theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

          Στη Ζαχάρω, το γράφω για τους μη Ζαχαραίους, στο FB υπάρχουν και  τρεις  ομάδες: 

α]  Ενεργοί Πολίτες Ζαχάρως {https://www.facebook.com/groups/2442721312482679
β]Ζαχάρω:οι φωτογραφίες γράφουν ιστορία
                {https://www.facebook.com/groups/241709950617088} &
γ] Zacharo Ilias (Ζαχάρω Ηλείας)
                  https://www.facebook.com/groups/15411285099  

          Λοιπόν την προχθεσινή μας "εικόνα" σχετικά με τον αναμενόμενο ανασχηματισμό στον Δήμο Ζαχάρως την ανάρτησα και στις τρεις. Ο
ι δυο πρώτες την ανάρτησαν κανονικά. Στην τρίτη έπεσε λογοκρισία. Την άλλη μέρα η Μαρία Κωτσέλη που είναι η διαχειρίστρια  στη β] ομάδα έκανε το εξής σχόλιο:
Κύριε Κόλλια καλημέρα σας και χρόνια πολλά. Συγνώμη που θα σχολιάσω αλλά παρόλο που σας διαβάζω με ενδιαφέρον και με βάζετε σε προβληματισμούς αναρτώντας σκέψεις σας για θέματα που απασχολούν ή πρέπει να απασχολούν τον τόπο μας, θεωρώ πως σε προφίλ που αφορά παλιές φωτογραφίες, η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν έχει χώρο. Δεν πάνε όλες οι αναρτήσεις παντού και η συγκεκριμένη ομάδα έχει άλλο σκοπό. Αντιθέτως υπάρχουν προφίλ με αναρτήσεις πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, άλλα που προβάλλουν τοπικά θέματα ή καθημερινότητα κλπ. Σας ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε την άποψή μου

      
     Και ιδού η δική μας απάντηση:
     Κυρία Κωτσέλη εν πρώτοις  Χρόνια Πολλά και ότι αγαπάς να χαίρεσαι.
     Επίσης συγχαρητήρια για την πολύ ωραία σελίδα που  διαχειρίζεσαι ορθώς. 
    Στη συνέχεια θα σε λέω Μαρία.
   Πάμε τώρα στο προκείμενο. Εν μέρει συμφωνώ με την άποψή σου που ευθαρσώς την κατέθεσες & μπράβο σου, όμως την σέβομαι και αναλόγως θα πράξω, γιατί εσύ έχεις τον πρώτο λόγο και έτσι πρέπει. Οπότε θα μπορούσες να έκανες σχετική λογοκρισία, στις αναρτήσεις, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι επαΐοντες και δημοκράτες []& πάλι μπράβο που δεν το έκανες!  
   Λοιπόν έχω να πω σε σένα αγαπητή Μαρία και στους αναγνώστες σου που  συμπαρατάχθηκαν, ας πούμε, πιστεύω ελαφρά τη καρδία, πως η τέχνη, το λειτούργημα, ο δημόσιος λόγος δεν έχουν φράχτες και σύνορα. Η ελευθερία είναι η κυρίαρχη αρχή, εφόσον βεβαίως δεν αμφισβητείται διόλου και δεν διασαλεύεται η ελευθερία του άλλου. Με αυτή την έννοια πιστεύω ότι η  εν λόγω παρέμβασή μου δεν είχε ουδεμία τέτοια επίδραση, αλλά και εκ μέρους μου δεν υπήρχε, ούτε κατά διάνοια τέτοιος αλλότριος σκοπός. Σκοπός ήταν η αποστολή ενός μηνύματος, πολιτικού ναι και επουδενί κομματικού με μια εικόνα κατά κάποιο τρόπο εννοιολογική.
      Ειρήσθω εν παρόδω, πιστεύω ακράδαντα ότι η μεγάλη εξειδίκευση και αυτής ακόμη της ειδίκευσης είναι εισαγόμενο φρούτο με την παγκοσμιοποίηση και όχι εξ ανάγκης του ανθρώπου αλλά προς εξυπηρέτηση και παραπέρα  ανάπτυξη του άδικου και απάνθρωπου κοινωνικοπολιτικού συστήματος, που έχει σημαία του το αχαλίνωτο κέρδος και την άναρχη αγορά.
        Να με συμπαθάς αλλά το θέμα πρέπει να το εντάξω και στα τοπικά δρώμενα.       Στη Ζαχάρω  παλαιόθεν όλοι οι πετυχημένοι στον τομέα τους και δη οι γραμματιζούμενοι, οι διάφοροι επιστήμονες όχι μόνο δεν συμμετέχουν στα κοινά  αλλά αποφεύγουν ακόμα και τη γνώμη τους να εκφράσουν δημόσια και να κατακρίνουν τα κακώς κείμενα, από όπου κι αν προέρχονται π.χ. τον Καϊάφα που έχει καταντήσει να είναι ο βόθρος της Ζαχάρως [2]. Στα δημοτικά συμβούλια που είναι οι δικηγόροι, οι γιατροί [3]οι μηχανικοί, οι εκπαιδευτικοί; [4] Και υπόψη οι ολίγοι που εκτέθηκαν,  βγήκαν τελευταίοι και μπουσουλώντας. Και έτσι επιπλέουν οι φελλοί, οι κάθε είδους κομματάρχες. Δεν πρέπει να αναρωτηθείτε ποιος είναι ο  λόγος [5] Δεν πρέπει όλοι μας από όποιο μετερίζι κι αν βρισκόμαστε, να αντιδράσουμε; Κι από πάνω   μερικοί το παίζουν αφ΄ υψηλού θαυμαστές και ....εραστές του δήθεν μεγαλείου της Ζαχάρως και πραματευτάδες των αναμνήσεων, σιγοντάροντας ο ένας τον άλλον. [1β]
    Μαρία τελικά δεν θα πάρω…..
Τέλος χαιρετώ εσέ αλλά  και τους όποιους συμπαραστάτες σου και συγνώμη για τα πολλά που έγραψα, αλλά πραγματικά δεν είχα χρόνο να γράψω λιγότερα.

Στο FB(ομάδα β] υπάρχει ανταπάντηση από τη Μαρία... 

[1α,β] Ηλίου φαεινότερο είναι ότι αναφέρομαι στον Γιάννη Στριγγλή, που  είναι διαχειριστής της γ] ομάδας και ασχολείται αφ΄ υψηλού.....κρεμάμενος. Μου θυμίζει τότε στα αλλοτινά χρόνια που έβραζαν τα πανεπιστήμια από αριστεροσύνη και αρκετοί φοιτητές φοβούμενοι τον χλευασμό, δικαιολογούσαν την αποχή τους από τα αμφιθέατρα και τις μεγαλειώδεις πορείες υποστηρίζοντας ότι δεν ασχολούνται με τα πολιτικά,  αλλά στην πραγματικότητα επειδή ήταν δεξιοί και υπερεθνικόφρονες, όπως ο Γιαννάκης &  ο Κωστάκης, που πάντα θέλουν να τα έχουν καλά με την όποια κυρίαρχη κατάσταση και μικροεξουσία, την οποία μάλιστα πολλάκις ζητωκραυγάζουν κυρίως εις τας εθνικάς εορτάς. 
[β] Αξίζει να θυμηθείτε τη σχετική αναφορά στις 11 Δεκεμβρίου [...Και κάπως έτσι φτάσαμε στη σημερινή κατάντια. Να βρωμάει ο τόπος και το χειρότερο ο Καγιάφας να γίνει ο μεγάλος βόθρος της Ζαχάρως!!      Όμως έστω ότι κάτι κάνουν και η βρώμα σταματάει. Λύθηκε το πρόβλημα; Πολύ φοβάμαι ότι οι αγαπητοί περίοικοι θα ηρεμήσουν και θα πουν και ευχαριστώ!]
[3] Από τους 6 τελευταίους δημάρχους της Ζαχάρως οι μισοί ήταν γιατροί. Ζαχαριάς, Καραπαναγιώτης και Αλεξανδρόπουλος. Το επάγγελμα για ευνόητους λόγους φέρνει ψήφους. Όλοι τους όμως, ειδικά ο τελευταίος, δεν είχαν συνεργάτες  να βουλεύονται αλλά αθύρματα, του κάτσε κάτω, σήκω πάνω και το χέρι στην ανάταση. 
[4]   Πάντως οι αστυνομικοί στη Ζαχάρω, χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης και προτίμησης και το άκρον άωτον είναι εκείνος ο ανεκδιήγητος αχυράνθρωπος στρατηγός που χτυπούσε προσοχή στον χωροφύλαξ ή αστυφύλαξ Πανταζάρα. 
[5]   Τότε στην  Ανδραβίδα κατά την ωραία και έντονα πολιτικοποιημένη  δεκαετία του ΄80 που ήμουν αγροτικός κτηνίατρος και υπόψη συμμετείχα σε όλα τα δρώμενα, σε κάποιες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν  ο Μπάμπης,  καθηγητής με μεγάλο φροντιστήριο στην Αμαλιάδα αλλά και με πλούσια πολιτική δράση και ο Νιόνιος, τυροκόμος στην Ανδραβίδα απόφοιτος  ήταν δεν ήταν του δημοτικού, αλλά μέγιστη μαλαγάνα, μαυρογιαλούρος. Θυμάμαι τα γραφείο του Μπάμπη το είχαμε ντύσει με μουσελίνες χρωματιστές. Φαβορί ήταν ο Μπάμπης, όμως ο Νιόνιος βγήκε  με 70%. Θυμάμαι και το άλλο με τον Νιόνιο. Κάποτε πήγα επιθεώρηση στο τυροκομείο  του και εκεί που του τόνιζα τη σχέση της καθαριότητας με τα μικρόβια, μου λέει με εκείνο το ζακυνθτνό μπρίο {καταγωγή εκ Ζακύνθου): τι λες ψυχή μου; Ρε γιατρέ βλέπεις εσύ κανά μικρόβιο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου