theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12.15 Μ.Μ. ΕΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΝΕ.Δ.Α.¨  ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ - ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ, ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ  ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΜΕΝΟΜΕΝΑ. 

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ 19-12-2010 ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΘΩΑ 
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Όπως είχαμε ηθική και νομική υποχρέωση, δεν λάβαμε υπόψη την πρόσκληση του κ. Π. Χρονόπουλου, επειδή είναι σε αργία και συνεπώς, κάθε ενέργειά του που σχετίζεται με τον Δήμο είναι νομικά ανυπόστατη.
Ο κ. Π. Χρονόπουλος, χρησιμοποίησε την τελετή της ορκωμοσίας την 19-12-2010 για να  αμφισβητήσει έμπρακτα το καθεστώς της αργίας στο οποίο τον έχει θέσει η Πολιτεία, για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Παρανόμησε συνειδητά, γιατί γνώριζε ότι ήταν σε αργία, όπως εξακολουθεί και σήμερα να γνωρίζει ότι είναι σε αργία, όπως αποδεικνύεται και από την αίτησή του στις 3.1.2011, προς το Διοικητικό Εφετείο Πατρών, όπου επίσημα δηλώνει ότι: «Κατά της διαπιστωτικής πράξης του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος άσκησα την από 12.7.2010 αίτησή μου περί ακυρώσεώς της, η οποία τελικώς απερρίφθη ως νόμω και ουσία αβάσιμη με την υπ΄ αριθμ.  3687/2010 απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου (δηλ. του Συμβουλίου της Επικρατείας) με αποτέλεσμα η θέση μου στην κατάσταση της αργίας να εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και σήμερα, δεδομένου ότι, όπως προανέφερα, η σε βάρος μου καταδικαστική απόφαση δεν έχει καταστεί αμετάκλητη καθόσον εκκρεμεί κατ’ αυτής αίτηση αναιρέσεως ενώπιον του Αρείου Πάγου». 
Από την παραπάνω δήλωση του κου Χρονόπουλου αποδεικνύεται ότι γνωρίζει και ότι χρονική διάρκεια της αργίας του δεν εξαρτάται από την θητεία του ή την επανεκλογή του, αλλά από το πότε θα προσκομίσει τελεσίδικη αθωωτική απόφαση.
Δυστυχώς στην έργω αμφισβήτηση της αργίας του (δηλαδή στην παράνομη ορκωμοσία που πραγματοποίησε την 19-12-2010) είχε συνεργούς ορισμένους συμβούλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αν και γνώριζαν ότι ο κ. Χρονόπουλος είναι σε αργία, αν και γνώριζαν ότι η διαδικασία της 19-12-2010 «ενέχει μείζονα ζητήματα νομιμότητας», όπως εγγράφως ενημέρωσε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο δημοτικός σύμβουλος κος Αγραπιδάς, έσπευσαν να τον συνδράμουν στην τέλεση της παρανομίας.
Αναρωτιούνται κάποιοι, ποια είναι η παρανομία που διαπράχθηκε στην ορκωμοσία της 19-12-2010 και ποιο αδίκημα έγινε;
Η απάντηση είναι προφανής. Διασαλεύτηκε η έννομη τάξη με αποτέλεσμα, μέχρι και σήμερα, ένα μήνα μετά, να μην έχουν πραγματοποιηθεί νόμιμες δημαιρεσίες, να μην έχουν εκλεγεί Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, Επιτροπές, Αντιδήμαρχοι, να μη λειτουργεί τίποτε και κυρίως να είναι άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η εύρυθμη και νόμιμη λειτουργία του Δήμου και όλα αυτά σε βάρος των πολιτών και της ανάπτυξης του τόπου.
Ακόμη και σήμερα 30-1-2011, κατά την επαναληπτική διαδικασία των δημαιρεσιών, ο προεδρεύον σύμβουλος κος Βλάχος δεν επέτρεψε στους συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης να λάβουν μέρος στις διαδικασίες, με αποτέλεσμα να είναι βέβαιη η ακύρωσή της από τον ελεγκτή νομιμότητας  Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης ΠΔΕΙΝ.
Τίποτε από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, αν είχε ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία την οποία, εγκαίρως, είχε υποδείξει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με το 1123/17-12-2010 έγγραφό της, σύμφωνα με το οποίο το δικαίωμα για την ορκωμοσία των νεοεκλεγέντων συμβούλων το είχε ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης και όχι ο σε αργία κ. Π. Χρονόπουλος. Η νομιμότητα μιας πράξης κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί και δυστυχώς η ορκωμοσία της 19-12-2010 μόνο δεινά έχει προκαλέσει.
Τελικά ο τόπος πληρώνει, για μία ακόμη φορά, τις κουτοπονηριές και τα φτηνά κόλπα που κάποιοι προσπαθούν να τα επενδύσουν με νομιμοφάνεια, ενώ εξακολουθούν συνειδητά να διαστρεβλώνουν τα πραγματικά γεγονότα. Πολύ φοβόμαστε ότι ο κ. Π. Χρονόπουλος και κάποιοι στενοί συνεργάτες του, φανεροί και κρυφοί, χάρη της πραγματοποίησης των στόχων τους, θα συνεχίσουν να ανάγουν τα προβλήματά τους σε προβλήματα του Δήμου και της κοινωνίας ολόκληρης.
Ο κ. Π. Χρονόπουλος παρανομεί διαρκώς από τις 19-12-2010 έως και σήμερα, με πράξεις στις οποίες τον συνδράμουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι που έλαβαν μέρος στις διάφορες «τελετές ορκωμοσίας» που ο ίδιος προκάλεσε. Όλοι μαζί παρανομούν συμμετέχοντας σε πράξεις που ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας έχει ακυρώσει. Δεν πρόκειται, όπως κάποιοι ισχυρίζονται, για «αθώες τελετές ορκωμοσίας» αλλά για έμπρακτη αμφισβήτηση της έννομης τάξης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου