theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Οι πολιτικοί επίγονοι των ναζί έχουν νεύρα με τη συζήτηση στη Βουλή (βίντεο)


Οι χρυσαυγίτικες προκλήσεις στη Βουλή, η δυναμική αντίδραση του Γιώργου Λαμπρούλη και η απάντηση του Νίκου Βούτση στις νέες αθλιότητες του υπόδικου Λαγού

xrysi-avgi1.jpg

    Σε μείζονα πρόκληση προχώρησε πριν από λίγο ο βουλευτής των νεοναζί, Ε. Καρακώστας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής είπε ότι πρέπει να ανοίξει ζήτημα διεκδίκησης για τα ανθρώπινα θύματα και τις καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες που προκλήθηκαν με ευθύνη του ΚΚΕ από το 1944 μέχρι το 1949. «Δεσμευόμαστε ότι η αμύθητη περιουσία του ΚΚΕ θα παραδοθεί σε άπορες ελληνικές οικογένειες..», είπε και πρόσθεσε ότι το Δίστομο δεν επλήγη μόνο από Γερμανούς.Προφανώς νιώθει άβολα, ως απόγονος των «ηττημένων του 1945», όπως έχει δηλώσει ο αρχηγός τους, που η ελληνική Βουλή αναμένεται να λάβει την απόφαση για την επίσημη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
 Προφανώς νιώθει άβολα, ως απόγονος των «ηττημένων του 1945», όπως έχει δηλώσει ο αρχηγός τους, που η ελληνική Βουλή αναμένεται να λάβει την απόφαση για την επίσημη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
Η παρέμβαση του νεοναζιστή βουλευτή προκάλεσε αντιδράσεις από τα άλλα κόμματα και την αντίδραση του προεδρεύοντος Γιώργου Λαμπρούλη. «Λέγονται ανιστόρητα πράγματα. Αλλά δεν περιμένουμε να ακούσουμε τίποτα άλλο από χρυσαυγίτες δολοφόνους, υπόδικους. Περάστε έξω!», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης ακούγοντας βουλευτές από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής να συνεπικουρούν τον Ευάγγελο Καρακώστα όρθιοι.
«Αυτές οι κραυγές μίσους δεν έχουν θέση εδώ πέρα!», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Βαγιωνάκη που ανέβηκε στο βήμα εκείνη την ώρα.
Οι βουλευτές της ΧΑ επιτέθηκαν με υβριστικές εκφράσεις κατά βουλευτών που διαμαρτύρονταν για όσα είπε ο Ευ. Καρακώστας, με φράσεις όπως «είσαι Καραγκιόζης», «είστε δολοφόνοι».
«Περάστε έξω! Η πόρτα είναι ανοιχτή. Δολοφόνους και υπόδικους μέχρι εδώ! Είστε δολοφόνοι υπόδικοι. Δολοφονική οργάνωση», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης. «Υπάρχουν δικογραφίες...» είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ιωάννης Λαγός. «Σκοτώνεστε και ματώνετε κόσμο, Έλληνες και μετανάστες. Περάστε έξω!», επέμεινε ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης. «Τι περάστε έξω; Στο σπίτι σου είμαστε;», είπε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. «Ή θα καθίσετε και θα ακούσετε ή θα περάσετε έξω. Δεν περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά από υπόδικους εγκληματίες. Παρακαλώ», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης καθώς οι βουλευτές της εγκληματικής συμμορίας όρθιοι επιτίθεντο φραστικά κατά των βουλευτών των άλλων κομμάτων.


Ν. Βούτσης: Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να μην πέσουν στην παγίδα της άθλιας αντιπαράθεσης που επιδιώκει η Χρυσή Αυγή

Για άθλια επίθεση εκ μέρους της Χρυσής Αυγής μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, λίγη ώρα μετά τις χρυσαυγίτικες προκλήσεις Ο πρόεδρος της Βουλής παρενέβη καθώς ο Γιάννης Λαγός προχώρησε σε νέα φραστική πρόκληση.
    «Ο κ. Λαγός ήρθε
για να δώσει έναυσμα για αντιπαραθέσεις και διχασμούς. Αυτά είναι άθλια πράγματα. Για το Βίτσι και το Γράμμο τελειώνει εδώ η συζήτηση. Αυτοί οι κύριοι χαρακτηρίζονται από αυτά που λένε. Τουλάχιστον. Διότι έχουν χαρακτηριστεί κι από άλλα μέσα στην κοινωνία και βρίσκονται σε δικαστική κρίση. Αυτά είναι γνωστά. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα και όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να μπούμε σε αυτού του τύπου την άθλια αντιπαράθεση» είπε ο πρόεδρος της Βουλής.
    Την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε βάρος του ΚΚΕ σχολίασε νωρίτερα και ο Θανάσης Παφίλης, που πήρε το λόγο στην ολομέλεια, κατά τη συζήτηση για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
    «Οι δολοφόνοι, εγκληματίες, φασίστες της Χρυσής Αυγής έρχονται σε αυτή την αίθουσα, με θράσος να μιλήσουν για γερμανικές αποζημιώσεις. Είναι θρασίμια. Εάν εξέφραζαν αυτό που πιστεύουν, θα ζητούσαν να δώσει ο ελληνικός λαός αποζημιώσεις για τις απώλειες Γερμανών στρατιωτών. Αλλά είναι κότες! Ενώ δηλώνουν ότι είναι η γενιά των ηττημένων του 1945, έρχονται εδώ και μας κουνάνε το δάχτυλο, οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί, των ταγματασφαλιτών που φωτογραφίζονταν δίπλα σε κρεμασμένους Έλληνες!», σχολίασε ο Θανάσης Παφίλης.
    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επέμεινε ότι σήμερα κουνάνε το δάχτυλο, «οι απόγονοι εκείνων που ορκίζονταν πίστη στο Χίτλερ, οι συνεργάτες των Γερμανών, αυτοί που στήριξαν τους μαυραγορίτες που έγιναν ζάμπλουτοι, αυτοί που έχουν σβάστικες στα μπράτσα τους, αυτοί τολμούν να εγκαλούν το ΚΚΕ».
    «Είμαστε υπερήφανοι ως ΚΚΕ διότι δεν σταματήσαμε ποτέ, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, να εγείρουμε το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, όταν άλλοι έκαναν την πάπια», είπε, για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών ο Θανάσης Παφίλης και πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ είναι υπερήφανο διότι ήταν ο αιμοδότης της εθνικής αντίστασης, ήταν εκείνοι οι κομμουνιστές που το καθεστώς Μεταξά τους παρέδωσε στους Γερμανούς, που δραπέτευσαν και δημιούργησαν τη μεγάλη εποποιία της εθνικής αντίστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου