theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΌ!!!

Κύριε Αλεξανδρόπουλε πιο σεμνά και ταπεινά..[1].

    Πολλάκις έχουμε διατυμπανίσει εν χορδαίς και οργάνοις ότι υποστηρίζουμε τον Αλεξανδρόπουλο και αναφανδόν συμπαρατασσόμαστε στη Ν.Ε.Δ.Α, όλα αυτά τα χρόνια όταν πολλοί όψιμες μετανοούσες Μαγδαληνές  ....έκαναν απλώς τουμπεκί ή έβοσκαν σε άλλα χλοερά λιβάδια.Οι περισσότεροι από δαύτους επιστρατεύτηκαν, επουδενί για ιδεολογικούς λόγους, αλλά για προσωπικά μικροσυμφέροντα του κερατά. Καλύτερα μη λέμε ονόματα, εξάλλου   τους ξέρετε πολύ καλά και όποιος δεν τους ξέρει τους καταλαβαίνει γιατί "μυρίζουν"!
   Βεβαίως στο παρελθόν τον Κώστα τον έχω στηλιτεύσει για  αρκετές επιλογές, που θεωρούνται με προοδευτικά κριτήρια άκρως συντηρητικές και οπισθοδρομικές. Πρώτη και πιο μεγάλη είναι ο μανιώδης πόλεμος κατά του Π.Δ για την Προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου και της παραλιακής του ζώνης. Και το δυσάρεστο και τραγικό μαζί είναι ότι με τον καιρό τα πράγματα σκουραίνουν επικίνδυνα. Στις 3 Απριλίου ήταν να δικαστεί η  προσφυγή των Αλεξανδροπουλαίων κατά του Π.Δ. μαζί με άλλες 6 προσφυγές άλλων κατοίκων [2] Τόση επιστράτευση κι εκστρατεία έγινε, το ίδιο και ο Δήμος κι όμως έγιναν μόνο 7 προσφυγές.
Η μεγαλύτερη σημασία δεν έγκειται σε αυτή την ίδια την προσφυγή αλλά στα φτηνά και λαϊκίστικα επιχειρήματα. Διαβάστε τα τελευταία: 
«Kανένας δρόμος, όσο σύγχρονος και αν είναι, δεν θα ωφελήσει, αν δεν υπάρξει ριζική αλλαγή στο αντιαναπτυξιακό καθεστώς που έχει επιβληθεί στην περιοχή με το Π.Δ. του Κυπαρισσιακού, αφού θα οδηγεί σε έναν έρημο τόπο», γι’ αυτό προτείνει την αντικατάσταση του Π.Δ. με ένα «Ενιαίο Πρόγραμμα Αειφόρου Ανάπτυξης της Νότιας Ηλείας», που μπορεί να πραγματοποιηθεί και με την συνεργασία των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας/Κρεστένων. 
Αλλά και το άλλο: Ο τόπος δεν ανήκει στις ΜΚΟ, στους «πρόθυμους», τους «αλληλέγγυους» και σε κάθε είδους, ύποπτων συμφερόντων, «συλλογικότητες». Ανήκει σ΄ εμάς, στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές!
 Πολύ φοβάμαι ότι μεθαύριο που θα είναι δήμαρχος και θα τα βρει μπαστούνια σε όλες τις μεγαλοστομίες και φανφάρες που τάζει για όλα και παντού, "όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει" από τον Καϊφα, το Γυμναστήριο, το Γιαπί, το κτίριο του Χριστόπουλου, τον Άγιο Νικόλαο και όλα τα χωριά (τουριστικά και πολιτιστικά θέρετρα) ακόμα και τα μαντριά3]   θα του φταίει το πολυθρύλητο Π.Δ. Αγνοούν ή κάνουν πως αγνοούν ΟΛΟΙ ότι με οποιαδήποτε κυβέρνηση η εφαρμογή του Π.Δ. είναι μονόδρομος γιατί είναι επιταγή της Ε.Ε και όλοι έχουν υπογράψει.[4] 
  Μα καλά τόσα χρόνια που δεν υπήρχε η "ταφόπλακα" της ανάπτυξης, το Π.Δ πού και πότε υπήρξε ανάπτυξη;   Ή μήπως θεωρούν ότι η οικοδόμηση σε κάθε χωράφι είναι ανάπτυξη;
  Αναρωτιέμαι τόσο καιρό γιατί ακόμα τα πρωτοπαλίκαρα και οι δομέστιχοι  δεν άρχισαν να χορεύουν τη " Μακεδονία, Ξακουστή...." Ήμαρτον!
    Εντάξει, δημοκρατικότατο είναι να έχει κάθε μέλος όποια θέση θέλει, όχι όμως και να την επιβάλλει στον κεντρικό συνδυασμό. Ο Επικεφαλής διατυμπανίζει ότι είναι ανεξάρτητος, ποια όμως ανεξαρτησία επαγγέλλεται όταν υιοθετεί τα πάντα από μια παράταξη και δη τη δεξιά; Και όταν η βασική του αρχή {προϋπόθεση επιτυχίας η ανατροπή του Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό} συνταυτίζεται με εκείνη που εκφράζεται από τις πιο αντιδραστικές, σκοταδιστικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, την άκρα δεξιά και τους καλογεροβουκεφάλες;  Φυσικά και δεν ζητάμε να υιοθετήσει εξ ολοκλήρου τις θέσεις της αριστεράς, όχι όμως και να την πολεμά τόσο λυσσαλέα!
 Οπωσδήποτε αυτή η δριμύτατη κριτική, καθώς και άλλες που θα ακολουθήσουν εάν συνεχίσει την ίδια ρότα, ουδόλως μας οδηγεί σε αλλαγή πλεύσης. Είπαμε και τονίζουμε ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι να γκρεμιστεί το Πανταζιστάν. 
  Τελεία και παύλα. 
   Αφήνω για άλλη φορά δυο άλλα καυτά θέματα:
  • Τη ρυπαρή   φυλλάδα εκείνου του ανεκδιήγητου τύπου που ανάμεσα στις άλλες κορώνες, θέλει ακόμα να κουμαντάρει τη Φιγαλία  ρουφιανεύοντας εν ψυχρώ δημοκρατικούς Ζουρτσάνους κι αυτό γιατί δεν αποδέχονται να τον έχουν κεχαγιά. Εδώ ο Αλεξανδρόπουλος παλεύει να δημιουργήσει ένα μεγάλο μέτωπο και ο ...μέγας εκδότης, εκών άκων,το υποθάλπει! Που πας ρε Καραμήτρο;                                             Αλλά και ο Αλεξανδρόπουλος γιατί δεν του....τραβάει το αυτί;
  •   Αρκετοί Πανταζικοί (ακόμα και αντιδήμαρχοι) επιχειρούν να πλευρίσουν βουλευτές του Σύριζα, όμως είναι μακρυά νυχτωμένοι. ΄                                                                     Αυτό μας έλειπε.....    
[1] Μα είναι δυνατόν σε μια απλή ανακοίνωση - διάγγελμα    στα ΜΜΕ, όσο και βαρυσήμαντη κι αν είναι, να υπάρχουν τρεις τεράστιες προσωπικές φωτογραφίες; κλικ ΕΔΩ
[2]  Εκτός από την προσφυγή που τελικά πήρε αναβολή, έχει γίνει και μήνυση από τους Αλεξανδροπουλαίους κατά του τεχνικού γραφείου του Χλύκα που συνέταξε την Ειδική Περιβαλλοντική  Μελέτη της οποίας νομική συνέχεια είναι το ισχύον ήδη Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο....
[3]  Κύριο αίτημα των κτηνοτρόφων είναι η  αύξηση της τιμής του γάλακτος και είμαι σίγουρος με τη φόρα που έχει πάρει, μέχρι τις εκλογές θα το συμπεριλάβει στις εξαγγελίες του.
[4] Αλήθεια τι μπορεί να κάνει ένας  μικρός " ηπειρωτικός δήμος" στο Π.Δ και στο "Μακεδονικό"; Το πολύ-πολύ να εκδώσει καμιά ανακοίνωση ωσάν τις πορδές του Αριστοφάνη. . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου