theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΝΕΔΑ ΤΡΕΧΟΥΝ.....

 


   Ευχάριστο και εντελώς ανέλπιστο είναι ότι μετά την καταγγελία οι τοπικές αρχές, σύμφωνα με καινούργια ενημέρωση [Τρίτη 1/12] κοινητοποιήθηκαν.

    Υπόψη το θέμα με το λιόζουμο είναι σύνθετο και πολύπλοκο σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η εφαρμογή μιας κοινής απόφασης. Κι αυτό λόγω της πολυμορφίας της χώρας, της ποικιλίας των αδειών των ελαιοτριβείων αλλά και της διαφορετικής αντιμετώπισης κατά Περιφέρεια. Δέστε τι σχετικό αλαλούμ ισχύει  στην περίπτωση της Νέδας:

     Στη Μεσσηνία υπάρχει νομαρχιακή απόφαση του 2010, είναι εποχή που ήταν νομάρχης ο  Μπουζαίος Δημήτρης Δράκος για 14 συνεχή χρόνια, όπου η Νέδα είχε οριστεί αποδέκτης των υπολειμμάτων μετά από μια επεξεργασία ώστε  να έχουν μικρό φορτίο [1]. Κι αυτό για τα τριφασικά λιοτρίβια, που πλέον μετά από μαρτυρία αρμόδιου υπαλλήλου της Ανιπεριφέρειας Μεσσηνίας είναι το 1/3 του συνόλου, κι αυτό με νόμιμη άδεια.

    Στην Ηλεία όμως η Νέδα απαγορεύεται να είναι αποδέκτης και όλα τα λιοτρίβια, όπως έχουμε εξαρχής τονίσει είναι τριφασικά. Εδώ το πρόβλημα είναι αν όλα τα λιοτρίβια πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Έχουν δηλαδή ειδικές μεταλλικές δεξαμενές που τον πολτό [λιοκόκι+λιόζουμο] τον παίρνουν τα  ειδικά εργοστάσια, πυρηνουργεία ή και μεγάλες εδαφοδεξαμενές για τη συλλογή του πολτού.
Έχει γίνει ΄σχετικός έλεγχος, ώστε να μην τις αδειάζουν ανεξέλεγκτα σε δημόσιες υδρορροές, ποτάμια και ρέματα.   

   Σύμφωνα δε με σημερινή ενημέρωση από τον αρμόδιο Δ/ντή της Αντιπεριφέρειας Μεσσηνίας προγραμματίζεται να τροποποιήσουν την αναφερόμενη νομαρχιακή απόφαση του Δράκου, ώστε να εναρμονισθούν με την Ηλεία.  Μπράβο στην Ηλεία, εδώ προηγείται!
    Επίσης με διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα μου διαβιβάσει σχετικό λεπτομερές  ενημερωτικό για την αυτοψία που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη, που συμμετείχε και ο ίδιος, σε τρία προβληματικά σημεία του νομού Μεσσηνίας [το ένα είναι η Νέδα με την καταγγελία μας, το άλλο πέρα στο Ναυαρίνο και το τρίτο κάπου αλλού]. 
 
    Από δε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με ενημέρωσε η γραμματέας ότι πάλι λείπει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης και μόλις θα έρθει θα με ενημερώσει, αλλά ακόμα περιμένω....

Αξίζει να τονίσουμε πως ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Αλεξανδρόπουλος μας διαβεβαίωσε ότι η καταγγελία έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και σε ένα δεκαήμερο θα ζητήσει σχετικό απολογισμό. Αυτά μας είπε κι αυτά σας γράφουμε και τίποτα άλλο.

[1] Με αυτό θυμήθηκα τότε στη Θεσσαλονίκη που τρώγαμε οι περισσότεροι στη Λέσχη. Νομίζω ήταν λίγο μετά τη χούντα που ένα φεγγάρι είχαν φέρει κάτι κοτόπουλα που μύριζαν ακόμα και ψητά στο φούρνο [φαγητό δις την εβδομάδα]. Μετά από πολλές διαμαρτυρίες ήρθαν κάποιοι από τη Νομαρχία και πήραν δείγμα για εξέταση. Κι ακούστε τι αποφάνθηκαν:   "Το  συγκεκριμένο υλικό διατροφής δεν είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και είναι κατάλληλο προς βρώσιν αν και δεν είναι αρίστης ποιότητας"  Κάπως έτσι και με τα επεξεργασμένα λιόζουμα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου