theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ

Scripta manent
Ή πέντε ταξίδια μέσα σε ένα.
Αυτό το ταξίδι ήταν εμμονή της Αργυρώς. Για να πω την αλήθεια για όλα τα ταξίδια επιμένει. Και για να τελειώνω με τις αλήθειες, αν δεν επέμενε δεν θα γίνονταν ταξίδια…
Για την Αίγυπτο είχα μια ανησυχία, I was nervous, που λέμε εμείς οι Αιγύπτιοι!. Τέλος πάντων αποφασίστηκε, το κλείσαμε και ξεκινήσαμε.
1η Ημέρα
 Πήγαμε μια ώρα νωρίτερα στο ραντεβού μας στην « Εθνική Άμυνα » γιατί αισθανόμουν έτσι περισσότερη ασφάλεια. Ο Δημήτρης και η Αρετή ήλθαν βέβαια στην ώρα τους και στην ώρα μας φθάσαμε στο αεροδρόμιο. Το αεροπλάνο της Egypt Air απογειώθηκε στις 13.45 και φθάσαμε στο Κάιρο στις 15.15. Μας περίμενε ο Γιώργος Ρεκτσίνης, ο οδηγός ή ξεναγός μας στην περιπέτεια. Είναι Έλληνας Αιγυπτιώτης με σπουδές Αιγυπτιολογίας και πρέπει να πω, πολύ ικανός. Στην διαδρομή προς το ξενοδοχείο ήταν πολύ κατατοπιστικός. Περάσαμε από τις καλές περιοχές της πόλης, αλλά και από κάποιες πολύ υποβαθμισμένες με σπίτια ασοβάτιστα. Αν τα σοβατίσουν, πληρώνουν φόρο, όπως μας είπαν. Αυτή η πλήρης εγκατάλειψη είναι ο κανόνας σ’ αυτή την χώρα, αλλά δεν μπορούμε τέλος πάντων να συζητάμε για αυτό. Φθάσαμε στο ξενοδοχείο και κανονίσαμε ραντεβού στις 7.30 σε συγκεκριμένο σημείο μια προβλήτας του Νείλου.
Το ξενοδοχείο λέγεται GRAND HYATT και είναι χτισμένο στη βορεινή άκρη ενός νησιού του Νείλου που λέγεται Ρόντα. Βορείως της Ρόντας βρίσκεται άλλο ένα νησί, η Γκεζίρα. Σ’ αυτό το άκρο της Ρόντας, λέγεται ότι «προσάραξε» το καλάθι που είχε μέσα το βρέφος Μωϋσή, όπου το βρήκε η κόρη του Φαραώ. Κάπως έτσι άρχισε το δράμα της ιστορίας που ζούμε μέχρι στις ημέρες μας !... Το 40 ορόφων ξενοδοχείο είναι υπερπολυτελές και τεράστιο. Όλα σ’ αυτή την χώρα είναι τεράστια : η χώρα, το Κάιρο, ο Νείλος, τα κτίρια, τα αγάλματα, η ιστορία της… Εγκατασταθήκαμε στον 12ο όροφο απ’ όπου η θέα είναι φαντασμαγορική. Σουρούπωνε, η πόλη ήταν φωτισμένη, όλα καθρεφτίζονταν στο ποτάμι, που λες κι έχει εμπιστοσύνη στη δύναμή του και γι αυτό είναι ήρεμο, δεν έχει ν’ αποδείξει τίποτε. Τέλος πάντων, στην ώρα μας ήμασταν μπροστά στο παπόρο που ξεκίνησε χωρίς χρονοτριβή την βόλτα του στο ποτάμι. Το δικό μας γκρουπ ήταν 15μελές, καθίσαμε δηλαδή σε δυο τραπέζια. Υπήρχε ορχήστρα με μια τραγουδίστρια σε πρόγραμμα μοντέρνο. Η ορχήστρα με ηλεκτρικό μπάσο, πληκτροφόρα, ντραμς και σαξόφωνο. Το φαγητό αυτοσερβιριζόταν, καλό ήταν και σε ποικιλία. Στο ίδιο στυλ όλες τις επόμενες μέρες. Υπήρχε και πρόγραμμα…βγήκε μία γκόμενα για ανατολίτικους χορούς κι ένας τύπος που χόρεψε τον στριφογυριστό δερβίση. 
 
Έκανε και διάφορα κόλπα ταχυδακτυλουργικά με δύο φορέματα και μας ζάλισε εμάς, αυτός δεν ζαλιζότανε με τίποτε. Η ιστορία αυτή στοίχισε 40 € το άτομο, έτσι οικονομικά αρχίσαμε δηλαδή !... Κάπως αργά επιστρέψαμε και επήγαμε για ύπνο. ....  
Κώστας Μαυρουδής & Αρετή Πάνου 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΑΝΑΤΡΕΞΑΤΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ "ΑΙΓΥΠΤΟΣ"  ΣΤΟ "ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ"  ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΣΤΗΛΗΣ Η όλη περιγραφή είναι καταπληκτική!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου