theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ & ...ΦΙΛΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

 


Αιχμή της "Πρωινής" χτες...

        Κάτι αιωρείται στη θολή ατμόσφαιρα της Ζαχάρως. Η μεγάλη πλάκα θα είναι η μεταγραφή του Πανταζάρα στον Αλεξανδρόπουλο. Λέτε; Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!!! 
Όμως τι λέει η πικρή εμπειρία; Και τι έγινε μπορεί να διαφέρουν στο μπόι αλλά στο ανάστημα είναι τάλε κουάλε: πατριαρχικό, συγκεντρωτικό, λαϊκίστικο, αντιλαϊκό, προσωποπαγές.


ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ

  • ΚΑΙΑΦΑΣ: και οι δυο λεβέντες είναι υπέρ του να  δοθεί σε ιδιώτη [ Αυτοί και η Ν.Δ τον λένε επενδυτή που θα φέρει ανάπτυξη προς όφελος του τόπου. Τρομάρα τους..... 
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Και οι δυο ανήκουν γενικώς στον νεο-φιλελεύθερο  χώρο, φορώντας τον μανδύα του...ανεξάρτητου. Στην ουσία ρέπουν σε ακροδεξιά κελεύσματα .με έντονη τοπικιστική χροιά, [ ακραιφνείς πατριώτες] οπότε είναι κατά του δημοσίου και του κράτους. Και των δύο ο λόγος αρκετά κενόδοξος και φαντασιακός με απίθανα μαργαριτάρια και φανφαρισμούς. Ο ένας οραματίσθηκε εμπλουτισμό του τοπικού πληθυσμού και δη του ασθενούς κι ο άλλος διατυμπάνιζε ανέφικτες διακηρύξεις έως και την εξαφάνιση της φτώχειας από το  δήμο, κόντρα στη γενική κατάσταση της χώρας.
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Π. Δ. Αμφότεροι έχουν λαθεμένη και διαστρεβλωτική αντίληψη του Περιβάλλοντος. Στο κεντρικό περιβαλλοντικό θέμα του τόπου, το Π.Δ  ένας συμπληρώνει τον άλλον στην αδιάκοπη δίωξη και άσκοπη, αδύνατη[..ΕΕ] επιδίωξη της κατάργησής του. Και μάλιστα κόντρα σε όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, που τις συκοφαντούν ασύστολα και τις περιφρονούν αλλά ακόμα και κόντρα στις τεκμηριωμένες σχετικές θέσεις αρχές όλων των κομμάτων. Με πρόσχημα το δήθεν καλό των δημοτών έχουν προβεί σε διάφορες κινητοποιήσεις όλες μάταιες  αλλά αστείες και εντελώς άλογες. Συνάμα χώρια αλλά παράλληλα έχουν συλλέξει αιτήσεις για την κατάργηση της ταφόπλακας του τόπου όπως αποκαλούν το Π.Δ. Οι δε πάμπολες δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο είναι δείγματα λαϊκισμού και φαιδρότητας και ..ανεξήγητης εμμονής..
  • ΠΑΡΑΘΙΝ ΑΛΩΣ: Και οι δυο τη δική τους ευθύνη τη ρίχνουν στην ΕΤΑΔ.    Τραγέλαφος!!!
  • ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ -ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Τα έργα τους είναι έργα βιτρίνας και φτηνού εντυπωσιασμού, με μικροπολιτικές σκοπιμότητες όπως αγροτικοί δρόμοι, παιδικές χαρές, δρομοφωτισμοί με αποκορύφωμα το κλειστό γυμναστήριο και το Πολύκεντρο. Ούτε κατά διάνοια ασχολία ή απλή σκέψη για το μέγα προβλήματα του τόπου που είναι η ύδρευση και η αποχέτευση. Για το αιώνιο και ουσιαστικό πρόβλημα της αγροτιάς που είναι η απουσία κάθε μορφής συνεργατικής οργάνωσης και παραγωγής, που καίει ειδικά την Ηλεία, ούτε κουβέντα! Για τον έρμο βιολογικό της Ζαχάρως, τα ίδια κι ο Παντελής κι ο Παντελάκης. Τη λίμνη την κατάντησαν βόθρο της πόλης.....
  • ΔΕΥΑΖ: Η μόνη δημοτική εταιρεία είναι καταχρεωμένη  με τα τέλη στα ύψη σε βάρος των δημοτών [ εφαρμογή του ειδικού τέλους 80% στις πλάτες των δημοτών]
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Τον ένδοξο Ολυμπιακός Ζαχάρως, το έμβλημα της πόλης από τα προπολεμικά χρόνια, [έτος ίδρυσης 1932], τον ενταφίασαν στην κυριολεξία. Λόγω δυσθεώρητων χρεών στην ΕΠΣ Ηλείας   διαγράφτηκε εντελώς από όλα τα αθλητικά κιτάπια. Με ένα λόγο έσβησε από το χάρτη! Αφανισμός! Νεκροθάφτες και οι δυο τους με τις αστόχαστες ενέργειες σκοπιμοτήτων. Εδώ δυο φορές τραγέλαφος.
  • ΔΗΜΌΤΕΣ: Ουδεμία ενέργεια για την ανακούφιση των δημοτών που έχουν ανάγκη, άποροι, τσιγγάνοι, μετανάστες, δημοτικό παντοπωλείο, δημοτικό φροντιστήριο ελάφρυνσή τελών ή κάτι άλλο ανάλογο. {δείτε την Κρέστενα στο τοπικά νέα σήμερα}
  • ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αν και ο νόμος της  Τ/Α καθορίζει σαφέστατα δημοκρατικούς μεθόδους εξάσκησης όπως κοινοτικές γενικές συνελεύσεις, δημοψηφίσματα, στο δήμο μας ουδέποτε εφαρμόστηκε κάτι τέτοιο. 

Βεβαίως υπάρχουν και ΔΙΑΦΟΡΕΣ όπως:

  • Ο ένας είναι επιστήμων, γιατρός κι ό άλλος αστυφύλαξ ή χωροφύλαξ, όμως τροχονόμος και δη σωματοφύλακας του αλησμόνητου Βαγγέλα, αλλά & Δ/ντης του γραφείου του, στο πολύπαθο υπουργείο.
  • Νομοταγής ο ένας, κι ο άλλος στα αρχ..παπούτσια του.
  • Ο Πανταζάρας είναι καπάτσος με προσωπικές προσεγγίσεις και όχι εκδικητικός και ολίγον μοβόρος, ας πούμε, όπως ο άλλος λεβέντης μας. Τόσα και τόσα έχω σούρει στον Πανταζάρα κι όμως όταν με συναντά με χαιρετά εγκάρδια. Προχτές στην πλατεία λέει στη ομήγυρη[Κουμπαράκος, Αρφάνης και σια]: είναι το καλύτερο παιδί! Ο Αλεξανδρόπουλος, μετά από μια απλή κριτική ...με ξέγραψε αν και τόσα έκανα για την πάρτη του στα δύσκολα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου