theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ 👍20 στρέμματα// ΠΑΝΤΑΖΗΣ👍20 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ


           Είναι μερικά πράγματα που βρυκολακιάζουν και σαν φαντάσματα αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια μας. Μιλώ βεβαίως για τη μικρή μας σφαίρα του δήμου μας.
   Πρωινό μιας  Κυριακής πήγαμε με τον κουμπαράκο μου στην επάνω πλατεία να πιούμε καφέ, κάτω από τα πλατάνια με την εξαίρετη θέα του Καγιάφα. Σε λίγο τσουπ απρόσκλητος και προκλητικός με το γελάκι του ο Πανταζάρας. Δεν χάσαμε ευκαιρία κι αρχίσαμε τον βομβαρδισμό για όλα τα θέματα. Μετά από τα πολλά και διάφορα που εν ψυχρώ και κατάμουτρα τον καταγγείλαμε, ακόμα και για τα σκάνδαλα, φτάσαμε και στο περιβόητο Π.Δ. Ακούστε την ιστορία:
  Τον ρωτάω ευθέως. 
        Γιατί επί τόσα χρόνια δήμαρχος πολέμησες σκληρά το Π.Δ.; Ποιος ο λόγος;
        - Είναι πολύ καθαρά τα πράγματα, είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ανάπτυξη του τόπου...
        - Αλήθεια; Γιατί ακριβώς;
        - Για να κτίσει ο πολίτης απαιτείται να έχει 20 στρέμματα, αυτό και μόνο φτάνει...
        - Μα είσαι καλά; Γιατί δεν λέτε την αλήθεια και παραμυθιάζετε τον κόσμο και εσύ και  ο Αλεξανδρόπουλος΄[1]; Ρητά και καθαρά ορίζεται ότι για να κτίσεις πρέπει να διαθέτεις 10 στρέμματα. Τα 20 στρέμματα απαιτούνται όταν έχεις λιγότερα από 10 και προβαίνεις σε αγορά. Αυτό είναι το ίδιο με αυτό που λες;
        - Αμ δεν τα ξέρεις καλά, φωνάζει ..
     - Πανταζή αλλού αυτά, δυστυχώς δεν το έχεις διαβάσει καθόλου και ισχυρίζεσαι πράγματα λαθεμένα ή τα ξέρεις και  στον κόσμο λες τα αντίθετα κι αυτό είναι το χειρότερο, εντελώς ανήθικο.
      Ο εκνευρισμός έφτασε σε υψηλά επίπεδα κι αρχίζει  ....τα δικά του.
      - Εσύ λες βλακείες και να βάλουμε στοίχημα, ένα τραπέζι είσαι;
       - Ότι θέλεις, αλλά εάν το δεις γραμμένο θα ζητήσεις συγνώμη δημοσίως;
Ναι, ναι λέει με το γνωστό του γελάκι.
  Και εκεί μείναμε....
    Τις επόμενες ημέρες είχα μαζί μου το κείμενο, αλλά δεν συναντηθήκαμε πουθενά. ΄
Το κρατάω στην νέα μου κάθοδο.

  [1]  Πράγματι και οι δύο στο  μείζον θέμα του τόπου μας, το Π.Δ έχουν την ίδια άποψη και την ίδια συμπεριφορά στους δημότες. Κρύβουν ή διαστρεβλώνουν την ωμή αλήθεια και τους παραμυθιάζουν  προβάλλοντας λαϊκίστικα συνθήματα και ακραίες κραυγές όπως το συγκεκριμένο με  τα στρέμματα, ταφόπλακα και τέτοια.
Ο μεν Πανταζής έσκιζε τα ρούχα του ότι ισχύουν τα 20 στρέμματα αλλιώς θα ζητήσει δημόσια συγνώμη ο δε Αλεξανδρόπουλος επί του προκειμένου, σε κατ΄ ιδίαν συνομιλία , παρά τις τόσες αναφορές και συνεντεύξεις αναφερόταν στα  περιβόητα 20 στρέμματα και μου  δήλωσε ότι θα το ....κοιτάξει. ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!
[2] Τέτοια επιρροή, πλύση έχουν υποστεί οι κάτοικοι που όποιονδήποτε κι αν ρωτήσουμε αμέσως θα αναφερθεί στα 20 στρέμματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου