theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΖΟ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΤΗΝ 4ΕΤΙΑ 2020-23

 Ή ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ..
------
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΜΠΩΔΗ & ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ 
ΤΡΟΠΟ ΕΞΗΓΓΕΙΛΑΝ ΕΡΓΑ & ΕΡΓΑ 
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΙΓΑ ΨΙΧΟΥΛΑ  
ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ "ΜΑΣΗΜΕΝΑ"  

      Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο δήμος αφενός τα έχει κάνει τόσο μαντάρα κι από την άλλη μας κοροϊδεύει κατάμουτρα σε ένα θέμα όχι μόνο κρίσιμο αλλά και  που είναι αδύνατο να μείνει κρυφό. Κι όπως ακριβώς έγινε, όλα βγήκαν στη φόρα και φάνηκε και η κοροϊδία και η ανικανότητα, η γύμνια. 
    Η ιστορία περί έργων λοιπόν άρχισε με εκείνη την πομπώδη [1], βαρύγδουπη  διακήρυξη στις αρχές του χρόνου  (1-2-20) με τα 15 έργα που κατέθεσαν στην Περιφέρεια. Μάλιστα τα τρία πρώτα σχετικά με  Ειδικά Χωρικά Σχέδια & πολεοδομήσεις  ήταν εξωπραγματικά,  ανέφικτα αλλά και  αεριτζίδικα καθότι ήταν κόντρα με το πολύπαθο Π.Δ. για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Περισσότερα κλικ ΕΔΩ.

 Κι ερχόμαστε στο προχθεσινό ΠΑΝΟΡΑΜΑ[2]ΤΩΝ ΈΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ που παρουσιάζει την ωμή αλήθεια. 
Αν είναι δυνατόν, από τα 15 έργα που είχε προτείνει ο δήμος, τελικά να εγκρίνονται μόνο δύο. Και υπόψη είναι  προγραμματισμός για μια τετραετία, 2020-23.
     Με μια μικρή συγκριτική ματιά φαίνεται περίτρανα το μέγεθος της ανικανότητας ολόκληρου του επιτελείου του δημάρχου μας, συν υπηρεσιακών & έξωθεν παραγόντων. 
Στον γειτονικό δήμο Κρέστενας διατέθηκαν 4.320.00 ευρώ για τέσσερα σοβαρά έργα, ένα εκ των οποίων έχει να κάνει με την αποχέτευση οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων με προϋπολογισμό 2 εκατ. [3] και στον δήμο Ζαχάρως διατέθηκαν 950.000 για δύο έργα, εκ των οποίων το ένα είναι κλούβιο και ξινισμένο και  το άλλο ....εκ του περισσού ή εκ του πονηρού, που όμως συγχωρείται λόγω αφελείας.... 
  Και όλα αυτά τα δυσάρεστα και τραγελαφικά παρά τις τότε βαρύγδουπες διαβεβαιώσεις του Αλεξανδρόπουλου
 "Δεν θέλουμε να λέμε λόγια αλλά να κάνουμε έργα για τον τόπο μας. ..
όλες οι  προτάσεις είναι ολοκληρωμένες και ουσιαστικές ."
 Λόγια τελικά παχιά και άδεια.


      Βεβαίως ο μόνος λόγος αυτής της αρνητικότατης έκβασης είναι η ανικανότητα, που  δυστυχώς συμπλέει με την επηρμένη και αλαζονική αντίληψη ανωτερότητας, ότι εμείς είμαστε οι πρώτοι κι άλλος κανείς και ιδού τα αποτελέσματα. (μα καλά δεν ξέρουν το θέμα, χάθηκε να ρωτήσουν;).
   Ο μέγας τραγέλαφος είναι ότι το ένα έργο που εγκρίθηκε [Προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων[4]του Δήμου Ζαχάρως], προϋπολογισμού 851.200,00€.  και που το χαρακτηρίζουμε κλούβιο είναι παμπάλαιη πρόταση του Πανταζάρα που κάθε χρόνο την κατέθεταν στο δημοτικό συμβούλιο με μπόλικες φανφάρες εν χορδαίς & οργάνοις [5]  Και ιδού η Περιφέρεια την υιοθέτησε πλήρως, ακόμα και τα 851.200 ευρούλια. 
    Το δε άλλο έργο είναι για γέλια και για κλάματα. 50.000 για τον τάπητα του σταδίου. Ίσως για να προπονούνται τα δεύτερα του Ολυμπιακού, μια και η πρώτη ομάδα προπονείται και ετοιμάζεται στο ειδυλλιακό γήπεδο του Γιαννιτσοχωρίου που είναι μέσα στα πεύκα και δίπλα στη θάλασσα. 
[Για χαρά νταν στον Μπάδα & στον Καριώρη στους μεγάλους παράγοντες-νεκροθάφτες!]

      Άλλη κοροϊδία είναι που τούτοι οι λεβέντες έχουν κάνει δυο τρία εργάκια και τα παρουσιάζουν διατυμπανίζοντάς τα ως δικά τους, ενώ είναι του Πανταζάρα. Τελευταίο είναι η παιδική χαρά στο Γιαννιτσοχώρι, που το καλοκαίρι ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος με κατηγόρησε γιατί δεν το παρουσιάζουμε στη σελίδα μας. 

[1] Ο τίτλος τα λέει όλα: "15 προτάσεις έργων που αλλάζουν τη Ζαχάρω" Αμ΄έπος, αμ΄έργον ...
[2] Πανόραμα...Εάν αυτός ο χαρακτηρισμός είναι της εφημερίδας είναι πολύ έξυπνος, αλλά φοβάμαι ότι είναι κάποιου άριστου εκ των πολλών αρίστων των ιδίων και είναι ..τραγικός.
[3] Σημειωτέον  ότι ο  Μπαλιούχος έχει συνδέσει όλα τα χωριά του δήμου με τον κεντρικό βιολογικό καθαρισμό.
[4] Σίγουρα η τελική έγκριση είναι δάκτυλος του συνδημότη μας αντιπεριφερειάρχη για ευνόητους λόγους μια και έχει να κάνει με την ιδιότητά του, πολιτισμός γαρ.
[5Άλλο πράγμα οι τότε φανφάρες. Διατυμπάνιζε από την έδρα του Δ.Σ. ο τελευταίος αχυράνθρωπος του Πανταζάρα: 
«... αναβαθμίζεται ουσιαστικά ο Δήμος Ζαχάρως, η Φιγαλεία και οι τοπικές κοινότητες. Ωρίμασαν οι μελέτες και ξεμπλόκαρε το δυσμενές και στενό οικονομικό πλαίσιο της χρηματοδότησης των ΟΤΑ. Ο Δήμος μας με τις υπηρεσίες του είναι έτοιμος να καταγράψει μια σειρά έργων που αναβαθμίζει την τοπική οικονομία και κοινωνία. Διεκδικήσαμε, πετύχαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο για τον τόπο μας». Θα ήθελα να ξέρω τι αισθάνονται αυτοί οι άνθρωποι τώρα που τα διαβάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου