theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

ΑΒΡΌΧΟΙΣ ΠΟΣΙ & ΤΑ ΚΡΑ - ΚΡΑ ΤΗΣ...ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑΣ α]

     "Θάνατος είναι οι κάργες που χτυπιούνται
στους μαύρους τοίχους και στα κεραμίδια".., [ΚΑΡΥΩΤΆΚΗΣ]
  Τη Δευτέρα  αναφέρθηκα αρκετά λεπτομερώς στη "μαύρη καλιακούδα",  με το πώς βρέθηκα θετικός στον Covid-19   καθώς και στα τραγελαφικά παρατράγουδα με αυτούς που ενώ έχουν ταχθεί να φυλάττουν τις Θερμοπύλες της ζωής μας ενεργούν με τρόπο εντελώς ανεύθυνο και συνάμα επικίνδυνο παίζοντας στην κυριολεξία με την ανώτατη αξία  του ανθρώπου την  υγεία. Μακάρι τέτοιοι ..κάργες να είναι λίγοι,  τόσο κακό κάνουν και σε μας αλλά και προσβάλλουν το υψηλό λειτούργημα του γιατρού. 
    Σήμερα πλέον πάμε αισίως στην 7η ημέρα από το θετικό μοριακό τέστ, PSR οπότε με μεγάλη σιγουριά μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι πέρασα της δοκιμασία αβρόχοις πεσί μόνο με απλές βιταμίνες. 
  Τι να λέμε ο φόβος και η τρομοκρατία έχει πάρει άλλες διαστάσεις με πρωτόγνωρο πρόσωπο, πολύ περισσότερο στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία..΄
Σε μένα μαζί και θυμός και οργή για τον οικογενειακό γιατρό που δυστυχώς όπως λένε πολλοί φίλοι αυτό κάνουν οι περισσότεροι από δαύτους. 
Συνεχίζω λοιπόν και σήμερα στο ίδιο μοτίβο καταγγελίας γιατί πιστεύω κάτι θα είναι ωφέλιμο.
   Αυτοί οι τύποι λοιπόν όπως ο λεγάμενος οικογενειακός γιατρός αυτά τα κάνουν συνειδητά, ρυμουλκούμενοι από τα πιο φτηνά και αισχρά κίνητρα με πρώτο αυτό του χρήματος και του χρηματισμού.  
Μια άποψη είναι ότι πολλοί γιατροί, που δεν έχουν ή την κατάλληλη υποδομή, γνώσεις ή εμπειρία καθίστανται ευθυνόφοβοι και σε φορτώνουν αντιβιοτικά και άλλα, πολλά φάρμακα για πάσα νόσο και πάσα μαλακία. Τι να πω και πώς αλλιώς να τους χαρακτηρίσω αφού η πιο ειδική και υπεύθυνη αλλά και ανώτατη αρχή   για το covid-19 που είναι η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και η  Επιτροπή  Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας  τους δίνει σαφέστατες και συγκεκριμένες οδηγίες για κάθε περίπτωση ασθενών με το νι και με το σίγμα, κι αυτοί δεν πρέπει καν να τις διαβάζουν. Οι μεγάλοι επιστήμονες..


     Λοιπόν αυτός ο μπούσουλας, ο τόσο χρήσιμος, είναι ο "Θεραπευτικός αλγόριθμος" του ΕΟΔΥ [Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας] (φωτο επάνω)
Για την δική μου περίπτωση στην οποία περιλαμβάνεται το 80 με 85%τ ων θετικών κρουσμάτων, δηλαδή ενήλικα άτομα θετικά μη νοσηλευόμενα με η χωρίς παράγοντες κινδύνου[1] και χωρίς ενδείξεις, συμπτώματα.

Σε αυτή την περίπτωση ρητά αναφέρεται Δεν χορηγείται ειδική φαρμακευτική αγωγή κι ο ασθενής παρακολουθεί την θερμοκρασία του και τον κορεσμό οξυγόνου με οξύμετρο τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Προτείνεται καλή ενυδάτωση, λήψη αντιπυρετικών και κλινοστατισμός μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού. 
Επί ενδείξεων χορηγούνται αντιβιοτικά  επί κλινικών, απεικονιστικών ή εργαστηριακών ενδείξεων συλλοίμωξης με βακτηριακή πνευμονία, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων για την πνευμονία της κοινότητας [2]
  Κι όμως ο "δικός" μου  έδωσε ένα σωρό φάρμακα, που τα περισσότερα απαγορεύονται δια ροπάλου για όλες τις περιπτώσεις εκτός νοσοκομείου όπως:
κινολόνες[Avelox],ΖΙΤΗΡΟΜΑΧ, 
ήπαρίνη-αντιπηκτικές ενέσεις [CLEXANE], εισπνοές[FOSTER] 
αλλά κορτιζόνη γι΄ ότι κι αν συμβεί.
     

 Τέτοιες λεπτομερείς οδηγίες δίνονται για ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις.

  Την Κυριακή το βράδυ με παίρνει τηλέφωνο [αυτό πολύ θετικό αλλά ,αλλά..] κι αμέσως τον ρωτώ εάν έχει υπόψη του τον σχετικό αλγόριθμο του ΕΟΔΥ, ο οποίος να τονίσω απευθύνεται ειδικά στους γιατρούς. Και τι μου λέει ο αθεόφοβος: Αυτά είναι μια γενική μπροσούρα και τα γράφουν για να μη πηγαίνουν οι ασθενείς στα νοσοκομεία. Έπαθα την πλάκα μου. Κι όταν του τόνισα ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα που μου έδωσε ρητά τα απαγορεύει άρχισε τα κλαψουρίσματα, δεν ήθελα το κακό σου και τέτοια, κι όταν μετά του είπα ότι σαν κτηνίατρος έχω δουλέψει ένα φεγγάρι στον ΕΦΕΤ [Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων] και δεν ξέρω τι θα πράξω,  τότε  χέστηκε πάνω του.....
Δυστυχώς μαθαίνω ότι οι περισσότεροι ιδιώτες γιατροί έτσι ενεργούν και φέρονται. 
Γαμώ το, έχουν εμπορευματοποιηθεί τα πάντα, 
κυκλώματα, μίζες και διαφθορά παντού 
Και η ζωή ακόμα!!!
    Από την άλλη ευτυχώς η Όμικρον έχει μεγάλη νοσηρότητα αλλά ήπια συμπτώματα. Είναι νόσημα του άνω αναπνευστικού συστήματος.  
Στο Γιαννιιτσοχώρι μου λένε ότι  οι μισοί είναι θετικοί και βράζει από τον πυρετό.
Εύχομαι από καρδίας περαστικά σε όλους
 και να διαβάσετε τον εν λόγω αλγόριθμο.
[Δεν χρειάζεται να είσαι γραμματιζούμενος για να τα καταλάβεις, είναι τόσο απλά]

[1] αναφέρονται λεπτομερώς στον αλγόριθμο.
[2] Κι ο λεβέντης μου ούτε καν με εξέτασε, [βασική αρχή της ιατρικής και όχι μόνο] είδε λέει το ιστορικό μου προ τριών  ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου