theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

ΜΑΖΙ ΚΙ ΑΝΤΑΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΑΡΑ


Σ   Τ   Ι  Σ      Ε   Κ   Λ   Ο   Γ   Ε   Σ 
Κ  Α  Τ  Ε  Β  Α  Ι  Ν  Ω       Μ  Α  Ζ  Ι
     Μ   Ε      Τ   Ο   Ν

   Π   Α   Ν   Τ  Α  Ζ  Α  Ρ  Α !!!!!!




    Από την προηγούμενη Δευτέρα και μάλιστα την ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, την 25η Μαρτίου που με πήρε τηλέφωνο ο Πανταζής, όλη την βδομάδα συνεχώς και αδιαλείπτως  μέχρι χτες σκεφτόμουνα την πρόταση. Αλλά καλύτερα να αρχίσω από την αρχή.
    : Άκου ρε άνοιξε τα αυτιά σου και άκουσε καλά....
    :  Ακούω και μάλιστα σημειώνω...
    :   Λοιπόν πρόσεξε τι θα σου πω και βάλτο καλά στο μυαλό σου. Θα με ακούσεις και δεν θέλω να μου απαντήσεις τώρα, σου αφήνω μια βδομάδα, εντάξει;΄
        : Εντάξει....
    : Είναι καιρός λοιπόν να σταματήσεις να είσαι τσάτσος του μουρλογιατρού και σου προτείνω στις εκλογές να έρθεις μαζί μου και εγώ την άλλη μέρα θα σε κάνω δήμαρχο. Και μάλιστα θα υπογράψουμε επίσημο συμφωνητικό σε συμβολαιογράφο ότι θα είσαι δήμαρχος για ολόκληρη την τετραετία. Κοίτα και όχι αργυρώνητος όπως έγραφες για τον κακομοίρη τον Τάγαρη και γράφεις για τον Παλιογκαρήλο που τι να κάνει κι αυτός, καλά το παίζει σύμφωνα με το μπόι του. Θα έχεις πλήρη ελευθερία για ό,τι θέλεις και ό,τι γουστάρεις, αφού εγώ θα κάνω δημόσια δήλωση ότι θα αποσυρθώ εντελώς, με μόνη  την προϋπόθεση να με κάνεις Επίτιμο ....
    Και τα άλλα, που δεν λέγονται από το τηλέφωνο, να είσαι σίγουρος ότι όλα θα τα βρούμε. 
Κάτι πήγα να διαμαρτυρηθώ αλλά  αμέσως με αποστόμωσε.   
    :Να σου πω και τούτο και τελειώνω: Για την παντρειά του Αλεξανδρόπουλου και του Ντοκ, του φίλου σου  για να  κλείσει τα στόματα πολλών αριστερών με πρώτες τις αδελφές του, τη Βάσω και την Τασούλα και τι δε λέγεται εδώ στη Ζχάρω. Έχει γίνει βούκινο  και συ κοιμάσαι σα μαλάκας......Πώς νομίζεις ότι έρχεται από την Χαλκίδα για την ιδέα; Κουραφέξαλα!!! Σκέψου καλά αυτά που σου είπα και όπως είπαμε σε μια βδομάδα μου απαντάς. Άντε καληνύχτα και τα λέμε.

Πέρασα που λέτε μια βδομάδα μαρτύριο, πώς δεν μουρλάθηκα, ούτε ο Θεός δεν ξέρει. Στην αρχή ήμουν βράχος, ακλόνητος. Τι λες, ρε μαλάκα, έλεγα, τι με πέρασες εμένα; Εγώ μια ζωή  είμαι σταθερός και ιδεολόγος αριστερός, τώρα στο τέλος θα αλλάξω; Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, στριφογύριζα στο στρώμα σαν σβούρα. Μια δυο τρεις βραδιές τα ίδια κι απαράλλαχτα, Ένα σκουλήκι όμως μου σιγότρωγε το νού και μου λιβάνιζε την ψυχή. Κάπου κάπου μου πέρναγαν στο μυαλό διαφορά, δήμαρχος, λεφτά, εξουσία και πολλά άλλα τέτοια ,αλλοπρόσαλλα ...Όσο πέρναγαν οι μέρες  το σκουληκάκι έγινε σκουληκαντέρα, σαν εκείνη που βάζαμε δόλωμα κάποτε στα αγκίστρια, και με πιπίλιζε συνέχεια. 
  Ένα  βράδυ θυμήθηκα τα λόγια του συντρόφου του Πέτρου. Ήταν τότε μετά από εκείνο τον κόκκινο Σεπτέμβρη που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση για δεύτερη φορά: 
      :  ΄Ρε βλάκα εάν πήγαινες με τον Τσίπρα και όχι  με τον Φώτη που μας έπαιξε πεντόβολα, τώρα θα ήσουν βουλευτής  μια και τόσα χρόνια ήσουν ο μοναδικός στην περιοχή σου με την ανανέωση. Εσύ εκεί έλεγες τις αρχές μου εγώ δεν τις αλλάζω και τι κατάλαβες εσύ και εγώ μαζί και τι κερδίσαμε με τις αρχές μας, μας πήγαν τελικά στο Σαμαρά και στο Βενιζέλο.
   :Ναι αλλά εμείς φύγαμε και σιγά-σιγά ο Σύριζα ήρθε στα νερά μας σε όλα οπότε και εμείς πήγαμε μαζί του. Οι αρχές και οι ιδέες μας πάνω από όλα. 
   Με αυτά και με τα άλλα τα επόμενα βράδια η σκουληκαντέρα έγινε πεταλούδα και μου πήρε μπιτ για μπιτ τα μυαλά.
     Τελικά με τα πολλά σκαμπανεβάσματα, μια στα ύψη οι σημαίες και μια στα χαμηλά, σαν ανακουφιστική ανάσα πήρα την εξής απόφαση: Ρε κερατούκλη Πανταζάρα μου άναψες φωτιές αλλά θα σου ζητήσω τόσα που θα σε κάνω να τα πάρεις όλα πίσω. Ήταν για μένα μια λύτρωση αυτή η επιλογή, οπότε το απόγευμα της Παρασκευής τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω κοφτά:
   : Κοίτα Πανταζή να τα λέμε στα ίσια, όπως λοιπόν εσύ ξεκάθαρα μεν αλλά στην ουσία βρώμικα μου έκανες την πρόταση, έτσι κι εγώ το ίδιο για να προχωρήσουμε στη συμφωνία και να δώσουμε τα χέρια, θέλω να σου πω ορισμένες βασικές προϋποθέσεις, που τις θεωρώ εκ των ουκ άνευ. Καταλαβαινούμπρος; 
     : Για πέστες μου, σ΄ ακούω..
     :  Λοιπόν στις λέω μία-μία, ξεχωριστά
   1] Μαζί με μένα υποψήφιοι σύμβουλοι θα είναι ο Κουμπαράκος μου, ο Μπίλης ο Δρακόπουλος και ο Θοδωρής ο Αρφάνης. Και οι τρεις, εκλεγούν δεν εκλεγούν,  θα είναι σίγουρα στο Δ.Σ με τον τρόπο που εσύ είσαι μανούλα και μηχανεύεσαι, εννοώ τις σκόπιμες παραιτήσεις
     2] Αυτοί και οι τρεις θα είναι μόνιμοι αντιδήμαρχοι. Ο Κουμπαράκος θα είναι πρόεδρος του Κέντρου Φιλοσοφίας στο Πολύκεντρο στο οποίο θα είναι γενικός αρχηγός και υπεύθυνος για τον αθλητισμό σε όλο τον δήμο. Στα πολιτιστικά και γενικώς στα δρώμενα περί την τέχνη και τον πολιτισμό ο Μπίλης θα είναι Καλλιτεχνικός Δ/ντής, ο δε Αρφάνης θα είναι αρμόδιος για τα εκπαιδευτικά του δήμου και για τα δρώμενα στον Λαπίθα. 
     3] Για δε το καταστροφικό Π.Δ. για την παραλία, την ταφόπλακα του τόπου,   υπεύθυνος θα είμαι εγώ ο ίδιος με άμεσο συνεργάτη, έμμισθο, τον Αριστείδη Αβραμόπουλο. Ειδικά θα γίνει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο και μέχρι την τελεσίδικη απόφαση θα το καταργήσουμε με δυναμικά μέτρα, ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
 Εξαρχής η δόμηση των κατοικιών θα είναι σε όλη την επικράτεια του δήμου ελεύθερη χωρίς κανέναν περιορισμό δόμησης και ανεξαρτήτως των ορίων αρτιότητας και της απόστασης από το όριο του αιγιαλού. Αυτό ακριβώς εννοούμε ανάπτυξη!!!
   4]  Και τα τέσσερα χρόνια πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα είναι η ξαδέλφη μου η Αθηνά, η οποία έχει το τσαγανό που χρειάζεται,όσον αφορά δε τις γνώσεις θα της κάνει μια βδομάδα εξάσκηση εκείνο το μπουμπούκι από το Γιαννιτσοχώρι και θα δεις στο νέο δημοτικό συμβούλιο δεν θα κάνουν κιχ.
   5]  Η θνεϊκή εσαεί νεόνυμφη Νέδα θα γίνει πλωτή μέχρι επάνω τον παλιό μύλο, όπως ήταν στην αρχαιότητα. Στη δε όχθη του δήμου μας θα κατασκευασθούν διάφορα καταστήματα αναψυχής και ψυχαγωγίας (ντίσκο) με προαύλιους χώρους επάνω σε εξέδρες επί του ποταμού. Μικρά επιβατικά πλοιάρια θα δρομολογηθούν ανά ώρα από τις εκβολές της Νέδας σε όλη την κοίτη του ποταμού. Στις εκβολές στη θάλασσα θα γίνει μαρίνα για την προσέλευση ακριβών θαλαμηγών και μικρών κρουαζιερόπλοιων.  Από τον παλιό μύλο, το τέρμα των ποτάμιων πλοιαρίων μέχρι τους καταρράκτες της Νέδας θα κατασκευασθεί τελεφερίκ υψηλών και μοντέρνων προδιαγραφών (υάλινο δάπεδο και τοιχώματα). Καθ΄όμοιον τρόπο θα κατασκευασθεί τελεφερίκ που θα ενώνει τη Νέδα με τη Νέα και Αρχαία Φιγαλία. Ειδικά για τη Φιγαλία θα υπάρξει ειδική μελέτη ΄για τα χρόνια προβλήματα, ύδρευση και κυκλοφορία. 

   6] Σου τονίζω και τα μέτρα που θα ληφθούν  τις πρώτες 100 μέρες, μια και είμαστε οι μόνοι που ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΆΝΟΥΜΕ!
      α) Ο οικισμός του Αγίου Νικολάου θα γίνει θέρετρο υψηλής στάθμης, νέα Ριβιέρα με πανελλήνια αίγλη. Τούτο θα λάβει χώρα άμεσα με την νομιμοποίηση και την ανακαίνιση όλων των κατοικιών με έξοδα του δήμου αλλά και την ανακατασκευή και αναβάθμιση των δημόσιων χώρων και οδών για αειφόρο αναψυχή και ψυχαγωγία. Ανάλογα μέτρα θα εκτελεσθούν και στο "Παρά θίν' αλός", ώστε να γίνει διώροφο με όλη την λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια που του αρμόζει. Στα δε 140 στρέμματα του δήμου θα κτισθούν θερινές εργατικές κατοικίες που εναλλάξ κατ΄έτος θα προσφέρονται στους δημότες των ορεινών χωριών.  Υπεύθυνες όλων αυτών των διεργασιών θα είναι αμισθί η κυρία Σίση Μπούτσικα με την Τασούλα Κανελοπούλου-Δημοπούλουμε,  άμεση δε συνεργάτιδά τους, έμμισθη, θα είναι  η κυρία Κανέλα Αποστολοπούλου.
    β) Ο θρυλικός Ολυμπιακός Ζαχάρως θα ενισχυθεί τάχιστα με παίκτες, πρώτης και δεύτερης κλάσης με αποτέλεσμα το όνειρο κάθε Ζαχαραίου να πραγματοποιηθεί. Η ομάδα μας, το καμάρι μας θα ανέβει εκεί που της αξίζει, στην Α΄ Εθνική.     
      γ) Στον επιβλητικό Λαπίθα θα κατασκευασθεί σύγχρονο Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο με ειδικές εγκαταστάσεις προπόνησης και προετοιμασίας, καθώς και μοντέρνοι ξενώνες, όπου κάθε καλοκαίρι θα μπορούν να φιλοξενούνται συγχρόνως τρεις ομάδες από όλο τον κόσμο. Από δε τον Καγιάφα για τον Λαπίθα θα κατασκευασθεί τελεφερίκ, περίπου όπως και στη Νέδα.
    δ)  Ειδικά για τον Καϊάφα, επειδή είναι ναυαρχίδα του δήμου και ατμομηχανή της ανάπτυξης του τόπου θα υπάρξει Ειδική Επιστημονική Ανακοίνωση με πρώτη εξαγγελία την εξαγορά του από τον δήμο γιατί Ανήκει σ΄ Εμάς, στα Παιδιά μας και στις Μελλοντικές Γενιές! 
: Μα καλά ρε σύντροφε τελείωσες;
: Έχω και άλλα σχέδια, μικρότερης βέβαια εμβέλειας που αφορούν τους ορεινούς και ημιορεινούς οικισμούς, ούτως ώστε να λάβουν το μερίδιο της ανάπτυξης που τους αναλογεί. Θα υπάρξει δε μέριμνα και για τις  παραμελημένες κτηνοτροφικές μονάδες τα θρυλικά μαντριά για ηλεκτροδότηση και άνετη πρόσβαση. 
Τι λες για όλα αυτά; Εάν δεσμεύεσαι βεβαίως γραπτώς, όπως είπες σε συμβολαιογράφο, τότε προχωράμε ....
:  Ναι ρε υπογράφω σε όλα όσα είπες και μάλιστα είναι και δικές μου επιθυμίες και δεν σου κρύβω, με ποιον να τα έφερνα σε πέρας; Με τον Μπάμη, το Λάκη ή τον Γρηγόρη και τον Κότσυφα; Όλοι αυτοί είναι χαϊβάνια...
  : Α...να σου πω, ξέχασα το κυριότερο. Επειδή θα υποστώ γενική λοιδορία για την μεγάλη κωλοτούμπα και πολύ πιθανό να αρπάξω όχι μια αλλά πολλές καρπαζιές από πολλούς Αλεξανδροπουλικούς, πώς φοβάμαι εκείνον τον Σαντάρμη, σαν εκείνη την ουρανοκατέβατη καρπαζιά που έφαγε εκείνο το κουτάβι από τον μακαρίτη τον Μπούσμπουρα, να αγιάσει το χέρι του, σου βάζω και έναν άλλο όρο, θα μου εξηγηθείς και δη μπροστάντζα 50.000 ευρούλια, τι λες επ΄ αυτού; 
   : Εντάξει βρε, έλα κάτω και θα τα βρούμε, εκεί θα τα χαλάσουμε;
Βουβάθηκα για λίγο και δεν ήξερα τι να πω, περίμενα κάτι σαν όχι έτσι για να το χρησιμοποιήσω σαν πρόφαση να απαγκιστρωθώ αλλά απεναντίας τα δέχτηκε όλα.
   : Καλά ρε Πανταζάρα, γειά χαρά ντάν....

2 σχόλια: