theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ


           Επιτέλους η ταφόπλακα ήτις εκάλυπτεν  ολόκληρον την περιοχή ημών εθρυμματίσθη εις τα εξ ων συνετέθη και μετετράπη εις άμορφον μάζαν χιλίων κομματίων ΄[1].
    Ήδη άρχισε να εμφυσά ούριος άνεμος και ιδού έμπροσθεν της ηρωικής Ζαχάρως αλλά και της ιστορικής Ζούρτσης απλώνεται λαμπρά λεωφόρος δια  πυρσών και δαφνών  ένθεν και ένθεν, εναλλάξ με γιγαντιαίους φωσφορίζοντας πίνακας και ιριδίζουσας αφίσας ίνα προαναγγέλουν την πολυπόθητον Ανάπτυξιν  ήτις αιωρείτο εφ΄  όλης  της ατμοσφαίρας της περιλαμβανομένης  περιοχής βορείως της  οφιοειδούς  Νέδας, νοτίως του εξ-αρφανηθέντος Λαπίθου, δυτικώς της Σμέρνης- Μακίστου Αλβένης και Φιγάλεως και εξ ανατολών του Ιονίου Πελάγους, ήτοι ωρίζετο το Πυλαίον Πεδίον!
    Ιδού λοιπόν η Ανάπτυξις. Να τη, πετιέται εξ αρχής….
Ο Δήμος [2] μας ενίκησε, εδικαιώθη. Επάλεψε μετά ονύχων & οδόντων κι έφθασεν έως  τον Άρειον Πάγον και μπράβο του. Τώρα πλέον θα δρέψει τας δάφνας του!!! [3]
 Το περιβόητον Π.Δ δια την ψευτο-Προστασίαν του Κυπαρισσιακού Κόλπου & της παραθαλασσίου ζώνης και πράσινα άλογα απεδείχθη  αντιαναπτυξιακόν δια τον δήμον μας και κατέρρευσεν παταγωδώς! 
    Δι΄ όλους αυτούς τους λόγους  ο Δήμος εν πλήρει αγαλλιάσει και εις καταφανή ολβιότητα προγραμματίζει εις τα πλαίσια της Πρωτομαγιάς, αλλά λόγω covid19 εις  τας 7 Μαΐου, μεγάλην, υπέρλαμπρoν Εορτήν εις τον ανθοστόλιστον  Καϊάφαν. [3΄]
  Καθ' όν χρόνον  ενταύθα και παραλλήλως θα αρχίσουν με γοργόν ρυθμόν τα άμεσα Αναπτυξιακά έργα, δια τα οποία θα αναφερθώμεν λεπτομερώς εις τα επομένας αναρτήσεις αλλά & δια τα ακολουθούντα μέγιστα τοιαύτα.  Το οξύν πρόβλημα της καραντίνης των δημοτών θα επιλυθεί δια της επιλεκτικής επιλογής και εξαιρέσεως μετά ειδικής αδείας και προσκλήσεως. Εξάλλου η απουσία του όχλου δια του τρόπου αυτού, τυγχάνει καλυτέρα, άριστος  και ασφαλώς εξ όλων ημών προτιμητέα.
       Εις την μεγαλοπρεπή Εορτήν θα τιμήσουν τον δήμον μας οι πλείστοι των επιφανών του νομού μας και ουχί μόνον, όπως  οι Σεβασμιότατοι Επίσκοποι Κυπαρισσίας και Πύργου-Ωλένης, οι κ.κ. Βουλευτές της Π.Ε των Νομών  Ηλείας και Μεσσηνίας. Μεγίστην όμως τιμήν θα τύχωμεν δια της παρουσίας  του Κ. Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη, όστις θα είναι και ο μέγας STAR της Συνόψεως!!! Επίσης θα λάμψουν δια της παρουσίας των  οι δήμαρχοι των εν γειτνιάσει   Δήμων, Κρεστένης, Κυπαρρισίας, Ολυμπίων και Πύργου.
    Απαξάπαντες  δε οι αιρετοί Πρόεδροι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας μηδενός εξαιρουμένου [4] μετά των λευκών στολών οι κύριοι και ομοχρώμων κιμονό τουαλετών αι κυρίαι,  θα παραστέκουν ως κατάλευκαι λαμπάδες και δη πυρακτωμέναι.

    Η τετραήμερος υπέρλαμπρος Εορτή θα περιλαμβάνει:
-     Την πρώτην ημέραν θα τελεσθή Λειτουργία, πρωτοστατούντων των Σεβασμιοτάτων Επισκόπων με την συμμετοχήν όλων των εφημερίων του Δήμου ώντινων επικεφαλής θα είναι ο Λεπρεάτης Παπαγιάνης & εξ ευωνύμων  τον εκ Γιαννιτσοχωρίου Παπαφλέσσα. Εις την συνέχειαν τελευτούσης της προσφοράς του Θείου Άρτου, δεκάδες προσφοραί εις τον κατακλύσαντα λαόν,  θα λάβει χώρα  Περιφορά όλων των σεπτών Εικόνων των Πολιούχων Αγίων (Άγιος Σπυρίδων Ζαχάρως, Άγιος Νικόλαος Ζούρτσης, Άγιος Γεώργιος Γιαννιτσοχωρίου,  [5] Άγιοι Θεόδωροι Κακοβάτου, Άγιος Ηλίας και λοιποί) εκ του τιμωμένου Δημαρχείου έως τον Καϊάφαν, άδοντας, κεκραγόντας  και λέγοντας «Δόξα τω Δημάρχω ημών» εν πλήρει κατανύξει μετά ηδυπαθούς μεθέξεως. Καθ' όλην δε την πορείαν πανωραίαι νεαραί παρθέναι εκ της Κορδόρουγος θα ραίνουν μετά ροδοπετάλων την όλην πομπήν! Της  καθημαγμένης πομπής, ως τα Παναθήναια, 

θθα προηγείται ανοικτή άμαξα, κατάλευκος μετά γαλανής λωρίδος και επ΄ αυτής θα ίστανται ο εξοχώτατος Κος Δήμαρχος, μετά των εξεχόντων κ.κ. Αντιδημάρχων, εξ ευωνύμων τον κ. Βλάχον και εκ δεξιών τον κ. Αναστάσιον Αλτάνην. Σημειωτέον αμφότεροι οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι θα φέρουν εις την κεφαλήν των στέφανον εξ ερπούσης, αναρριχομένης και ανθοφορούσης καλυστένης. Οδηγός της αμάξης θα είναι ο εκ Γιαννιτσοχωρίου κ.Κατσικαρώνης.
       Τας επομένας δύο ημέρας θα επιτελεσθή με την αρμόζουσαν πλήρη επισημότητα διήμερη  Σύνοδος δια  την Ανάπτυξιν και προβολήν του δήμου υπό την αιγίδα των  Επιμελητηρίων του  Πύργου και Καλαμάτας και την συμμετοχήν των κ.κ Επενδυτών εις τους οποίους θα αποσταλεί ειδική πρόσκλησις.[6]
        Την τελευταίαν ημέραν εις την σημαιοστόλιστον πλατείαν και εις το λάμπον  υπό ευπρεπείας μετά  εθνικοφρόνου παλιγγενεσίας ταβερνείον του κ. Κουκίου θα προσφερθή εις τους καλεσμένους, κ.κ βουλευτάς, Τοπικούς άρχοντες αλλά και Επενδυτάς γεύμα  υπό του Κου Δημάρχου.                                       Αξιοσημείωτος θα είναι η έξωθεν συνεχής παρουσία των ευγενών και υπερηφάνων Ζαχαραίων, οίτινες συμπαρατασσόμενοι και συμπαραστεκόμενοι αδιαλείπτως θα προβαίνουν εις στεντορίας πατριωτικάς ζητωκραυγάς μετά αναλόγου παλαμοκρουσίας. Οι συνδαιτημόνες έσωθεν Επενδυταί όλβιοι εν αγαλλιάσει θα υπογράφουν Προγράμματα Ανάπτυξης!!!
                  Εν συνεχεία και έως της νυχτός θα λάβουσι χώραν εθνικοί χοροί, ώντινων τους κύκλους θα πλαισιώνουν λεβεντόκορμοι νεανίαι μετά χαριεσσών Καρυάτιδων εκ της Ομηρικής πανεμόρφου Αρήνης,  της Μακίστου, & προσέτι εκ της ευάνδρου Δίβρεος. [7] 
        Ολονυχτίς δε θα λάβει χώραν εμβληματική Λαμπαδοφορία, από την Νέδαν έως τον Καϊάφα.
                Αλληλούια!!!
   Η όλη δημοσιογραφική κάλυψις του 4ημέρου της εορτής & της Συνόδου,  λόγω τεραστίου όγκου & επιστημονικής χροιάς,  ανετέθη παραλλήλως και εις τους  πέντε  Δημοσιογραφικούς Οργανισμούς της περιοχής, ως κάτωθι:
  • ·       Της πομπής, λόγω της προπορεύσεως των ταγών της Εκκλησίας, της Πολιτικής & του Δήμου εις τον ευσεβέστατον κ. Κοτσάκην.
  • ·       Της μεγίστης Συνόδου λόγω του υψηλού επιστημονικού επιπέδου εις τον ευρυμαθήν κ.  Χουλιάραν, Δ/ντην του <<ΖΟΥΡΤΣΗΣ NEWS>>
  • ·       Της χοροεσπερίδος εις τον πιλοφορούνταν κ. Κυριακόπουλον, Δ/ντήν του << Bartzeli Ilias>>
  • ·       Το επίσημον γεύμα εις τον Σορβατζαίον κ. Αργύρη [Ενεργοί Πολίτες & Ανενεργοί Ζαχαραίοι] όστις  μετά του Μπαρακίτου κ Κοκκαλιάρη θα επιληφθούν τον ηλεκροφωτισμόν και την ηλεκροακουστικότητα καθ΄ όλην  την 4ήμερον εκδήλωσιν.
  • ·       Η δε ευπρόσδεκτος υποδοχή μετά της ενθουσιώδους    παρουσιάσεως των εκλαμπροτάτων Επισήμων και δη, πόσο μάλλον, του Υπερυπουργού & Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως, κ. Αδώνιδος Γεωργιάδου, ίνα τύχουν της πρεπούσης ευπροσηγορίας και τιμής, ανατίθενται εις  την αφεντιά μου Δ/ντού  εις το yannitsochori.blogspot.com

[Σημειωτέον απαξάπαντες των Δημοσιογραφικών Οργανισμών θα εμφορούν ερυθρά υποδήματα μετά μελανών κορδονίων]

[1] Αρκεί μόνον να τιθασεύσουμε τους βρικόλακες  και τα σαΐνια που πετάχτηκαν ήδη.
[2] Δήμο Κακοβατίτη αοιδέ δεν  μιλώ για σένα βέβαια, αλλά εσύ γράψε μερικά ωραία ποιήματα για να έχουμε στα διάφορα εγκαίνια των μεγάλων έργων που έρχονται! Για τον ίδιο σκοπό θα παραγγείλω και στον Μήτσο,  στη Χαλκίδα. Αν τον βρω, γιατί αγνοώ πού πατάει και πού βρίσκεται… Βεβαίως στην τιμητική φρουρά θα ανήκει και ο Κότσαλος  ως επιβράβευση τότε με τον  Παττακό, που ..πρόσφερε το αμάξι του για την Επανάστασιν.
[3] Ο,τι καταγγέλλει ο Μπαλαούρας, ο Γιόβας και κάθε παρατρεχάμενος  είναι μπαρούφες και η απάντηση δόθηκε από την Βουλή των Ελλήνων ακόμα και κλειστή. Θα αποδειχθεί στην πράξη και θα δοθεί μια αποστομωτική απάντηση στις περιβαλλοντικές & μη κυβερνητικές οργανώσεις τύπου Αρχέλων, σωστές βδέλες, ποιοι είναι οι πραγματικοί υποστηρικτές του Περιβάλλοντος.
[3΄] Λόγω δε ανωτέρας βίας, συγκεκριμένα λόγω κωλύματος του κ.  Αδώνιδος Γεωργιάδου, η εκδήλωσις θα λάβει χώρα την  Κυριακή.
[4] Εκτός βεβαίως του προέδρου της Φιγαλίας Νίκου Κουτσόπουλου και των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Βάγια και Καστρινού.
[5] Από ιδρύσεως του Καποδιστριακού δήμου το Γιαννιτσοχώρι εκπροσωπείται επαξίως στο χώρο των αντιδημάρχων τουλάχιστο δια γαμπρού. Αποκορύφωμα βεβαίως η ξαδέλφη μου η Αθηνά.

[6] Η όλη δράση της  Διημερίδας για την Ανάπτυξη  φυσικά θα τελεί υπό την υψηλή εποπτεία του Οργανισμού Βαρουξή και δη υπό της  πλατφόρμας  Platform.elearning-seminars.gr ανήκει στην εταιρεία ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε του υιού Ελευθερίου {Λευτέρη}
[7] Έις τον ‘Χορευτικό Όμιλο΄ της Δίβρης επικεφαλής θα είναι ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου & γιατρός, ο φίλτατος Σωτήρης Σωτηρόπουλος.

2 σχόλια:

  1. Ετσι να παραληρείς κακιασμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ μου Λάκη, απο τις καλύτερες αρλούμπες που έχεις γράψει!

    Έρρωσο, ω βέλτιστε

    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή