theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

ΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ....


 Πάνε τα 
μυαλά μας,  μας τα πήρε το τρελό καλοκαίρι  ... Και αν βρίσκεσαι στη μαγευτική παραλία του χωριού, του Γιαννιτσοχωρίου ντε, στο νοτιότερο σημείο της Ηλείας δίπλα στην απρόοπτη Νέδα, τότε σίγουρα παλαβώνεις, αποσβολωμένος  από το μεγαλείο της φύσης. [1]
  
   Η θάλασσα εκεί που είναι γαλήνια, θυμώνει με  την απέραντη άμμο, 
την ακίνητη σαν λείψανο και προσπαθεί να της απλώσει το σάβανο. 
 Η Νέδα περήφανη και ψηλομύτα μάγισσα πότε μαλλιοτραβιέται με τη θάλασσα  και πότε φιλιέται στόμα με στόμα, φιλήδονες, λεσβίες.

   Τα κρινάκια της Παναγιάς κόντρα στην πυρακτωμένη αμμουδιά από τη λάβα του ήλιου βγάζουν τη γλώσσα τους με προκλητική αναίδεια και φανερή απείθεια. 
     Πιο πέρα τα πέντε Νεδάκια, μικρούτσικα ποταμάκια, ξεβράζουν στην ακτή και στη θάλασσα τα δάκρυα και τον ιδρώτα των ανθρώπων που τόσα χρόνια δουλεύουν στον βάλτο των καημών και των αναστεναγμών. 
 
  Κι ανάμεσά τους τα λιλιπούτεια καρεττάκια με το που εκκολάπτονται, όπου  φύγει-φύγει για τη θάλασσα, αν δεν μπερδέψουν τη λαμπυρίζουσα σελήνη με άλλα φώτα. Τρέχουν μπας και γλυτώσουν από τη μισαλλοδοξία των ανθρώπων και δη των τοπικών αρχόντων. 
  Κι από πάνω τα κοριτσούδια, αθώα-ξεαθώα,  λικνίζονται με τα χρωματιστά  μαλλιά τους, υπό τη θωπεία του αφέντη ήλιου. 
 Να προσθέσω και τα τσιμπούσια με "Νταραίο" των εκλεκτών φίλων στη λουλουδάτη σαν επιτάφιο καντίνα του Τσίλη κι  ο χορός έκλεισε για τα καλά.
  Και λίγο παραπάνω οι ολόφυτες αμμοθίνες με τις καταπράσινες πεύκες, τις ανθοστολισμένες δάφνες να στέκουν φύλακες, άγγελοι σε αυτό το θαυματουργό αλισβερίσι του ανθρώπου με τη φύση!!!   
   Αμ και κείνα τα τρομερά ηλιοβασιλέματα. Ο ήλιος πιάτο! Τύφλα να 'χει η Σαντορίνη...
 


  Και σε όλη αυτή την καθημερινή πανδαισία το βράδυ της Κυριακής ήρθε καπάκι το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι με τους Ντουφαίους στον Κούκιο μετά κρύας μπύρας και καπέλο το παγωτό στην αεράτη ταράτσα της κυρίας Μάρθας. https://yannitsochori.blogspot.com/Πού να μείνει νιονιό για τις κανονικές αναρτήσεις της Δευτέρας στο yannitsochori.blogspot.com.
  Οπότε φυσικό ήταν να έρθει η αναβολή κι ας είναι η πρώτη και μοναδική φορά στην πολύχρονη πορεία μας.
   Παρακαλώ λοιπόν σε οποιαδήποτε παρασπονδία μέσα στο τρελό καλοκαιράκι να δείξετε την ανάλογη επιείκεια        .
     ΑΜΗΝ    
[1] Από τη Δευτέρα, προχτές είμαι στην Αθήνα με τη Λενάκο, οπότε ξεπαλάβωσα .....                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου