theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

      Και σήμερα συνεχίζουμε με το μεγάλο έγκλημα όπου η θεϊκή λακούβα  του Καγιάφα έχει γίνει βόθρος της Ζαχάρως και ο δήμαρχός μας, μονόφθαλμη κοψοχρονιά ήταν που βγήκε, έχει το απύθμενο θράσος να μιλά για ναυαρχίδα της ανάπτυξης, υδροπλάνα, θαλάσσια σπορ και τέτοια.

   Λοιπόν προχτές αναφερθήκαμε στο ποτήρι που ξεχείλισε και τις 120 υπογραφές των Ζαχαραίων. Κατατέθηκαν στον δήμο και αναμένεται η απάντηση, προκειμένου να προγραμματίσουν τα περαιτέρω, όπως μας είπαν. Τι να τους απαντήσουν;  ΄Οτι από τα 15 έργα που ζήτησαν από την περιφέρεια, έγιναν αποδεχτά μόνο δύο, κι αυτά ευτελούς σημασίας κι αυτό μέχρι το '23 όπου η περιφέρεια θα καθορίσει το νέο πλάνο! 
  Ακούτε πώς έχει η ιστορία μέσες άκρες με το θρυλικό αυλάκι. Ο βιολογικός έγινε από τον αείμνηστο Καραπαναγιώτη και δηλώθηκε στην άδεια ως αποδέκτης το ρέμα της Ζαχάρως. Όμως διάνοιξαν ένα αυλάκι και κατεύθυναν τα τότε απόνερα στη λίμνα, καθότι ακόμα γινόταν καλή επεξεργασία και ήταν και λιγότερα τα προστιθέμενα λύματα. Με τον καιρό όμως τα πράγματα αντιστράφηκαν. Τα λύματα έγιναν πολλά, πέραν της δυναμικότητας του Βιολογικού, συν τις διάφορες ζημιές του, η επεξεργασία έγινε ανεπαρκής και τα απόνερα έγιναν βρωμόνερα και με τα χρόνια σκέτα  βοθρολύματα.  Φτάνουμε το '84 όπου επί Γιαννάκη Τάγαρη, προκειμένου να κλείσουν ορισμένα στόματα, το αυλάκι μέχρι κάτω τον σταθμό έγινε τσιμεντένιος αγωγός. Το πρόβλημα συνεχώς μεγάλωνε και οι κύριοι-κύριοι δήμαρχοι στρουθοκαμήλιζαν. Ο μεν ανεκδιήγητος Μένης το είχε ρίξει στο τάβλι στου Κούκιου χωρίς να ενδιαφέρεται, ο δε Πανταζάρας τα γνωστά κατορθώματα. Την τελευταία οχταετία, πρέπει να τοποθέτησαν σωλήνες και τα απόβλητα δήθεν ρίχνονταν σε αμμοδούρα δίπλα στη λίμνη. Πλέον η η ρύπανση του Καγιάφα γίνεται ...με διύλιση κι όλα μέλι γάλα.[1] Να όμως που το πράγμα   χειροτέρεψε. Ο Βιολογικός είναι πλέον για τα μάτια και το θρυλικό αυλάκι γεμίζει καθότι  οι αμαρτωλοί σωλήνες δεν είναι αρκετοί, τα απόβλητα πλέον είναι πάρα πολλά και ξεχειλίζουν και πέφτουν στο αυλάκι. Τον χειμώνα δε, τα νερά της βροχής πλημμυρίζουν τον βιολογικό και η δεξαμενή ξεχειλίζει και πέφτουν όλα με τα λύματα στο εν λόγω αυλάκι.

Η δε απαράδεχτη δυσοσμία κατά πολύ οφείλεται στον υπόνομο που έρχεται από την πόλη, καθότι για  μια απόσταση 20-30 μέτρα είναι εντελώς ανοιχτός. Κάτι υποσχέσεις έχουν δοθεί αλλά ούτε στα χαρτιά. Μα καλά πόσο κοστίζει να σκεπαστεί ο ανοιχτός υπόνομος και να μην μπαίνουν τα νερά στον Βιολογικό; 
Μήπως και εδώ φταίει το περιβόητο Π.Δ.; 
    Και κάπως έτσι φτάσαμε στη σημερινή κατάντια. Να βρωμάει ο τόπος και το χειρότερο ο Καγιάφας να γίνει ο μεγάλος βόθρος της Ζαχάρως!!
     Όμως έστω ότι κάτι κάνουν και η βρώμα σταματάει. Λύθηκε το πρόβλημα; Πολύ φοβάμαι ότι οι αγαπητοί περίοικοι θα ηρεμήσουν και θα πουν και ευχαριστώ!  

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΓΙΑΦΑΣ, 
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!

[κλι ΕΔΩ ανάρτηση του 2012

κλικ ΕΔΩ Ο ΑΡΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου