theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΚΤΟΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

 Η επέλαση κατά του περιβάλλοντος συνεχίζεται σταθερά με τον ίδιο σκοπό υπέρ των συμφερόντων και ξεδιάντροπο τρόπο. Άρχισε με τον ν.4685 το 2020 και συνεχίζεται με το νέο νομοσχέδιο [1] έτσι προκλητικά κόντρα σε όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και σε κάθε άνθρωπο που σκέφτεται απλά, φυσικά και λίγο.
  Όλα θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους και της ανάπτυξης που σημαίνει τσιμέντα, χοτέλια και τούριστ.

  Από τότε τόνισε ο Μαρκήσιος ντε Σαντ ότι οδηγός του δημοκράτη είναι η αρετή και χαλινάρι η συνείδησή του. Βεβαίως τώρα δημοκράτη θα προσδιόριζε τον αριστερό. Ότι πάντως και αν έλεγε οι κεφαλαιοκράτες, καπιταλιστές, φιλελεύθεροι και κάθε άλλης φάρας δεν έχουν κανένα χαλινάρι, κανέναν ενδοιασμό και δεν ορρωδούν  σε καμία περίπτωση, ούτε ερυθριάζουν. Μη μου πείτε ότι οι στυγνοί έμποροι όπλων, οι φονιάδες των λαών,  έχουν κάποιο φραγμό ή ότι είναι αριστεροί. Το περιβάλλον, τη φύση θα σεβαστούν; Αυτοί στον αγύριστο, αλλά ο  λαός που τους ακολουθεί και τους χειροκροτεί μάλιστα;  Μεγάλο πρόβλημα και είναι χωρίς λύση και απάντηση. Βλέπετε τι έγινε στην Κολομβία. Έπρεπε να περάσουν 100 χρόνια με δικτατορίες, δολοφονίες, καρτέλ και εμπορία θανάτου για να ψηφίσουν εντέλει αριστερά.    Πόσα όμως πισωγυρίσματα συμβαίνουν, Αλλιέντε π.χ. και πόσες δολοφονίες γίνονται αλλά και πόσες θυσίες ……



 Αντί να συμμορφωθούν από την κλιματική αλλαγή ….αυτοί είναι προσκολλημένοι στο κέρδος και δη στο αχαλίνωτο…..
Η μεγάλη κοροϊδία είναι που ευαγγελίζονται την προστασία του περιβάλλοντος όπως κάνουν με τον ίδιο ξεδιάντροπο και γελοίο τρόπο οι διάφοροι δομέστιχοι της περιοχής μας, που έχουν φτάσει να είναι και αντίθετοι στον χαρακτηρισμό Natura κι αυτό στο όνομα της Κυρίας ανάπτυξης αλλά και του περιβάλλοντος.
   Και τι κατάντια …Διάφοροι ανεκδιήγητοι τύποι και νούμερα, αλλοίμονο βουλευτάκια να διατυμπανίζουν με τον πιο ανενδοίαστο και λαϊκίστικο  τρόπο ότι ...είναι για το καλό μας!
     Όμως οι δικοί μας λεβέντες, σφετεριστές και κάθε είδους συμφεροντολόγοι της περιοχής να μη χαίρονται και ζητωκραυγάζουν. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να χτυπούν τον …πισινό τους ανάποδα. Η περιοχή μας το Πυλιακό πεδίο και όλη η παραλιακή ζώνη του Κυπαρισσιακού κόλπου είναι …ασφαλισμένοι και στέκει περήφανη και στέλνει χαιρετισμούς.
   Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι φρουρός ακοίμητος και η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και το Π.Δ. είναι ακλόνητα.
    Και τα τρία σπάνια και απείρου κάλλους είδη, το παράλιο πευκοδάσος, οι αμμοθίνες και οι χελώνες  Caretta, που από τα πανάρχαια χρόνια είναι τα κύρια χαρισματικά στολίδια του τόπου, θα συνεχίσουν εσαεί να είναι το καμάρι μας!!!

 [1] Προσέχετε πόσες νυχτερινές τροπολογίες  ....θα λάβουν χώρα από διάφορους καλοθελητές της ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου