theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ;

ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ - ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - Φορείς - data.gov.grΠριν αρκετό καιρό κατηγορούσαμε  τη δημοτική αρχή  ότι δυστυχώς τα αδικαιολόγητα υπέρογκα χρέη, κυρίως πρόστιμα και άσκοπα δάνεια και ύποπτες μεγάλες επιβαρύνσεις από νταραβέρια και δοσοληψίες της προηγούμενης δημοτικής αρχής αποφάσισε να τα κάνει  σβου. Αποτέλεσμα θα ήταν  να τα επιρρίψουν στις πλάτες των δημοτών.
Η ανωτέρω άποψη στηρίχτηκε στα λεγόμενα του ίδιου του Δημάρχου που τότε έλεγε ότι προτίμησε να μην μπλέξει στον κυκεώνα των δικαστικών διώξεων γιατί δεν βγάζουν πουθενά μετά μάλιστα  και από σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Κρεστένων του Μπαλιούχου.
Και να όμως, που ένας φίλος Ζαχαραίος μου ενθύμισε την ΑΔΑ: ΨΕ7ΥΩΡΗ-030 που πραγματικά φέρνει τα πάνω κάτω.
Σύμφωνα λοιπόν, με το αριθ. 33/2019 Πρακτικό  συνεδρίασης του Δ.Σ. Ζαχάρως στις 11/9/2019 ο Δήμαρχος εισηγήθηκε τα εξής:

Γνωρίζετε όλοι ότι προχωρούμε σε μια καινούργια εποχή. Επιθυμία των δημοτών μας είναι όχι να αρχίζουμε ρεβανσισμούς και να δημιουργήσουμε προβλήματα με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αλλά να ελέγξουμε όμως την κατάσταση σε κάποια θέματα που πρέπει να ελεγχθούν διότι υπάρχει αντικείμενο. Τέτοια περίπτωση είναι το ΣΧΟΟΑΠ για το οποίο με διάφορες αποφάσεις πληρωνόταν η μελετητική ομάδα με ποσά που πέρασαν τις 700.000,00 € χωρίς ο Δήμος να έχει παραλάβει καμία τελική μελέτη όπως έπρεπε. Επίσης πρέπει να ελεγχθούν κάποια άλλα σημαντικά ποσά που έχουν διατεθεί σε έργα οδοποιίας. Η ΔΕΥΑΖ επίσης έχει ακριβό τιμολόγιο και πρέπει να ελεγχθεί διαχειριστικά.
Επιλέξαμε τον έλεγχο να τον κάνει ο θεσμός των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και όχι Ορκωτοί Λογιστές, προκειμένου να μην φανεί ότι κάνουμε κυνήγι μαγισσών και να στραφούμε εναντίων ανθρώπων που καλώς η κακώς κυβερνούσαν τον τόπο μας τα προηγούμενα χρόνια.
Προτείνεται η λήψη απόφασης για την πρόσκληση κλιμακίου του θεσμού Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για έλεγχο στο Δήμο Ζαχάρως και στην ΔΕΥΑ Ζαχάρως.

Η Μείζονα Αντιπολίτευση ανέφερε ότι το θέμα δεν έπρεπε να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά να πραγματοποιηθεί έλεγχος και όταν θα έβγαιναν τα αποτελέσματα, να ερχόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Να γίνει ο έλεγχος, αλλά να μην ληφθεί σήμερα απόφαση. Ζήτησε αναβολή και να μην τεθεί σε ψηφοφορία. Η Μείζονα Αντιπολίτευση δηλώνει παρόν.
Απορίας άξιον είναι ότι δεν κάνει καμία νύξη για τις σκοτεινές αγοραπωλησίες -εν μια νυκτί: όπως το κτίριο-ερείπιο του Γρηγορόπουλου στον Άγιο Σπυρίδωνα, την αγορά απορριμματοφόρων (επίδικη) και αρκετά άλλα.
Τέλος πάντων σημασία έχει η απόφαση του Δ.Σ. αλλά γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα: 
👬οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης μήπως  ήρθαν  και δεν πήραμε χαμπάρι; 
👭Ή  το Δ.Σ έχει πάρει άλλη  άλλη απόφαση που αναιρεί την αναφερόμενη;
Κάτι δεν πάει καλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου