theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011


ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ
Χρήστος Τριγύρης
Μία από τις κυρίαρχες αρχές είναι ότι όποιος ενεργεί, κινείται , δραστηριοποιείται αυτός κάνει και λάθη. Έτσι τα λάθη είναι για τους ανθρώπους! Λάθη δεν κάνουν οι νεκροί και όσοι δεν ασχολούνται παρά μόνον με τον εαυτούλη τους και το σπιτάκι τους. 
Έτσι και εγώ στη συγγραφή του βιβλίου «ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ» το 2008 που ως μια ιστορική, κοινωνική, λαογραφική επισκόπηση  του χωριού μου, είναι ένα ποίημα για την επαρχία, έκανα μπόλικα λάθη. Κανένα όμως από αυτά δεν έγινε ηθελημένα.

Το πιο σοβαρό για το οποίο επιβάλλεται επανόρθωση, έστω σαν μια συγνώμη, όσο κι αν άργησα, είναι  αυτό που έγραψα για τον Χρήστο Τριγύρη, φίλο από το Γιαννιτσοχώρι, ότι  διετέλεσε ΤΕΑτζής στη χούντα. Η αναμφισβήτητη αλήθεια είναι πως όχι μόνο δεν έκανε στα ΤΕΑ, αλλά ο αξέχαστος Βασιλάκης, ο πατέρας του και μαζί όλο το Τριγυρέικο ήταν αντιχουντικοί με βούλα. Από τους πρώτους στο χωριό με τον Γέρο της Δημοκρατίας και μετέπειτα με τον Ανδρέα. Δικαιολογημένα λοιπόν από τότε ο Χρήστος μου τάχει και μου τα σούρνει κάθε φορά που συναντιόμαστε. Πραγματικά κάθε φορά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου