theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΖΑΧΑΡΩΣ [1]

      Η ιστορία του Ολυμπιακού Ζαχάρως, που αποτελεί  το πιο εμβληματικό της στοιχείο είναι πασίγνωστη και κοντεύει τον έναν αιώνα [1].
  Άλλη φορά θα ασχοληθούμε με αυτές τις ένδοξες σελίδες αυτής της πορείας και τα πρόσωπα που τις έγραψαν ως μέλη της ομάδας είτε ποδοσφαιριστές είτε παράγοντες.
Γ' Εθνική: Ξεκίνησε φιλικά κι ενισχύεται ο Ολυμπιακός Ζαχάρως ...   Όμως τα τελευταία χρόνια η εικόνα του Ολυμπιακού αμαυρώθηκε βάναυσα και ντροπιαστικά. Το γεγονός αυτό άρχισε στην περίοδο που πολλοί ντόπιοι λεβέντες με πρωτεργάτη και αρχιμάγειρα τον Πανταζάρα πανίσχυρο τότε, και διαφόρους παρατρεχάμενους με τις αλόγιστες και αλλοπρόσαλλες ενέργειες τους οδήγησαν  την ομάδα στό γκρεμό. Εν ολίγοις ενέταξαν στο ΑΦΜ του Ολυμπιακού και το  παλιό περίπτερο στην παραλία οπότε με τις διάφορες μπίζνες τους  νόμισαν ότι θα πιάσουν το κράτος κώτσο αλλά στο τέλος τα διάφορα πρόστιμα και οι οφειλές από την Κτηματική και την Εφορία έφθασαν το φέσι στα 700.000.  Οπότε η μόνη επιλογή, πιασμένη από τα μαλλιά  κι από την αρχή απέλπιδα ήταν η κλοπή του ΑΦΜ της άλλης ομάδας της Ζαχάρως, της Κόκκινης Θύελλας, που ήταν ανερχόμενη και υγιέστατη! Κι έτσι όλα, όπως και σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις ( Μπέος στο Βόλο κτ.λ) τελικά παραγράφηκαν άλλα μαζί πήραν στον τάφο και την ένδοξη ιστορία του Ολυμπιακού. Ακριβώς θανατώθηκε  ο Ολυμπιακός, άλλαξαν το όνομα της "Κόκκινης Θύελλας" και ούτε γάτα, ούτε ζημιά! [2]
   Ήταν μια ψυχρή δολοφονία της κόρης που την είχε κτίσει πετραδάκι - πετραδάκι, όπως και τόσα άλλα,  ο κουμπάρος μου ο Ζήρος! Έτσι λοιπόν ο ψευτο-Ολυμπιακός συνέχισε την παρουσία του στις τοπικές κατηγορίες. 
    Μάλιστα έφτασε πριν λίγα χρόνια στην Α΄ ερασιτεχνική, με αποκορύφωμα να παίξει στο play of της τετράδας και να έρθει δεύτερος με πρώτο τον Ξενοφώντα Κρεσταίνων. Να τονίσουμε ότι σε όλη αυτή την ωραία πορεία είχε έναν αξιόλογο προπονητή και άνθρωπο τον Μέντη που είχε στην πλάτη του πολλές επιτυχίες. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μέντης είχε κάνει ομάδα υπόδειγμα που στηριζόταν σε ντόπια παιδιά με μικρή συμμετοχή ξένων, μη Ζαχαραίων΄.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας
   Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή οι κ.κ Ζαχαραίοι, γνωστοί και άγνωστοι παράγοντες, με απρέπεια και παροιμιώδη ανεντιμότητα  απέλυσαν τον άξιο προπονητή, Αυτό ήταν το δεύτερο βάπτισμα στην βλακεία. Η ενέργειά τους ήταν τόσο ανέντιμη που δεν είχαν το θάρρος να ανακοινώσουν στον άνθρωπο την απόλυση και έβαλαν έναν …παρατρεχάμενο να το κάνει…
     Σύμφωνα λοιπόν με την τελική κατάταξη η Κρέστενα ως πρώτη έπρεπε να ανέβει στην παραπάνω κατηγορία, τη Γ' εθνική. Όμως οι Κρεστεναίοι ζυγίζοντας τα πράγματα, σώφρονες και μη υπερφίαλοι επέλεξαν να μην ανέβουν κατηγορία, οπότε οι μεγάλοι Ζαχαραίοι παράγοντες νόμισαν ότι έπιασαν τον πάπα από τα …αχαμνά και αφού μεσολάβησαν δήθεν συσκέψεις και παρασυσκέψεις μετά Βαΐων και κλάδων και με ξέχειλα ποτήρια υπερφίαλης μικρομεγαλίας και εγωιστικής μεγαλομανίας δέχθηκαν μετά χαράς και τυμπάνων να πάρουν τη θέση του Ξενοφώντα.
     Ποτέ δεν τους πέρασαν από το νου οι βασικοί και απλοί κανόνες της φύσης, δηλαδή εάν βάλεις όλη σου τη δύναμη και τεντώσεις το λάστιχο παραπάνω από ένα σημείο τότε αυτό θα σπάσει και θα κοπεί. Ή εάν φυσήξεις και φυσήξεις  το μπαλόνι θα φουσκώσει θα μεγαλώσει αλλά μια στιγμή θα κάνει κάνει μπαμ και θα σπάσει. Έτσι ακριβώς και οι  άμυαλοι και οι κουφιοκεφαλάκηδες παράγοντες της Ζαχάρως, άνοιξαν τα πόδια τους πολύ παραπάνω από την κανονική δρασκελιά τους με τα γνωστά καραγκιοζιλίκια.  Αποτέλεσμα είναι, μετά από μια ντροπιαστική χρονιά, να φτάσουν πάλι τώρα στον γκρεμό. Βεβαίως αυτή η κατάσταση έχει επαναληφθεί, όπου μετά από δυο τρία χρόνια πλήρους απραξίας ξανά βρίσκονται κάποιοι καλοθελητές και ξανά το ίδιο από την αρχή, Γ΄ κατηγορία & συνέχεια...
Ολυμπιακός Ζαχάρως: Είτε Γ΄ Εθνική, είτε τοπικό, η εποχή Μπάδα ...     Ποια είναι η ωμή αλήθεια; Στον αθλητικό χώρο στις μικρές πόλεις της επαρχίας εμπλέκονται άτομα για να ικανοποιήσουν άλλοι προσωπικές βλέψεις και μικροσυμφέροντα και άλλοι προσωπικές εγωιστικές μεγαλομανίες επίδειξης και ανάδειξης στη μικρή κοινωνία  ή και ψυχολογικές αντιλήψεις και συμπλέγματα ανασφάλειας και κατωτερότητας. Λίγα και σπάνια είναι τα άτομα που προέχει η προσφορά τους στην κοινή προσπάθεια, τέτοιοι όπως ο φίλος μου ο Μυλωνάκης που επί μια εικοσαετία κράτησε τη ΣΕΦΑ Ανδραβίδας ομάδα υπόδειγμα στο μπάσκετ με πολλές δάφνες σε πολλούς τομείς και το κυριότερο δημιούργησε  διάδοχη κατάσταση και άφησε πίσω του συνέχεια, σπόρο. Εδώ από όλους αυτούς, μπορώ να χαρακτηρίσω  άτομο για προσφορά μόνο τον  Δημητράκη Γουργούλη, αλλά κι αυτός χωρίς πυγμή και θέληση.
    Προκειμένου να ικανοποιήσουν τα ονειροπαρμένα τους σχέδια απέλυσαν τον Μέντη και προσέλαβαν τον Άρη Ρουμελιώτη, βεβαίως άξιο και καλό προπονητή ο οποίος κι αυτός στη μέση της χρονιάς αναγκάσθηκε να παραιτηθεί. Επίσης προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις μεγαλύτερες αξιώσεις της κατηγορίας προέβησαν σε αγορά νέων παικτών με αποτέλεσμα κανείς Ζαχαραίος να μην παίζει στην ομάδα. Τη ίδια μοίρα είχαν οι Ακαδημίες που διαλύθηκαν και αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα. 
 Όμως για όλα αυτά, ευθύνες, ακαδημίες  και με περισσότερα στοιχεία και φρέσκα της τωρινής θλιβερής κατάστασης με ζωντανές συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές του δράματος:

  •  Μπάδα Γιώργο, νυν πρόεδρο αλλά προς άμεση παραίτηση  και συνάμα μοιραίο άνθρωπο, 
  • Καριώρη Γιώργο γνωστό παράγοντα του αθλητισμού  στην Ηλεία (αντιπρόεδρος ΕΠΣ κτ.λ) 
  • Γιάννη Κούκιο, Δημήτρη Γουργούλη, Ζαχαρία Ζαχαρόπουλο, Άρη Ρουμελιώτη αλλά και άλλους γνώστες των αθλητικών πραγμάτων του τόπου, 
  • Νίκο Γκαρήλο, Σπύρο Μανέτα & Γιώργο Ζήρο. 
θα έχουμε σε επόμενες αναρτήσεις!
[1] Ιδρύθηκε πριν τον Πόλεμο το 1932, και η απαρχή της ιστορίας του συνδέεται με τους Ανδριανοπουλαίους του Ολυμπιακού Πειραιώς, εξού και το ίδιο όνομα με τα ερυθρόλευκα χρώματα.
[2] Κουμπάρε εάν την Ομάδα δεν την είχες ονομάσει "ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΥΕΛΛΑ" αλλά ΓΑΛΑΖΙΑ τότε δεν θα την βίαζαν έτσι με αυτόν τον αδιάντροπο τρόπο!!! Όλοι οι βιαστές ακούν κόκκινο και τους πιάνει τρέμουλο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου