theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΤΙ ΠΑΠΑΓΟΣ ΤΙ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ

ένα είν του κόμμα

Τι έχεις Γιάννη; Ό,τι είχα πάντα 

Οι παλιότεροι αυτό το σύνθημα το έχουν δοκιμάσει στο πετσί τους και οι νεότεροι κάνουν πως δεν το νοιώθουν. Αυτή η ισοπεδωτική αντίληψη που εκφράζεται με το συγκεκριμένο σύνθημα καθώς και αυτή που εκφράζεται με το σύνθημα "Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα’’ απορρέουν από την όλη πολιτικοιδεολογική συνισταμένη του ΚΚΕ και αποτελούν τα δομικά στοιχεία του δογματισμού και της στείρας τακτικής από τα οποία κυριαρχείται. 
Ειδικά τούτη την εποχή ό,τι σχετίζεται ή προτείνεται από άλλους, εννοείται όταν δεν τους ελέγχουν, είναι απορριπτέο εκ των προτέρων. Τρανό παράδειγμα οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αλλά και στους περισσότερους δήμους. Στο όνομα της καθαρότητας και της μονοπώλησης της αλήθειας μπουρδουκλωμένοι αντέδρασαν εντελώς προσχηματικά και άκρως αντιδραστικά, παρόλο που πρόταξαν δήθεν τη συνείδηση. 

Η απαλλαγή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μετά από τόσα χρόνια, από αντιδραστικά και υπερ- συντηρητικά νύχια (Ψωμιάδηδες, Άνθιμοι, Κακλαμάνηδες και μια κουστωδία αγγέλων και αρχαγγέλων) για αυτούς δεν ήταν ποτέ το ζητούμενο, το διακύβευμα.  Για μια ακόμη φορά χρησιμοποίησαν την Τοπική Αυτοδιοίηση εργαλειακά. Μοναδικό μέλημά τους έχουν την αύξηση του εθνικού ποσοστού και με αυτό το σκοπό θυσιάζουν, αγιάζουν τα πάντα. Βεβαίως απώτερος σκοπός παραμένει η ..Βαστίλη και για αυτό αγωνίζονται για την ωρίμαση των συνθηκών. Τα ίδια και απαράλλαχτα και στο δικό μας το δήμο της Ζαχάρως. Την 1η Κυριακή λοιπόν κατέβηκαν με τη δική τους υποψηφιότητα και μάλιστα με επικεφαλής το Χρ. Γιαννόπουλο, γραμματέα της νομαρχιακής Ηλείας. Από μια μεριά ας δεχθούμε πως πολύ καλά έκαναν καθότι με μικρό ποσοστό εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο. Τη 2η Κυριακή όμως μεταξύ Πανταζή και Αλεξανδρόπουλου το έπαιξαν …συνείδηση,  άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Καθαρόαιμοι, ντούροι επαναστάτες. 



Από τη μια μεριά  η αυθαιρεσία, η διαπλοκή και η παρανομία και από την άλλη μια υποψηφιότητα με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ μεν αλλά φορτωμένη με επιστημονικές και συνδικαλιστικές περγαμηνές. Βρε αδελφέ ο ένας επιτυχημένος επιστήμονας και δοκιμασμένος μάλιστα συνδικαλιστής, εκλεγμένος στο Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου (ας αφήσουμε τα βαρίδια από το ..καρντάσι, όχι ότι δεν έχουν σημασία) και ο άλλος λαϊκιστής και λαοπλάνος πρώτης κοψιάς, κατηγορούμενος και καταδικασθείς για σοβαρές παραβιάσεις του νόμου. Ο πολυθρύλητος Πανταζής γνωστός από παλιά τοις πάσι με το σκάνδαλο της κλοπής τηλεφώνων (Τόμπρας, Μαυρίδης, Πανταζής το τρίο καρέ  του τότε μαύρου ΠΑΣΟΚ  και από την άλλη ο Κων/νος Αλεξανδρόπουλος, Δ/ντής της Ψυχιατρικής Κλινικής  του Ευαγγελισμού. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης πολιτικής ήταν οι μεν ετεροδημότες οπαδοί τους να μην ξανακατέβουν τη 2η Κυριακή, οι δε ντόπιοι, απ΄ό,τι έλεγαν οι γνωστοί του χώρου, να πάνε κατά μεγάλη πλειοψηφία με τον Πανταζή. 
Το τελευταίο επεισόδιο έλαβε χώρα κατά την ορκωμοσία - μαϊμού  των δημοτικών αρχών που προσκάλεσε ο παυμένος δήμαρχος Πανταζής από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος λόγω της γνωστής παραβατικότητας και παρά ταύτα επανεκλεγείς στις εκλογές του Νοεμβρίου. Τα σχετικά με την τελευταία παραβίαση του νόμου έγιναν γνωστά με έγγραφο της Περιφέρειας στις 17/12/2010, όπου σαφώς ορίζεται ότι η επιβληθείσα αργία εκτείνεται και στη νέα θητεία και ότι ο Πανταζής είναι αναρμόδιος για ό,τι έχει να κάνει και με τις διαδικασίες της ορκωμοσίας. Ακόμη με την 41 εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών έγκαιρα είχε γίνει  σαφές ότι η ορκωμοσία δεν μπορούσε να γίνει πριν τις 21 του Δεκεμβρίου. Όλα αυτά τα έγραψε ο Πανταζής στα παλιά του τα υποδήματα, οπότε και ορκίστηκε δήμαρχος – μαϊμού και όρκισε  τους δημοτικούς συμβούλους – μαϊμούδια. Λοιπόν σε αυτή την ορκωμοσία – μαϊμού από τους 37 εκλεγμένους δημοτικούς σύμβουλους, συμμετείχαν και ορκίστηκαν   26 πανταζικοί, 3 του Αγραπιδά και ο 1 της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Χρ. Γιαννόπουλος με επιφύλαξη όπως είπε. Δεν ορκίστηκαν οι 6 του Αλεξανδρόπουλου και ο Μπούσμπουρας. 


 Ο εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιαννόπουλος στο ΙΟΝΙΟ FM   έριξε την ευθύνη για το μπάχαλο με την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως στην πολιτεία και δήλωσε «ότι εφόσον η παράταξη του είχε εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο, όφειλε να δώσει το παρόν» Σε μένα δε είπε ότι: «η παράταξή του ορκίζεται μόνο στα συμφέροντα του λαού»
                     
Πιάσε το αβγό και κούρευτο ή άρμεγε τη χελώνα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Είναι ευνόητο ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θέλησε να διαχωρίσει τα τσανάκια της και από τον Πανταζή αλλά και από το επίσημο ΠΑΣΟΚ. Κάτι ανάλογο που κάνει το ΚΚΕ στη Βουλή. Μόνο που η ορκωμοσία στη Sugartown από την πρόσκληση έως τη σύσταση  και  τη λειτουργία ήταν μαϊμού, εντελώς παράνομη και μόνο με την παρουσία τους από την μεριά τους την νομιμοποίησαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου