theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ;

 Βασίλης Λ. Σαξώνης

Καλοκαιράκι, δυό φίλοι, δεξιός ο ένας, αριστερός ο άλλος, συζητάνε έντονα πολιτικά, διαφωνούν, εκνευρίζονται. -Δεν πάμε σινεμαδάκι, λέει ο ένας για να εκτονώσει την κατάσταση, παίζει ένα παλιό γουέστερν δίπλα. Αίθριο το σινεμαδάκι, πράσινο, δροσιά, ηρεμία, μπύρες, όλα καλά. Παρακολουθούν μια σκηνή που ο καβαλάρης καλπάζει με το άλογό του και για να κόψει δρόμο πρέπει να πηδήξει έναν ψηλό τοίχο που είναι στο δρόμο του. -Πας 10 ευρώ στοίχημα ότι θα τον πηδήξει, λέει ο δεξιός.



- Μπα, απαντά ο αριστερός, δεν θα τον πηδήξει. Φεύγει το στοίχημα και το άλογο πλησιάζει καλπάζοντας, σηκώνεται στα πίσω πόδια, προσπαθεί και άλογο και αναβάτης πέφτουν πάνω στον τοίχο. Ο δεξιός ξεφυσάει, βγάζει 10 ευρώ και τα δίνει στο φίλο του. Ο αριστερός το σκέφτεται λίγο και του τα γυρίζει πίσω. -Μα κέρδισες, λέει ο δεξιός. –Ναι, αλλά το ήξερα ότι δεν θα πηδήξει τον τοίχο, είχα ξαναδεί το έργο, λέει ο αριστερός. -Όχι, κράτησέ τα, λέει ο δεξιός. Και εγώ το είχα ξαναδεί άλλες δύο φορές, αλλά ήμουν σίγουρος ότι την τρίτη φορά θα τα καταφέρουν.
Αυτό έπαθαν οι δεξιοί που ξαναψήφισαν ΝΔ, μόνο που την πληρώνουμε όλοι μας.

===============

ΟΙ ΒΕΡΕΣ

Το ζευγαράκι μπήκε στο γραφείο όλο χαμόγελα και με χαρά μου ανήγγειλαν ότι παντρεύονται. Συγχαρητήρια, αγκαλιές, φιλιά και σκέψεις για μια προσπάθεια μεταφοράς της βιωματικής φιλοσοφίας με συγκερασμό της συμβουλευτικής δικηγορίας.

-Κοιτάξτε, να διατηρήσετε το πρόσκαιρο αίσθημά σας για να στηρίξετε τη μόνιμη δέσμευσή σας, γιατί ο έρωτας σήμερα είναι τυφλός αλλά μετά το γάμο η όραση επανέρχεται. Από τότε που το φιλί από ηδονή γίνεται καθήκον.
Ερωτεύεστε δυο πράσινα μάτια, ζητάτε το χέρι της αλλά σας δίνουν και παντρεύεστε ολόκληρο το κορίτσι. Στην πορεία οι άνδρες συνεχίζουμε να αναζητούμε τη συμπεριφορά και τη φροντίδα της μάνας μας και δεν μαθαίνουμε να διαλέγουμε γυναίκα με κύριο κριτήριο και τα αυτιά και όχι μόνο τα μάτια. Παραμένουμε παιδιά για ν' αποφύγουμε τις δυσκολίες ενώ οι γυναίκες προσπαθούν να οικοδομήσουν, να μας μαζέψουν και να κυριαρχήσουν με τα "πρέπει" και τους κανόνες.
Όμως, η φύση δημιούργησε τον έρωτα με το σεξ ως δόλωμα για τη διαιώνιση του είδους, αλλά η οικιακή οικονομία και η εκκλησία δημιούργησαν το γάμο, επιμένοντας ότι η ιερή ελεύθερη ένωση δύο εραστών που αγαπιούνται είναι ανήθικη ενώ είναι νόμιμη η ιερολογημένη και καταγεγραμμένη ένωση δύο πλασμάτων χωρίς διαρκή αγάπη.
Για να κρατήσετε ζωντανό το γάμο σας όταν αισθάνεσθε ότι έχετε άδικο πρέπει να το παραδέχεστε ταπεινά και όταν αισθάνεσθε ότι έχετε δίκιο να το πνίγετε. Κι’ αυτό, επειδή είστε μαζί στο ζυγό [σύζυγοι], επειδή γάμος σημαίνει να διαιρείς τα δικαιώματά σου και να διπλασιάζεις τις υποχρεώσεις σου. Επειδή στο γάμο έχεις ένα σύντροφο για να λύνεις τα προβλήματα που δεν θα είχες, αν δεν είχες παντρευτεί.
Αν φοβάστε τη μοναξιά, μην παντρεύεστε. Γιατί οι σύζυγοι, μετά από λίγα χρόνια, τη βγάζουν στα γήπεδα και στα μπαρ, είτε επειδή δεν έχουν στο σπίτι σύζυγο για να πάνε, είτε επειδή έχουν.
Πρέπει να ξέρετε ότι όταν ο έρωτας δεν έχει κάτι ανέφικτο να διεκδικήσει ή χάνεται και οδηγεί στην κατάθλιψη ή μεταναστεύει και αναζωογονεί. Γιατί ο έρωτας είναι κάτι επιθυμητό και ιδεατό, ενώ ο γάμος κάτι απολύτως πραγματικό. Και η σύγχυση του ιδεατού με το πραγματικό, στη ζωή δεν μένει ατιμώρητη.
Και μεγαλώνοντας μην ξεχάσετε να αποκτήσετε γνώσεις αρχαιολογίας αφού όσο γερνάτε, τόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον πρέπει να δείχνετε στο σύζυγό σας, για να καλύψετε την ανασφάλειά του/της.
Και να ξέρετε ότι, όταν η ανθρωπότητα λύσει επιτέλους τα ζητήματα της οικονομικής ανισότητας δεν τέλειωσε, πρέπει να αντιμετωπίσει και το μεγάλο πρόβλημα της σχέσης των δύο φύλλων.
Τους κοίταξα χαμογελώντας. Κράτησα τις σκέψεις μου και δεν είπα τίποτα. Μόνο αστειευόμενος ρώτησα : -Βέρες φτιάξατε; Ως φίλος νομικός να δώσω μια συμβουλή. -Από μέσα μη γράψετε τα ονόματά σας, ούτε ημερομηνία γνωριμίας. Καλύτερα χαράξτε «Με κάθε επιφύλαξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου