theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

 ΓΡΆΦΤΗΚΑΝ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΠΑΡΑΤΉΡΗΣΗ
 ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΟΥ ΜΟΥ!!1

       Η πλατεία είναι η Αγορά των Πόλεων κατά την αρχαία εποχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 
    Κατ' αρχάς ανήκει πρώτα και κύρια στους κατοίκους για όλες τις χρήσεις που έχουν να κάνουν με την κοινωνική ψυχαγωγία, τη διαβούλευση, το κοινωνικό παζάρεμα, τις βόλτες, την ανθρώπινη ρεκλάμα. Είναι χώρος εκτέλεσης διαφόρων πολιτιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων. Είναι ο τόπος της διαμαρτυρίας και της επανάστασης.  Υπ΄ αυτή την έννοια η πλατεία της Ζαχάρως, που υπόψιν είναι η μοναδική στην πόλη, "πληγώνεται"  από δύο πράγματα κι αυτό είναι ανεπίτρεπτο:
  •  Τα τραπεζάκια των καταστημάτων
  •  Τα παράνομα παρκαρίσματα των αυτοκινήτων


  Ο γενικός κανονισμός  καθορίζει ότι η επιφάνεια της πλατείας που δύναται να καλύπτεται από τα τραπέζια των καταστημάτων που είναι γύρω-γύρω είναι ανάλογη με το μήκος της πρόσοψης. Υπό ένα βασικό όρο ότι  ο  μεγαλύτερος χώρος μένει εντελώς ελεύθερος για οποιαδήποτε ανθρώπινη χρήση. Κάθε δήμος έχει ένα δικό του κανόνα, περίπου κυμαίνεται στο 70% της πρόσοψης. Εάν δηλαδή  η πρόσοψη ενός καταστήματος είναι 10 μέτρα ο καλυπτόμενος χώρος είναι 7 τετραγωνικά  μέτρα.
  Το όλο θέμα με τα τραπέζια είναι τραγελαφικό, απαράδεχτο. Αρτζιμπούρτζι και λουλάς. Ελεύθερος χώρος είναι ελάχιστος και αυτό τόσα χρόνια με την ανοχή του δήμου. 

    Φέτος δε που ο νόμος λόγω κορονοϊού δίνει το δικαίωμα στους καταστηματάρχες να καλύπτουν τον διπλάσιο χώρο από αυτόν που είχαν μέχρι τώρα δικαίωμα, φανταστείτε τι έχει να γίνει. Και η πλατεία θα  ...... σβήσει αλλά και οι καταστηματάρχες θα φάνε τα μουστάκια τους! 

 Το άλλο θέμα είναι το παράνομο παρκάρισμα των αυτοκινήτων και ενώ η νόμιμη έκταση, το πάρκινγκ είναι δέκα μέτρα πιο πέρα. Βλέπεις αυτοκίνητα με προκλητικό τρόπο να παρκάρουν στη γωνία, μπροστά-μπροστά και μάλιστα είναι των ίδιων των καταστηματαρχών. 
   Και τα δύο είναι δουλειά του δήμου αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. Για το παρκάρισμα με τηλεφωνάκι στην Αστυνομία και όλα επιλύονται. Ναι να βοηθήσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, τους καταστηματάρχες, τους επιχειρηματίες, αλλά πρώτα τα δικαιώματα του ανθρώπου, του πολίτη, οι  ανάγκες του λαού.    
   Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν μια και η εικόνα που θα επικρατήσει φαίνεται από τώρα.
  Είναι ανάγκη ο δήμος να παρέμβει τώρα που άρχισαν οι  ....  καταλήψεις!
   Ίδομεν!!! 
  Για τον παραμελημένο θρυλικό ΠΛΑΤΑΝΟ που είναι το ορόσημο και το πιο εμβληματικό σημείο της Ζαχάρως  και τόσα χρόνια στέκεται άγρυπνος κι αμίλητος φύλακας θα τα πούμε σε άλλη μας ανάρτηση!!! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου