σχετικά με τη γέννηση, με ένα ύφος σαν κανονικό παραμυθάκι: --Η Μαρία αρραβωνιάστηκε τον Ιωσήφ, όμως προτού συνευρεθούν έμεινε έγκυος με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος.  Φανερώθηκε άγγελος Κυρίου, στο ύπνο του Ιωσήφ, και του είπε: το παιδί προέρχεται από Άγιο Πνεύμα. Θα το ονομάσεις Ιησούς.
--Ο Ιωσήφ με τη Μαρία, που ήταν έγκυος, πήγαν στην βηθλεέμ, δεν βρήκαν μέρος στο πανδοχείο, και  τον σπαργάνωσε και τον ξάπλωσε σε μια φάτνη, σ  ένα σταύλο.  Στο ύπαιθρο υπήρχαν βοσκοί,  και τους παρουσιάστηκε άγγελος Κυρίου, και τους είπε πως: σήμερα γεννήθηκε σωτήρας, ο Κύριος. Ξαφνικά φάνηκε στρατιά αγγέλων που υμνούσαν: δόξα εν υψίστοις θεώ..
--Όταν γεννήθηκε ο Ιησούς στη βηθλεέμ,  έφτασαν στα Ιεροσόλυμα σοφοί μάγοι από τη Ανατολή, και ρωτούσαν πού είναι ο νεογέννητος βασιλιάς των Ιουδαίων.
  Όταν τους είπαν: στην βηθλεέμ, πήγαν προς εκεί και τους καθοδηγούσε το άστρο που είχαν δεί, πήγε και στάθηκε πάνω από τον μέρος που βρισκόταν το παιδί, το προσκύνησαν  και προσέφεραν τα δώρα: χρυσάφι, λιβάνι, και σμύρνα.
  Μόλις έφυγαν οι μάγοι, άγγελος Κυρίου φάνηκε στο όνειρο του Ιωσήφ, και του είπε πάρε το παιδί και τη μητέρα του, και πάτε στην Αίγυπτο. Γιατί ο Ηρώδης ψάχνει να βρεί το παιδί για να το σκοτώσει. Και ο Ηρώδης διάταξε και σκότωσαν όλα τα παιδιά της Βηθλεέμ και στη γύρω περιοχή, έως 2 χρονών.
 ----Πρόκειται για το πιο γνωστό παγκόσμιο παραμύθι…
2. --Ο λόγος που όρισαν την 25η Μαρτίου ως τη μέρα που έμεινε έγκυος η Μαρία , είναι προφανώς επειδή είναι 9 μήνες πριν απ τα Χριστούγεννα.
3.  --Ευτυχώς οι παπάδες δεν  μπόρεσαν να αλλάξουν τα ζώδια. Τα οποία αρχίζουν στις 23 του κάθε μηνός υπενθυμίζοντάς μας το σωστό αρχαίο ελληνικό φυσικό ημερολόγιο.

1 σχόλιο:

  1. επειδή μερικοί αναγνώστες δεν κατάλαβαν το άρθρο, θα ήθελα να το επεξηγήσω. Οι 'παπάδες' επινόησαν τον ψεύτικο μύθο με τους 6 μήνες διαφορά μεταξύ Ιησού και Ιωάννη, γι αυτό και έβαλαν στα ηλιοστάσια τις γεννήσεις τους.
    Όσα λέει το ευαγγέλιο πριν τα 30 χρόνια του Χριστού, είναι όλα ψέματα.
    Το άρθρο αυτό είναι πολύ σημαντικό, και προβλέπει την θέσπιση του παλαιού σωστού ημερολογίου.
    Παρακαλώ ξαναδιαβάστε το και μελετήστε το.
    Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή