theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ


ΑΝΏΝΥΜΟΣ 1: Από τους Πανταζικούς και τους παρατρεχάμενους όλα τα περιμέναμε και ακόμη περισσότερα. Αλλά από εκείνον το Δημήτρουλα, ποιος το περίμενε να πέσει τόσο χαμηλά; Ο κατήφορος δεν έχει όρια. Κρίμα που κατάγεται  από την περήφανη Άλβενα.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ 2: Μπράβο  λεβέντη Γ. Μπούσμπουρα να αγιάσει το χέρι σου….

ΑΝΩΝΥΜΟΣ 3: Ο Φώτης Δημήτρουλας, είναι ο νέος Σωτήρας της Ζαχάρως, ο επόμενος           Δήμαρχος.Ουστ από εδώ παλιορίμαλο.

ΖΑΧΑΡΑΙΟΣ: ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟ1969, ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ, Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ   …. ΚΑΝΤΗΛΑΝΑΦΤΗΣ-ΣΩΤΗΡ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΕ ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΤΕΑΤΖΗΔΕΣ. ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΜΑΔΑΡΧΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΤΕΘΕΤΑΙ ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ. ΕΚΕΙ ΛΙΠΟΝ, ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ  ΔΙΑ ΒΟΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΔΙΟΡΙΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΙΛΙΩΝΗ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑ ΒΟΗΣ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ….ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ…ΔΕΧΘΗΚΑΝ, ΤΟΝ Ν. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΨΑΡΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ. 

Θ. Κόλλιας: Με αυτά που αναφέρει ο φίλος Ζαχαραίος θυμήθηκα εκείνο το περιστατικό στη γέφυρα της Νέδας. Τότε, που λέτε, την ίδια μέρα με τον πλάτανο , οι Γιαννιτσοχωρίτες και οι κάτοικοι των διπλανών χωριών για να υποδεχθούν τον ανεκδιήγητο Παττακό συγκεντρώθηκαν πάνω στη γέφυρα . Με τα παλαμάκια και τα ζήτω, βγαίνει  ο Παττακός από το μαύρο αμάξι και ρωτάει: «Δε μου λέτε σας έφεραν ή ήρθατε μόνοι σας;» Παρά δίπλα βρισκόταν  η μακαρίτισσα η θεια Ασήμω και του λέει εκείνο το αλήστου μνήμης: «παιδάκι μου μόνοι μας ήρθαμε με τα πόδια. Τι να κάναμε; Ας κάναμε κι αλλιώς..»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου