theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ

       Και να που λιαζόμαστε  στην πανέμορφη παραλία του Γιαννιτσοχωρίου, που άνοιξε την μεγάλη αγκαλιά της. Πραγματικά είναι υπέροχη, απαράμιλλης ομορφιάς και χάρης. Δεν υπάρχουν λέξεις να την περιγράψουν.
   Η μεγάλη Φύση, μέγας Ποιητής και Ζωγράφος έχει δημιουργήσει ένα σπάνιο κέντημα με  χιλιάδες  κλωστές!!!


  Ο άνθρωπος είναι αδύνατο, στον αιώνα τον άπαντα,  να περιγράψει αυτόν τον τέλειο Πίνακα. 
  Ανατολικά, εκεί που βγαίνει ο ήλιος οι μικροί βαθυπράσινοι λόφοι με την κορυφή του Αλιά απέναντι από το βουνό της Καημένης Γυναίκας που τόσο γλαφυρά έχει υμνήσει ο απαράμιλλος Οδυσσέας Πέλλας κι ανάμεσα η θλιμμένη γι αυτό και θυμωμένη Νέδα.  Μπροστά μας το  μοναδικό δασύλλιο από πεύκα, δάφνες αλμυρίκια, σκίντα, θάμνους και αγριολούλουδα και δεκάδες άλλα στολίδια της φύσης
   Βόρεια στο βάθος ο ιστορικός Λαπίθας, ως επαμφοτερίζων χαμαιλέων,  με τη λίμνη του Καϊάφα, γονατισμένη μπροστά του και νότια το βουνό της Κυπαρισσίας να αγκαλιάζει την πόλη που προσπαθεί να το φτάσει για να λάβει έναν ασπασμό.
    Δυτικά η παντοκρατορία του  απέραντου γαλάζιου, το Ιόνιον Πέλαγος, που όταν βυθίζεται ο παντοκράτωρ ήλιος και μας αποχαιρετά νικημένος από την αρχέγονη θεά Νύκτα όλο το τοπίο ντύνεται με αυτοκρατορική πορφύρα από τις ανταύγειες του ηλιοβασιλέματος. τριανταφυλλί μετά βυσσινί και μετά γκρενά. Εσπερινή φωτοχυσία και μέθεξη!
  Οι συνδυασμοί των χρωμάτων με όλες τις αποχρώσεις, οι τέλειες πινελιές,  αναμεμειγμένες με τις τόσες μεθυστικές μυρουδιές, το τιτίβισμα των ζωυφίων, το θρόισμα των πεύκων και ο αιώνιος φλοίσβος των κυμάτων σχηματίζουν τον πιο ζωντανό Πίνακα!!! 
  Κι ανάμεσα οι αμμοθίνες σαν μεγάλα βυζιά αγελάδας φτάνουν μέχρι την απέραντη χρυσαφιά αμμουδιά. Στην άκρη της, στα σύνορα με τους παραλιακούς αμμολόφους  είναι τα κρινάκια της Παναγιάς. Προσμένουν το καυτό  καλοκαιράκι με τα κατάλευκα κρινάκια τους να ανθίσουν και να καλωσορίσουν τις χελώνες, τα ζωντανά Θεία δώρα, που όπου να ΄ναι καταφτάνουν. Στη συνέχεια θα αποτελέσουν τα αναμμένα κεριά σε όλη την μυσταγωγία με τα εκκολαπτόμενα  χελωνάκια!!! 
   Σίγουρα αυτές οι χελώνες Καρέτα-Καρέτα έχουν επιλέξει αυτόν τον ευλογημένο τόπο από τα πανάρχαια χρόνια με Θεία επιφοίτηση !!!
      Όλα είναι μια μαγεία και τυχερός όποιος τα ζει και τα ...νοιώθει!
 Βεβαίως όλος ο δήμος μας αποτελεί της Φύσης χάρισμα και του Θεού ευλογία!
Είμαστε στην καρδιά του Πυλιακού Πεδίου, στο κέντρο του βασιλείου  του σοφού Νέστορα.
     Οι φωτογραφίες φανερώνουν εν μέρει το μεγαλείο!!! 
     Θαυμάστε τα!!!

[Αρκετά κεντήματα του λόγου είναι δάνεια από τα
 εξαίσια κείμενα του Νανούρη στην ΕΦ-ΣΥΝ] 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου