theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Τα καλύτερα φάρμακα είναι δ ω ρ ε ά ν !!!

         
Από τον Μεγαλοπρεπή
 Κυπαρισσέα Αντώνιο Αντωνόπολο
  Είναι παράλογο να αγοράζουμε από τα φαρμακεία , ακριβά και επικίνδυνα χημικά φαρμάκια, …ενώ  δεν χρησιμοποιούμε τα δωρεάν φάρμακα , που υπάρχουν στη φύση και στην καθημερινή ζωή,  και βοηθούν σε όλες τις παθήσεις !, και χωρίς  καθόλου παρενέργειες… ! 
το γέλιο   Διώχνει τη στεναχώρια, συνδέει μυαλό-ψυχή-σώμα, φέρνει καλοσύνη ,  γιατρεύει ακόμα και σωματικές ασθένειες!
 Το φάρμακο αυτό, χρειάζεται λίγη προσπάθεια... Να βλέπουμε την αστεία πλευρά της ζωής, να κάνουμε πειράγματα και παρέα με εύθυμους τύπους, λίγο κρασάκι,  λίγη κάνναβη, ανέκδοτα, και κωμικές ταινίες. 
η νηστεία!!    Δεν μιλάμε για θρησκευτική  υποχρεωτική ‘νηστεία’, (μη φας Τετάρτη-φάε Πέμπτη), αλλά για διαρκή εθελοντική αποχή από το πολύ φαγητό. Φέρνει μια ‘γλύκα’ σωματική και ψυχική, χαρίζει υγεία στο σώμα και την ψυχή.
 Και η αποχή από νερό(!), για λίγες ώρες, είναι άκρως θεραπευτική…
 σημείωση: η λέξη νηστεία είναι αρχαία ελληνική, προχριστιανική, και σημαίνει νη-εσθίω,   όχι φαγητό… 
το σκόρδο!  Το μεγαλύτερο φυτικό φάρμακο!. Η σκορδαλιά εφευρέθηκε για να μπορούν να την τρώνε και όσοι δεν τρώνε σχέτο σκόρδο. Έχει και αλάτι για να μην πέφτει η πίεση. Λίγο σκόρδο ή σκορδαλιά μπορεί να συντροφεύει κάθε φαγητό!
 σημείωση:  φύτεψε μια σκελίδα σκόρδα σε μια γλάστρα, να παράγεις τα δικά σου.

το σκληρό στρώμα!!    Σε ‘στρωματσάδα’ κοιμούνταν οι άνθρωποι για χιλιάδες χρόνια , πριν έρθουν τα στρωματέξ ..  Απλώς βάζεις πάνω στις σανίδες μία κουβέρτα, ή πολλές για πιο μαλακά.  Θεραπεύει τη μέση, κάνεις γλυκό ύπνο, θεραπεύει την αϋπνία . Βλέπεις πολλά όνειρα και τα θυμάσαι, ξεμεθάει, χάνεις βάρος, ασκείται η μέση και τα χέρια -πόδια.
  Και το προσκέφαλο πρέπει να είναι σκληρό… 
το κρασί     Μιλάμε για χωριάτικο κρασί, χωρίς καθόλου φάρμακα. Όλοι πρέπει να πίνουμε καθημερινώς λίγο, και νερωμένο!. Από μικρά παιδιά, -μια κουταλιά σαν μεταλαβιά- , μέχρι μισό-ένα κιλό οι ενήλικες.
σημείωση:  Κάθε σωστός νοικοκύρης αγοράζει μούστο και έχει το δικό του κρασί.…

μεσημεριανός ύπνος !! Διπλασιάζει τη μέρα, και τις δυνάμεις του ανθρώπου. Διώχνει το άγχος. Η εργασία πρέπει να είναι 3-4 ώρες κάθε πρωΐ, και λίγο μετά το μεσημεριανό φαγητό, χρειάζεται 1 ώρα ξεκούραση . Όλα τα ζώα ακολουθούν αυτόν τον φυσικό ρυθμό...

ο οργασμός!!  
 Ρίχνει την πίεση, ενώνει σώμα και ψυχή…  Είτε κάνεις έρωτα με άλλον, είτε μόνος σου, το αποτέλεσμα είναι -περίπου- το ίδιο..
  Υπάρχει και ο ψυχικός έρωτας,  -χωρίς οργασμό-, κι αυτός είναι καλό φάρμακο, αν είναι σε μικρές δόσεις… 
η ξυπολυσιά!  Είναι λάθος που φοράμε  συνεχώς παπούτσια και κάλτσες, είναι αιτία για πολλές ασθένειες. Κι ακόμα χειρότερα, όταν είναι  πλαστικά, και δεν αερίζονται τα πόδια.
  Πετάς τις συνθετικές κάλτσες, βάζεις βαμβακερές, μετά καθόλου κάλτσες. Πετάς τα πλαστικά παπούτσια, παίρνεις δερμάτινα και αεριζόμενα. Μετά βάζεις σανδάλια και τσόκαρα, και τέλος ξυπόλητος.  Στο σπίτι, αλλά και στους δρόμους. Θεραπεία για σώμα και ψυχή…

3   α ρ γ έ ς    ανάσες…     Λένε πως είναι βουδιστική τακτική, αλλά  είναι απλώς αρχαία ελληνική. Μία, 2,3,4 αργές ανάσες, φέρνουν καλή διάθεση μέσα σε ένα λεπτό !
 μοναξιά -σιωπή - διαλογισμός    Όποιος μιλάει πάνω 1-2 λεπτά, αρχίζει και λέει κουταμάρες. Όποιος μιλάει πολύ , σίγουρα έχει ψυχολογικό πρόβλημα, και ενοχλεί και τους άλλους. Η λύση είναι η σιωπή!!!
 Κάθε άνθρωπος πρέπει να μένει μόνος και σιωπηλός, τουλάχιστον 2-3 ώρες κάθε μέρα. Η σιωπή, όταν εφαρμόζεται σε μια παρέα, γίνεται ακόμα μεγαλύτερο φάρμακο, γιατί όλοι αυτομάτως αρχίζουν να επικοινωνούν με τη σκέψη, τα μάτια, ή και με λίγες κινήσεις...

η αφηρημένη μέτρηση του χρόνου ,  ‘χαλαρά’… Ακούγεται ως πολύ ‘φιλοσοφικό’, αλλά είναι άκρως ρεαλιστικό να είμαστε χαλαροί σε σχέση με το χρόνο… Δεν πάμε στα ραντεβού ‘ακριβώς’. Δεν αλλάζει η μέρα στις 12 το βράδυ, ούτε αρχίζει ο μήνας την 1η ,  ούτε  γίνεσαι ένα χρόνο μεγαλύτερος στα γενέθλιά σου… Μιλάς αργά, κινείσαι αργά.
 μουσική – τραγούδι - χορός !!  Η μουσικοθεραπεία αλλάζει τα συναισθήματα με τον πιο γλυκό τρόπο. Οι χαρούμενες μουσικές κλίμακες και ο ανάλογος ρυθμός, μας φτιάχνουν τη διάθεση. Ακόμα και οι αργές ψαλμωδίες μας ηρεμούν.
   Η πιο ωραία μελωδία είναι η άρυθμη ηχώ της φύσης, η χειρότερη είναι οι θόρυβοι της πόλης.
 περπάτημα - τρέξιμο – ποδήλατο - χειροτεχνία  Η κίνηση  του σώματος, θεραπεύει, αν είναι όσο το δυνατό πιο φυσική και πιο δημιουργική. Δεν χρειάζονται τα κλειστά γυμναστήρια…
 το πρωϊνό ξύπνημα   Είτε  με κόκορα, είτε με ξυπνητήρι , ο οργανισμός συνηθίζει να ακολουθεί το ρολόι της φύσεως, και να ξυπνάμε στην πιο γλυκιά ώρα της μέρας , στο χάραμα. Και κοιμόμαστε  νωρίς το βράδυ...

η κάνναβη  !!   Υπάρχουν διάφοροι σπόροι κάνναβης, διάφορες ποικιλίες του φυτού. Άλλο είναι βαρύτερο, άλλο ελαφρύτερο, κλπ. .
 Ανάλογα με το φυτό, βάζεις λ ί γ ο  σε τσάι,  ή καπνίζεις δυό ρουφηξιές. Φέρνει ύπνο, διώχνει το άγχος, θεραπεύει δεκάδες ασθένειες .
 ζυμωτό ψωμί!  Το ψωμί του φούρνου είναι τρόφιμο, αλλά ο ‘επτάζυμος’ άρτος ,που έχει υποστεί ζύμωση 2-3 ημερών, είναι φάρμακο!  Αρκεί λίγο,  μία δύο φετούλες. Χορταίνει, δίνει δύναμη, φέρνει ερωτισμό, αδυνατίζει.
 κατάβρεγμα – μπουγέλωμα – ψυχρολουσία!  Πολύ δραστικό φάρμακο! Όλοι οι άνθρωποι, υγιείς και ασθενείς, παθαίνουν ένα μικρό ‘σοκ’ μόλις βρεχτούν με λίγο νερό, και αμέσως μετά, ‘ξυπνάνε’, και γελάνε! Ειδικά το πρωΐ, μόλις ξυπνήσεις, ‘νίβεσαι’ , ρίχνεις με τα δύο χέρια λίγο νερό στη μούρη , μία και 2 και 3 φορές, σαν να μουτζώνεσαι.  Θεραπεύει την υδροφοβία που είναι αιτία για πολλές ασθένειες, ψυχικές και σωματικές.
σημείωση: Πριν βγούν τα χημικά χάπια και τα ηλεκτροσόκ, η πιο συνηθισμένη θεραπεία για τους ψυχικά ασθενείς ήταν η ψυχρολουσία!!!
-- Το νερομπίστολο, κάνει επιλεκτικό κατάβρεγμα, σε απόσταση. Μπορεί να βρέξεις και σε 2 ή 3 μέτρα, και χωρίς να σε πάρουν είδηση.
 οι συνεχείς μικροπαρανομίες…  Το  φάρμακο αυτό είναι φιλοσοφικής και ψυχολογικής φύσεως. Πρέπει να  κατανοήσουμε πως δεν υπάρχει το απόλυτο, και πως δεν πρέπει να κυνηγάμε το τέλειο. Πως πρέπει να μας αρέσουν οι μικρές ατέλειες, και πρέπει να κάνουμε ‘συνεχώς’  συνειδητά μικρολάθη. Κλέβουμε ένα πορτοκάλι, μια καραμέλα, λέμε μια κουβέντα παραπάνω, φλερτάρουμε ελαφρά ακόμα και αγνώστους. Με αυτό τον τρόπο  βάζουμε αλατοπίπερο στη ζωή μας, και προφυλασσόμαστε από το να κάνουμε μεγαλύτερα λάθη. Γλυτώνουμε από τις ψυχοφθόρες τύψεις, και  συγχωρούμε τους άλλους, που κάνουν τα ίδια μικρολάθη με μας...
 Συνοψίζοντας: Κοιμάσαι από βραδίς : πίνεις λίγο τσάι κάνναβης, κάνεις έρωτα, και μετά ύπνο σε σανίδα. Ξυπνάς στο χάραμα, νίβεσαι, καφεδάκι, ψωμοτύρι – κρασάκι- σκορδαλιά, και ‘βουρ’ ξυπόλυτος για δουλειά, 3-4 ώρες, με μουσική. Μεσημέρι ξεκούραση, απόγευμα τα ίδια και καλύτερα, τραγούδι και χορός!. Και σε περίπτωση άγχους, 3 αργές ανάσες…
   Τί αρρώστια να σε πιάσει, άμα περνάς έτσι τη ζωή σου???
 Θα ζήσεις με υγεία , και χωρίς ‘αλτσχάιμερ’,μέχρι τα βαθειά γεράματα...
                                                            antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.com
  Υστερόγραφα:    
--Αυτά ήταν τα βασικά φάρμακα που είχαν οι αρχαίοι Έλληνες, έως και πριν 50-100 χρόνια. Τα περισσότερα υπάρχουν έως και σήμερα στα μοναστήρια…    
--- Δεν είναι ανάγκη να τα χρησιμοποιούμε όλα, όλοι, και συνεχώς. Ας διαλέξει ο καθένας ποιά του κάνουν καλό, και τη δοσολογία , ανάλογα με την σωματοψυχοσύνθεσή του…  Εις υγείαν…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου