theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕΛΕΤΗ

  Τις προάλλες (15-6) αναφερθήκαμε αρκετά στο μούφα συνέδριο του Καϊάφα [1] που μπροστά σε δικαστές και δικηγόρους οι αφοί Αλεξανδρόπουλοι για χιλιοστή φορά λάβροι και εμμονικοί καταφέρθηκαν εναντίον του Π.Δ.  με ψευδείς συκοφαντίες και φτηνές καταγγελίες.      Πλέον το κύριο τους επιχείρημα,  ήταν  ότι η περιβόητη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη εκτός από ανυπόστατη είναι και ανυπόγραφη και από τον μελετητή και από την επιβλέπουσα αρχή και από την επιτροπή παραλαβής.
    Για αυτό το γελοίο και εξωφρενικό επιχείρημα προχτές το μεσημέρι λάβαμε από τον άγνωστο φίλο, που κατά καιρούς χτυπά κι αυτός την καμπάνα [κλικ ΕΔΩ] το εξής σημαντικό μήνυμα, που είναι ένα ακόμη ξεβράκωμα του Δομέστικου, του πραγματικού δήμαρχου:



Αγαπητέ Θοδωρή,

επειδή διαβάζω διάφορα για την ανυπόγραφη μελέτη, θεώρησα σκόπιμο να δώσω μερικές απλές πληροφορίες.
Εδώ και πάνω από μια δεκαετία όταν το δημόσιο παραγγέλνει μελέτες από ιδιώτες (γραφεία), δημόσια ινστιτούτα και πανεπιστήμια, υπογράφεται μια σύμβαση.
Η σύμβαση αυτή περιγράφει το φυσικό αντικείμενο (τι δηλαδή θα δώσει ο μελετητής), την αμοιβή και τον τρόπο τυπικής επικοινωνίας.
Δηλαδή υπάρχει μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω της οποίας ανταλλάσσονται όλα τα έγγραφα, οι χάρτες κ.λπ και αυτός ο δίαυλος είναι επίσημος.
Δηλαδή αν ο μελετητής γράψει μήνυμα πως αυτό είναι το τελικό μου παραδοτέο και το στείλει μέσα από αυτή τη διεύθυνση, θεωρείται έγκυρο και υπογεγραμμένο.
Αλλοίμονο αν για κάθε σελίδα και για κάθε χάρτη μιας μελέτης είχαμε και μια υπογραφή....
Άρα τα περισσότερα έγγραφα που διακινούνται επικυρώνονται λόγω του επίσημου και κατοχυρωμένου καναλιού που έχουν σταλεί και όχι μέσω υπογραφής.
Αυτή είναι η σύγχρονη πρακτική και αφορά όλες τις μελέτες τα τελευταία χρόνια.
Οπότε μην λέμε πράγματα που δε στέκουν και επίσης δείχνουν άγνοια όχι μόνο στην ουσία αλλά και στη διαδικασία.
Και βλέπω πως το διακινούν άνθρωποι ξέρουν ή μπορεί να μάθουν για αυτά τα πράγματα.
ΜΣΧ


[1] Μούφα βεβαίως για τους δυο Αλεξανδροπουλαίους, καθότι άλλο το αντικείμενο, ( ΒΙΏΣΙΜΗ ΑΝΆΠΤΥΞΗ) κι άλλα αυτοί μόνοι εξακόντισαν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου