theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

8 Μάρτη 2022 Και πάλι γιορτή γυναίκας στην Καλίδονα!!!

        Τριανταφυλλιά Νιάρχου
        Πρόεδρος του Πολιτιστικού 
                           Συλλόγου Καλίδονας

      8 Μάρτη 2022 Και πάλι γιορτή γυναίκας στην Καλίδονα!!! Όχι βέβαια με τις πολυτέλειες του παρελθόντος, αλλά πάνω από όλα με σεβασμό και εκτίμηση στο γυναικείο φύλο και ειδικότερα στις γυναίκες του χωριού μας . Στις γυναίκες αυτές που με τις όποιες δυνατότητες είχαν σε κάθε κάλεσμα του Συλλόγου μας ήταν παρούσες…. Με αυτές τις γυναίκες δημιουργήσαμε και προσφέραμε τα καλύτερα στην μικρή κοινωνία του χωριού μας και όχι μόνο.


Οι γυναίκες αυτές που άφησαν άλλα πράγματα από την καθημερινότητα τους, προκειμένου η κάθε μια, με τον δικό της τρόπο, να ενισχύσει τις δράσεις του Συλλόγου μας.. Ο Σύλλογος ήταν για αυτές πόλος συνεργασίας και κοινωνικοποίησης όλων των γυναικών. Ποτέ μα ποτέ όταν τους ζητούσα την βοήθεια τους δεν βαρυγκώμησα ν.
Η πρόεδρος τις ευχαρίστησε για την παρουσία τους στο σημερινό κάλεσμα του Συλλόγου και έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, τόνισε ότι νιώθει συγκινημένη, αλλά και υποχρεωμένη γιατί έρχονται στη μνήμη της γεγονότα και στιγμές που δεν είναι δυνατόν να καταγραφούν… χαρακτηριστικά είπε:<< Μου δείξατε εμπιστοσύνη, μου δώσατε απλόχερα πολλά θετικά και αρνητικά στοιχεία. Όλα έπαιξαν ρόλο στην πορεία μου ως Πρόεδρος του Συλλόγου. Με βοηθήσατε να αποκτήσω εμπειρίες, να αποκτήσω γνώσεις, να αξιοποιήσω όλες τις προσωπικές μου ιδέες για το συμφέρον του χωριού μας. Με τον τρόπο αυτό θα μεταδοθούν όλα στις επόμενες γενιές…… Πάντα προσπαθούσα να σας κάνω ν χαρούμενες. Πάντα σας καλούσα. Δεν σκέφτηκα μικρόψυχα ποτέ. Έκανα εισηγήσεις στο ΔΣ, και αν τα οικονομικά μας , μας επέτρεπαν, διοργανώναμε μονοήμερες εκδρομές, απογευματινούς περιπάτους δωρεάν για όσες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. Το θεωρούσα κίνητρο για να συμμετέχουν και αυτές που για τον Α ή Β λόγο δεν μπορούσαν. Πάντα στις γιορτές Γυναίκας και Μητέρας ο Σύλλογος τους προσέφερε δώρα. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου πάντα να έχετε υγεία, οικογενειακή ευτυχία και η ηλικία σας να μην σας δυσκολέψει ποτέ να προσφέρετε για το χωριό τους. Κλείνοντας την μικρή ομιλία της τόνισε ότι . με σεβασμό και εκτίμηση σε όλες τις γυναίκες που συνεχίζω να συνεργάζομαι, τη μικρή αυτή αναφορά μου θα την αφιερώσω στη μνήμη όλων των γυναικών που δεν είναι αναμεσά μας. Στις γυναίκες αυτές που άφησαν το στίγμα τους στην κοινωνία του χωριού μας, δημιούργησαν οικογένειες, δούλεψαν μέρα νύχτα για να συντηρήσουν τις Οικογένειές τους, κάθισαν πολλές ώρες στον αργαλειό να ντύσουν τα μέλη της οικογένειάς των και να στολίσουν το σπιτικό τους. Υποκλίνομαι στη μνήμη τους με πολύ σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη.
Με λίγα λόγια οι γυναίκες της Καλίδονας έγραψαν τη δική τους ιστορία στο πέρασμα των χρόνων. Αυτές τις γυναίκες τιμήσαμε σήμερα όχι μόνο τις παρούσες αλλά και αυτές που απουσίαζαν για το δικό της λόγο η κάθε μια..
Η ταμίας κα Ελένη Περράκη που ήταν και ο κύριος συντελεστής αυτής της εκδήλωσης, τις ευχαρίστησε, αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχαν και συνεχίζουν να έχουν όλα αυτά τα χρόνια.
Την ημέρα αυτή την αφιέρωσαν στην μεγαλύτερη της παρέας , την Ελένη Χριστοπούλου του Χρήστου, ετών 90 παρακαλώ , η οποία με το κέφι της τη διάθεση της και το χορό της μας έδωσε πολύ αισιοδοξία.
Τα κεράσματα και όλα τα νηστίσιμα εδέσματα καθώς και ένα μικρό δωράκι στην κάθε μια ήταν προσφορά του Συλλόγου μας. Ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν για αυτές τις γυναίκες που πάντα είναι δίπλα στο Σύλλογο.
Και του χρόνου καλύτερα πάντα με υγεία και με την ευχή να μην λεί
πει καμιά από κοντά μας..!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου