theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Πως διορίζονταν οι ΔΙΟΙΚΗΤΈΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, πριν 37 χρόνια και πως "επιλέγονται" σήμερα.

    Σωτήρης Χ. Σωτηροπουλους*
    Ένα θέμα που το ξέρω πολύ καλά....
      Διαβάζουμε στον Τύπο, ποιους επιλέγει ο "ογκόλιθος της Υγείας" υπουργός κ. Κικίλιας.
Προτιμά, κυρίως συνταξιούχους στρατιωτικούς και 80νταρηδες γυρολόγους πολιτευτές των κομμάτων ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΑΝΕΛ.... κλπ.
     Ο γράφων, 40νταρης το 1982 διορίστηκα Πρόεδρος του "ΤΖΑΝΕΊΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΠΕΙΡΑΙΆ", προταθείς απο μια εμβληματική πολιτική μορφή του ΠΑΣΟΚ τον Δ/ντη του Πολιτικού Γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου, Γρηγόρη Κασιμάτη. Για την ιστορία, αρνήθηκα διαρρηδην να δεχτώ, γιατι ήμουν επικεφαλής συνδικαλιστής των γιατρών. Όμως ο "κομματικός πατριωτισμός" υπερίσχυσε και δέχτηκα τον διορισμό... Άντεξα μόνο ένα χρόνο και παραιτήθηκα, γιατι το κόμμα που με διόρισε ήθελε να καλύψει ενα ιατρικό έγκλημα στο Νοσοκομείο απο Χειρουργό Διευθυντή (που μάλιστα ηταν και καραδεξιός!!..).... (Και βεβαίως, το1983, αποχώρησα απο το ΠΑΣΟΚ για λόγους πολιτικής διαφωνίας και περί εφαρμογής του ΕΣΎ)
      Όμως, τότε πριν 37 χρονια οι Πρόεδροι των Νοσοκομείων ηταν "ευυπόληπτοι πολίτες" (έτσι έλεγε το ΦΕΚ) ΑΜΙΣΘΟΙ !!!!.... σε εθελοντική βάση.
     Ενώ σήμερα που λέγονται Διοικητές, πληρώνονται αδρά και -υποτιθεται- γίνεται επιλογή βάσει προσόντων και κριτηρίων και πολύ σωστά. 
   Αλλά σήμερα, και τα προσόντα και τα κριτήρια πάνε περίπατο (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων)....
Και βέβαια το θύμα και πάλι είναι η ΥΓΕΙΑ του πολύπαθου λαού μας που μέρα με τη μέρα χειμάζεται!... 

* Ιατρός, Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ"
** Και επειδή  (λογω της προσωπικής αναφοράς) μπορεί να υπάρξουν ερωτήματα και απορίες ακόμη και απο καλοπροαίρετους αναγνώστες, τα (εμπιστευτικά) "πειστήρια" ντοκουμέντα, στην διάθεση σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου