theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΓΚΑΣ [Βετεράνος της Ανανέωσης του ΚΚΕ εσωτ. αλλά και της Ζωής!]

   Ο Γιάννης Ρέγκας ήταν ένα από τα πιο σπουδαία στελέχη της ανανέωσης στα ηρωικά και πρωτόγνωρα χρόνια του ΚΚΕεσωτ. Πράγματι η ανανεωτική ιδεολογία {σοσιαλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο, δημοκρατία ή βαρβαρότητα και λοιπά]  ο γνωστός Ευρωκομουνισμός εφαρμόστηκαν   πρώτη φορά στο ΚΚΕεσωτ. σε όλη την Ευρώπη. Αν και μικρούτσικο ήταν εμβληματικό και πρώτο μπόλιασε όλα τα υπόλοιπα κόμματα με  καινούργιες ιδέες, βλαστούς της οικολογίας, του φεμινισμού, των δικαιωμάτων και τόσων άλλων. 
     Ο Γ.Ρ. υπήρξε δε μέλος της ΔΝΛ και στέλεχος της Πανελλαδικής Αντιδικτατορικής Οργάνωσης Σπουδαστών “Ρήγας Φεραίος”. Για τη δράση του δικάστηκε και φυλακίστηκε. Απολύθηκε με την “αμνηστία” του 1973 και μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου εκτοπίστηκε στη Γυάρο μέχρι την πτώση της χούντας.
   Περισσότερα, ειδικά για την ανθρώπινη διάσταση που ήταν αναθεωρητική-ανανεωτική σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του αναδύονται μέσα από την μικρή ταινία, για την οποία νοιώθω  μεγάλη τιμή και περηφάνεια που την παρασκεύασα! Κι αυτό έγινε με την απρόοπτη επίσκεψη στο σπίτι του στη Βάρη κατόπιν της ευγενικής πρόσκλησης του κοινού καλού μας φίλου, Παντελή Μούτουλα. Είναι ο Παντέλος με τα αξέχαστα  τσιμπούσια, στον Περαία  στην Πελλήνης & αλλού  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου