theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ! 1-9- 20ου Αιώνα [Β]

      Μετά  βαΐων προχτές παρουσιάσαμε τους αξιότιμους καλεσμένους  του Διονύση Μαυρογένη στα γενέθλιά του. 
    Και πολύ καλά τονίσαμε ότι η ημερομηνία γέννησής του ήταν 1-9-20ου Αιώνα, καθότι το Πολυτεχνείο που ο Διονύσης μεγαλούργησε με την πάλλουσα  ψυχή του ήταν το μέγιστο επαναστατικό γεγονός των Ελλήνων αυτά τα 100 χρόνια! [1]
     Και σήμερα μετά κλάδων παρουσιάζουμε τα ευχολόγια πολλών από  καλεσμένους. 
   Να τονισθεί ότι οι καλεσμένοι τον τιμήσαμε  όπως του αξίζει, με την παρουσία μας και τα ζεστά λόγια, που θα ακούσετε κι εσείς παρακάτω,  όμως μας τίμησε κι εμάς τους ίδιους  με την ευγενική του φιλοξενία, απόρροια της μεγαλοσύνης του. 
   Αβρός, προσηνής και σεμνός, παρά την τεράστια πολυμάθεια και ιστορική απογείωση που τον διακρίνει [2].  


[1] Ο Διον. Μαυρογένης δεν ήταν απλώς μέλος της Συντακτικής Επιτροπής, αλλά ήταν ο πρωτεργάτης  και το σπουδαιότερο ποτέ του δεν εξαργύρωσε τα πολλά αντιστασιακά του γραμμάτια.
[2[ Αρκετοί θα με κριτικάρουν αρνητικά για τα τόσα μεγάλα λόγια στον Διονύση. Από τη μια, όλοι μας έχουμε χρέος να τιμάμε τέτοια πρόσωπα και γεγονότα μακρυά από μικροπρεπή αισθήματα και από την άλλη ο τόπος μας, η Τριφυλία, το βασίλειο του Νέστορα,   έχει μεγάλη ξηρασία, παρά τα ...παγούρια του Κατσαρού, οπότε έχουν αναδειχτεί λιγοστά λαμπρά πρόσωπα, που σίγουρα δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού. 
Έχει κανείς αντίρρηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου