theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΑΣΗΜΑΚΗΣ


     Μετά την ανάρτηση - επιστολή στους συμπατριώτες [κλικ ΕΔΩ] ο μόνος πατριώτης που μου τηλεφώνησε ήταν ο Κλής. Αλλά και ποιος άλλος μπορούσε να ήταν αφού φίλο, αλλά φίλο από το χωριό μας, παιδιόθεν μάλιστα, έχω μόνο τον Ασημάκη, τον Ασημακλή, τον Κλή ]Εξυπακούεται  ότι του έχω αφιερώσει πολλές αναρτήσεις αλλά και ένα αφιέρωμα με απέραντη αγάπη και τρυφερότητα στο βιβλίο μου "ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ".  
      Θαυμάστε όμως το κείμενο, που δημοσίευσε εξαιτίας των τελευταίων ...κατορθωμάτων των συμπατριωτών μας. [κλικ  ΕΔΩ, ΕΔΩ,ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ]  στον"τόπο που γεννηθήκαμε" 
         [α] Όμως παράλειψή μου είναι να μην αναφέρω και μια καλή μου φίλη στο χωριό που αναφανδόν με υποστηρίζει. Μάλιστα χτες που βρέθηκα στο χωριό αφού με συνεχάρη για μια άλλη φορά, είπε: "ποιος έχει άλλος τσαγανό να τα βάλει με τούς ..<ψωροάρχοντες του χωριού> όταν οι περισσότεροι συμπατριώτες αντί να .....λιντσάρουν  τους δράστες, που λέει ο λόγος  επικρίνουν εμένα που τα έβγαλα στη φόρα και τα κατήγγειλα!. Όμως βεβαίως δεν τους παρεξηγώ, καθένας διαφημίζει ότι είναι και ότι παράγει 
  Και ιδού ο Ασημάκης:
   Κάθε άνθρωπος θεωρεί ότι ο τόπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε, είναι μοναδικός και ίσως ο καλύτερος που υπάρχει. Είναι χαρακτηριστική η φράση με την οποία οι Κρητικοί ορίζουν την ερμηνεία  του όρου τοπικιστής: «Τοπικιστής είναι εκείνος που νομίζει ότι ο τόπος του είναι καλύτερος από την Κρήτη», χαριτολογώντας βέβαια. Αφήνοντας κατά μέρος όμως τις χαριτωμενιές, θέλω να πω δυο λόγια για ένα θέμα που αφορά τον δικό μας τόπο και με έχει προβληματίσει. «Ο τόπος που γεννήθηκα»[1] λοιπόν δεν έχει κανένα μα κανένα παράπονο από την φύση ή τον θεό, αν θέλετε, γιατί ήταν απλόχεροι μαζί του σε ό,τι αφορά αυτό που λέμε φυσική ομορφιά. Ως εκ τούτου, όλοι μας νιώθουμε ευτυχείς που μας έλαχε ως ιδιαίτερη πατρίδα αυτός ο ευλογημένος τόπος! Εκείνο που δεν ξέρω είναι αν έχει παράπονο από τους ίδιους τους κατοίκους του, που με βάση όσα  γίνονται εις βάρος του, μάλλον θα έπρεπε.
      Από προσωπικές εμπειρίες από τις περιοδικές μου επισκέψεις στα πάτρια εδάφη ή από αναφορές ενημερωτικών εντύπων ή ιστοσελίδων διαπιστώνω ότι «άγνωστοι» κάτοικοι ασελγούν βάναυσα σε αυτό το υπέροχο περιβάλλον που η φύση έχει προικίσει τον τόπο μας και δυστυχώς με την ένοχη ανοχή αλλά και συμμετοχή, όπως μαθαίνω, των τοπικών αρχόντων. Πρόσφατα ενημερώθηκα ότι άνθρωποι της τοπικής εξουσίας προέβησαν άνευ λόγου και αιτίας στην αποξήλωση-καταστροφή τμήματος του σιδηροδρομικού δικτύου και του παράπλευρου εξοπλισμού  του.

      Κατά παράβαση των φυσικών, των ηθικών αλλά και των θεσμοθετημένων νόμων, οι «άγνωστοι» κάτοικοι (για ένα χωριό 400 ανθρώπων μιλάμε), προβαίνουν σε επαναλαμβανόμενες αμμοληψίες από τις αμμοθίνες της παραλίας γεγονός που αν συνεχισθεί, θα επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες στο οικοσύστημα της περιοχής που μελλοντικά θα οδηγήσει σε μαρασμό των αγροτικών καλλιεργειών αλλά και στην υποβάθμιση του τοπίου και της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου.
    Χωρίς να μπορώ να κατανοήσω την λογική όλων αυτών, αυτονόητα έρχομαι να καταδικάσω κάθε ενέργεια οποιουδήποτε, να δηλώσω την σταθερή αντίθεσή μου σε όλα αυτά που συμβαίνουν και να καλέσω όλους τους συμπατριώτες να επιδείξουν την όποια ευαισθησία τους σε αυτά τα ζωτικά ζητήματα για τον τόπο που γεννηθήκαμε!!!

                                                               Φιλικά

                                      ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


[1] Στιχος από το τραγουδι του Θαναση Παπακωνσταντινου «Στην Αμερικη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου