theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΙΚΟ ΚΟΡΟΒΕΣΗ

 ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΕΚΤΕΝΩΣ 
ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΩΙΝΗ

Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε 
ότι αμέσως μετά το e-mail  στον Νίκο 
τα μηνύματα είναι πολύ θετικά!!!

     Αγαπητέ Νίκο 

   Εν πρώτοις, αφού σε καλημερίσω, πρέπει να σε ενημερώσω ότι η όποια κριτική μέχρι και περιπαιχτική σάτιρα από  τούτο το βήμα στο άτομό σου, δεν έχει ίχνος προσωπικής εμπάθειας ή κακεντρέχειας, αλλά γίνεται πάντα στο όνομα της αντιμετώπισης της εξουσίας, της κάθε εξουσίας και των φορέων της, μαζί και των προσώπων που την  εκπροσωπούν.
   Λοιπόν με την παρούσα θίγουμε ένα γνωστό μεν θέμα αλλά παροπλισμένο, αν και είναι τόσο σημαντικό για τον δήμο μας και επί προσθέτως  άπτεται σαφώς των αρμοδιοτήτων σου, ως κύριο θέμα πολιτισμού.

     Πριν από αρκετά χρόνια, το 2013  είχαμε προβεί σε μια μεγάλη εκστρατεία, μέσα από το yannitsochori.blogspot.com, με πολλές δημοσιεύσεις επιστημονικών έργων και συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες, προέδρους τοπικών πολιτιστικών συλλόγων [1] και με την Έφορο της Αρχαιολογίας Ολυμπίας, προκειμένου να λάβει χώρα μια διημερίδα, ένα συνέδριο καλύτερα, με ειδικούς επιστήμονες [αρχαιολόγους, ιστορικούς] με αντικείμενο την Πύλο του Νέστορα.

     Είναι αναγκαίο, λαμβάνοντας υπόψη ότι:
  •    Το "που έκειτο η Πύλος" αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα της αρχαιολογίας
  •   Το θέμα αφορά τα μέγιστα τον τόπο μας, που όπως ξέρεις καλείται «Πυλιακόν Πεδίον» από την εποχή του Στράβωνα. 
    Δυστυχώς, αν και είχαμε πάρει τη σύμφωνη γνώμη και τη συγκατάθεση της Εφόρου της Ζ"  ΕΠΚΑ στα Ολύμπια, δεν καταφέραμε να διοργανώσουμε το εν λόγω συνέδριο
, που σημειωτέον θα έπαιρνε μεγάλη διαφήμιση στα αρμόδια επιστημονικά περιοδικά αλλά και στα τοπικά και εθνικά ΜΜΕ.
   Είναι λοιπόν ανάγκη να πάρεις το θέμα προσωπικά στην πλάτη σου, ως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και ως πατριώτης, συνδημότης, ώστε να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση.[2]
  Σε αυτά τα πλαίσια, αρχικά νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και την συμπαράσταση, αρωγή του δήμου να συγκροτηθεί   μια πενταμελής επιτροπή, υπό την δική σου προεδρία και τη συμμετοχή του αντιδήμαρχου Ζαχάρως, υπεύθυνου για τον πολιτισμό.
  Είμαστε σίγουροι ότι θα υιοθετήσετε τα παραπάνω και μάλιστα με ζέση και ενθουσιασμό.

[1] Τότε  ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κακοβάτου, συμμετείχες στην οργανωτική επιτροπή.
[2] Ευνόητο είναι ότι είναι αποτελεσματικότερο η όλη εκδήλωση να γίνει στον Κακόβατο, αν είναι δυνατόν, ή στο πνευματικό κέντρο του Δήμου με παράλληλη επίσκεψη στους γνωστούς θολωτούς τάφους.
Σημείωση: Σου κάνουμε γνωστό η παρούσα επιστολή θα αποσταλεί στον τοπικό τύπο και άλλα τοπικά ΜΜΕ, καθώς και μια ανάλογη στον δήμαρχο Ζαχάρως.
 
 Μετά τιμής
 Θεόδωρος Κόλλιας
Διαχειριστής του yannitsochori.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΣΤΙΣ 27-10-21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου