theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Η ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ ΜΕ ΟΜΙΚΡΟΝ

 ΑΔΕΡΦΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ,
 ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ 

      Προχτές, την Παρασκευή, έγραφα επί λέξει: "Μαύρη μαυρίλα έχει πέσει.." Σήμερα να προσθέσω: «Μαύρη σαν Καλιακούδα» Είδα τα σύννεφα λες και είχα μια προαίσθηση.
        Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

    Τις προάλλες, τις ημέρες των Αγίων Θεοδώρων κατέβηκα με χαρά, όπως πάντα, στο χωριό μου. "Όλα καλά και όλα ωραία". Πρώτη μου δουλειά να επισκεφτώ τα αγαπημένα μου μέρη περιβόλι [με τις γερασμένες πορτοκαλομανταρινιές από τα νιάτα του πατέρα μου] τη μπούκα της Νέδας και τη θάλασσα και να καταθέσω τα διαπιστευτήρια μου στη Ζαχάρω [καφεδάκι με τα φιλαράκια-Κουμπαράκο και Αρφάνη-  στην πλατεία με τη σχετική κόντρα. [2] 
Πήρα γλυκά [3] για το ξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων στους Αγγέλους, μόνο που δεν πρόλαβα να πάω καθότι ο "Παπαφλέσσας", μια η παγωνιά και μια η πανδημία, σχόλασε άρον-άρον, "Πιστεύω και Πάτερ ημών" τα πέρασε στο άψε σβήσε. 
Ας είναι, ίσως καλύτερα, μοίρασα τα γλυκά στη γειτονιά.
   Την άλλη μέρα, η θεία μου, η Λουκία, που κρατάει το πατρικό μας καλύτερα από τους μακαρίτες γονείς μου, τόσο άξια είναι παρά το χτύπημα της μοίρας από μικρή, αρρώστησε κατά τα συνήθη, βήχας και πυρετός. Αμέσως Self Test θετικό.  Κρατάτε Τούρκοι τα άλογα. Πόσους θα γέμισε στην εκκλησία, ποιος να ξέρει, ακόμη και οι Άγιοι είναι στα θύματα…
Τη Δευτέρα το πρωί σε αντίστοιχα τεστ εγώ κι ο αδελφός μου ήμασταν αρνητικοί και συνάμα είχαμε επιβεβαίωση της Λουκίας. Οπότε εγώ ως άμεσα ευεπίφορος και ευάλωτος λόγω κατάστασης έφυγα για Αθήνα. 
  Όλα πήγαιναν καλά και τίποτα το ανησυχητικό δεν συνέβη, όπου μετά από πέντε ημέρες, την Παρασκευή πρωί, πηγαίνω και κάνω  PSR. Ανοίγω το απόγευμα το …..και ξαφνικά σκεπάζουν την οθόνη τα αποτελέσματα, θετικός κι ο κύριος. Δεν το περίμενα βέβαια και μούρθε  ο ουρανός σφοντύλι.
Ήμουν ασυμπτωματικός εντελώς. 
   Οπότε τι να κάνω παίρνω τηλέφωνο τον οικογενειακό γιατρό, που είμαι γραμμένος εδώ και κανά 2-3 χρόνια, αν και δεν τον είχα απασχολήσει ποτέ.
Μου λέει λοιπόν με εκείνο το περισπούδαστο και απόμακρο λόγο. 
- Ξέρετε κ. Κόλλια πρέπει να στείλετε έναν άνθρωπο να του γράψω την αγωγή.
-  Μα είμαι στο σύστημα με την άυλη συνταγή…Δεν έχω κανέναν
- Όχι, όχι, η άυλη είναι μόνο για να κάνουμε οικονομία στα χαρτιά, δεν γίνεται αλλιώς..
Κατάλαβα πως έπρεπε να καταθέσω τη…μίζα. [4]
Τι να κάνω μπροστά στη υγειά μας αυτά τα προσπερνάμε..Τέλος πάντων ..
-Καλά του λέω κάποιον θα στείλω…
  Πράγματι πήρα το Λενάκο τηλέφωνο κα το βράδυ στις 9 πήγε στο ιατρείο του και της έγραψε ένα κατεβατό. Μάλιστα της τόνισε ότι πρέπει να αρχίσω τη θεραπεία από την ίδια βραδιά. Οπότε βρίσκω τα διανυκτερεύοντα  και σε μια ώρα περίπου η Λένα μου αφήνει στη σκάλα μια τσάντα γεμάτη φάρμακα.
Αν έχετε τον θεό σας δηλαδή...
   Όταν τα είδα έπαθα την πλάκα μου…
- Δύο αντιβιοτικά: ΖΙΤΗΡΟΜΑΧ ΚΑΙ Avelox ( κινολόνη]
- CLEXANE [ηπαρίνη-αντιπηκτικές ενέσεις]
- FOSTER [κορτιζονούχο για  εισπνοές]
- SUOMI[κορτιζόνη πόσιμο διάλυμα]
- OPRAZIUM[ευστόμαχο]
- Lacto Levure [συμπλήρωμα διατροφής]
ΟΔΗΓΊΑ: Όλα να τα αρχίσω άμεσα εκτός από το  SUOMI -να το πάρω σε περίπτωση δύσπνοιας.
    Εν τω μεταξύ τηλεφωνήθηκα με τον Μίμη Μίντζα, συμμαθητή, φίλο, γιατρό Δντή Ε΄ Παθολογίας Ευαγγελισμού μέχρι πριν από λίγο καιρό, και ρητά μου ξεκαθάρισε να πάρω μόνο βιταμίνες.
  Ο δε Γιώργος Ασημακόπουλος, αγαπητός συγκάτοικος στη Θεσ/νίκη για χρόνια Δ/ντής του Παθολογικού στο νοσοκομείο της Σπάρτης προς τιμή του μου λέει:
"Φίλε το θέμα είναι λεπτό και πολύπλοκο, θα το μελετήσω και θα σε πάρω γρήγορα.
  Με αυτά τα δεδομένα δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν σε μεγάλο δίλημμα ..Με κρύα καρδιά άρχισα να τα παίρνω και συνέχισα και το Σάββατο το πρωί και το μεσημέρι.    
 Συνάμα παίρνω τηλέφωνο και τον ΕΟΔΥ όπου η πρώτη ερώτηση   ήταν εάν με εξέτασε ο γιατρός που  μου έδωσε αυτά τα φάρμακα και μου συνέστησε πριν τα πάρω να με δει ένας γιατρός ειδικός.
  Ήμουν σε πλήρη αμηχανία, πολύ  μπλεγμένος και αρκετά - δεν το κρύβω - φοβισμένος.  
Και να που το Σάββατο το απόγευμα  με παίρνει ο Γιώργος και χωρίς δεύτερη κουβέντα  με καθοδηγεί στη σελίδα του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα στο «Θεραπευτικό αλγόριθμο ενηλίκων μη νοσηλευόμενων με COVID-19» 
Αμάν λέω τέτοια ανευθυνότητα και δη από νέο γιατρό. Έγκλημα.
 Τελικά αμέσως διέκοψα ΟΛΑ τα φάρμακα και παραμένω ασυμπτωματικός και απομονωμένος στο σπίτι μου, περιμένοντας να περάσουν άλλες τρεις ημέρες.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά..
   Η συνέχεια για την  όλη ιστορία με τον σοβαρό τραγέλαφο με τους κ.κ. Ιατρούς που πολλοί είναι ανεύθυνοι και προσβάλλουν βάναυσα το ιερό τους λειτούργημα, δραχμοφονιάδες του κερατά, στην ανάρτηση της Τετάρτης, βεβαίως καλώς εχόντων των πραγμάτων.
{μαζί και το τηλέφωνο, που με πήρε ο ίδιος χτες το βράδυ της Κυριακής, με όλα τα ..ωραία και θαυμαστά που είχα με τον μεγάλο οικογενειακό γιατρό}.
 Μεγάλη φάση…..

 [1] Θετική και η άλλη θεία μου η Σοφία. Ευτυχώς που όλα πάνε πολύ καλά!!!
[2] Είναι  ζωντανή αντιπαράθεση διαφορετικών απόψεων καθόλα απαραίτητη και βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας. Άλλοτε επέρχεται συμφωνία και συναίνεση και άλλοτε διαφοροποίηση. Την όλη ιστορία πολύ τη γουστάρω, τον  κίνδυνο να εξοκείλει τον έχουμε τόσα χρόνια αποκλείσει με τα κατάλληλα οχυρά, προκυμαίες  στα χίλια κύματα και ας λένε αρκετοί πικρόχολοι…..
[3] Πήρα δυο ειδών τυλιχτά και τα μισά είχαν λήξει. Δεν πρόλαβα να τους τα φορέσω καπέλο, αλλά το θέμα παραμένει στα ..υπόψη! Είναι και νέος επιχειρηματίας…
[4] Δεν ξέρω εάν έχει εφαρμοστεί ο θεσμός του Οικογενειακού γιατρού για όλες τις εφαρμογές [συνταγογράφηση, παραπεμπτικά], αυτό που ξέρω είναι ότι ρητά αναφέρεται ότι εάν προσέρχεται ο ασθενής στο ωράριο του γιατρού που έχει δηλώσει τότε δεν πληρώνεις τον οικογενειακό γιατρό. Τέλος μπροστά στα άλλα αυτό δεν είναι τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου